Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    Jag spyr gallla över bostadsbristen

    StevenDiese skrev 2016-05-11 22:05:56 följande:

    Ja det är onekligen märkligt.

    Vem tjänar på bostadsbristen och ser till att det fortsätter?

    Bankerna?


    Nä, byggarna/fastighetsägarna, naturligtvis. Tja, och bankerna, lite grann, men inte lika mycket.

    Bostadsbristen trissar upp priserna. Den som har råd att bygga ett hus i stockholm idag, vare sig det är hyres, andels, eller något annat, är snart rik som fn.

    I min kranskommun byggs det friskt, dock, men hyrorna och priserna ser ju som de gör, just därför att fan och hans moster är desperata att få tag på en bostad (vad sig som 2 miljoner för en 1,5-.a, eller 5000 kr i hyra för densamma?). Trots kranskommun och närförort så har kvm-priserna för nyproduktionerna dragit upp över 60 000, och de gamla husen/lägenheterna är inte långt efter. Det kostar knappast 60t/kvm att bygga ett höghus. Kanske hälften.
    You are the creators and the curators of your own lives
  • Aniiee
    Anonym (Bo) skrev 2016-05-12 09:10:15 följande:
    När man byggde miljonområderna i Stockholm gjorde man tex reducerad hyra under ett par års tid, har även varit med om att hyror sänks/fryses för att öka möjligheterna.

    Man kan ju också bygga enkelt utan "lyx", finns enklare standardutrustning som inte innebär panoramafönster och helkaklat överallt med inbyggda golvvärmeslingor mm.

    Det är ett problem, men få har svårt att betala för de nya hyrorna när det byggs.
    Enklare och mindre. Inte nödvändigtvis båda "samtidigt". Förra omgången det byggdes mycket här så blev lägenheterna löjligt stora, 2or på 85-100 kvm! I min värld är det extremt stort för en 2a. I min värd är det storet för en 3a också. Den här gången verklar det vara lite mer styrsel, och nästan extremt åt andra hållet, istället, med 2or på mindre än 50 kvm (ok, ändå i normalspannet).
    You are the creators and the curators of your own lives
Svar på tråden Jag spyr gallla över bostadsbristen