• Anonym (soc)

    Min bästa vän och hennes barn lever farligt pga våldsam sambo och pappa

    Har du försökt prata med din vän? Gör en orosanmälan till Socialtjänsten och förklara för henne att hon kommer att förlora barnen om hon inte förmår se till deras bästa. De ska inte behöva växa upp så.

    Och fortsätt självklart att polisanmäla hot mm mot dig. Att hon uppmanar dig att inte göra det kan ses som en form av indirekt hot eller utpressning från hennes sida.

    Jag förstår att hon har det svårt, men det bästa vore om Soc bara åkte dit och hämtade barnen, så fick hon välja om hon ville följa med eller stanna hos svinet. Nu kommer de antagligen inte att göra det, men det vore som sagt det bästa.

  • Anonym (soc)
    terfje skrev 2016-05-28 09:01:53 följande:
    Okej hon har ett visst ansvar själv. Dessa män hotar att döda barnen eller henne om hon lämnar. Mitt ex då vi inte hade några barn hotade att skada mina arbetskamrater eller mina vårdtagare då jag jobbade i hemtjänsten. Det är oerhört kraftfulla hot och jag var livrädd.

    Det är oftast för hoten kvinnan inte vågar göra något.
    Hur kom du då därifrån?

    Och vad kan TS göra mer än att kontakta Socialtjänsten?

    Som sagt, det är inte vännens fel, men barnen måste därifrån och det är inte rätt av vännen att uppmana TS att sluta anmäla de hot som TS utsätts för. Vännen borde dessutom ha lämnat denna karl för länge sen, men tog honom i försvar tidigare. (Alltså, innan det gick så här långt).
Svar på tråden Min bästa vän och hennes barn lever farligt pga våldsam sambo och pappa