• Fanny b

    Alla hundar reagerar på mitt barn

    The one in Blue skrev 2016-05-09 20:44:27 följande:
    Barn stirrar på hundar. En hund med "normalt" psyke reagerar inte på det.
    Hundar reagerar när människor stirrar på dem, vissa bryr sig, andra inte. Hundar som inte heller är vana med barn som stirrar kan reagera på stirrande barn.
    Har man en hund som ogillar att barn/vuxna stirrar på dem bör man skydda dem i från så gott det går men det behöver inte vara något fel på hundens psyke.
  • Fanny b

    Nu menar jag inte att ts dotter rör sig på ett avvikande sätt. men generellt så kan hundar reagera på olika sätt på personer som har ett avvikande rörelsemönster eller beter sig konstigt.  Tex genom att ty sig till denna person och vara nära denne.    Eller reagera genom att skälla/göra utfall.
    Jag tror inte det handlar om att hundar ser sådana personer som en svag länk utan deras personlighet och oerfarenhet/erfarenhet av sådana personer avgör hur de reagerar.
    Något som också kan påverka hundens beteende i sådana här fall är hur ägaren reagerar. För om man som hundägare själv blir spänd när man ser att ens hund reagerar på något/något kan hunden reagera starkare för den känner det som att matte/husse också är med på noterna och vill "anfalla" samma objekt som dem,

Svar på tråden Alla hundar reagerar på mitt barn