Inlägg från: Anonym (Tänk igenom noga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tänk igenom noga)

    Hämnd som gick fel, väldigt fel...

    PadimeP skrev 2016-05-19 08:39:02 följande:

    Men Gud vilken soppa. :/ Lider med dig. Nej blir ju helt tokigt om du väljer att behålla. Du får göra en abort tycker jag.


    Problemet är ju att när man gör abort så sent så blir det en så kallad tvåstegsabort, vilket innebär att man får föda fram barnet - som är så pass stort och utvecklat att det ser ut som en minibebis. Det är ingen lek.

    Jag säger inte detta för att skrämma dig, ts, utan för att du ska veta vad du i så fall beslutar om. Jag har själv gjort en sen abort, och man måste nog vara väldigt säker på att man gör rätt för att gå igenom det med förståndet i behåll. 

    Med det sagt vill jag också säga att jag förstår att du befinner dig i en väldigt svår situation. Hur du än väljer att göra, hoppas jag att ditt val blir genomtänkt och känns som det rätta för dig. Både i dag och i morgon. 

    Kramar
    P
  • Anonym (Tänk igenom noga)
    Anonym (Girlfriend) skrev 2016-05-19 09:35:10 följande:

    Tack så mycket, ni som skriver! Jag är helt chockad av detta och hade aldrig tänkt mig behöva genomgå en abort och absolut inte en sen sådan. En tidig känns okej rent etiskt men vid en sen så har ju fostret börjat känna saker och det känns hemskt att det ska behöva lida för våra misstag. Jag är fortfarande osäker... När jag var på ultraljudet så kom jag mig inte för att berätta om situationen för jag blev så chockad så då ringde läkaren upp mvc år mig och bokade in en tid för inskrivning imorgon. Jag kanske kan rådgöra med barnmorskan där... ska läsa på om sena aborter också men tycker att de verkar väldigt skrämmande.

    Hade det bara varit jag som råkade ut för detta när jag var singel så hade jag definitivt behållit men vill samtidigt inte förstöra min sambos liv :(

    När jag väl lyckas samla ihop mig tillräckligt för att berätta för min sambo så kommer jag att vara ärlig. Det förtjänar han och jag skulle aldrig lura barnet genom att tex låtsas att det hade en annan pappa än vad det har. Jag måste även berätta för min bekanta men väntar nog med det tills jag har bestämt mig för hur jag vill göra. Å vilken soppa det här är! Även om min sambo skulle förlåta mig och vilja stanna med mig så blir det ju jättekonstigt om vi plötsligt får ett barn som inte är hans. Vad ska släkten säga? Hans släkt? Hans mamma kommer att hata mig, det vet jag. Hon önskat sig dessutom ett till barnbarn men detta... :(

    Tänk igenom noga: Har du ångrat din abort? Var du osäker innan?


    Min situation var lite annorlunda eftersom jag gjorde abort på grund av fosterskador. Jag visste ju att jag inte hade något annat, för mig, tänkbart alternativ. Ändå var det det svåraste jag gått igenom. Och ändå hade jag stöd av både min sambo av av personalen som var väldigt empatisk och inkännande.

    Dessutom gjordes min abort vid juletid, så personalen hade gott om tid att ägna sig åt mig eftersom de inte hade några planerade kejsarsnitt eller dylikt. (Har annars hört att många upplevt det tvärtom: att de är sist i prioriteringsordningen och till och med ibland blivit rent av illa bemötta. Men så var det alltså inte för mig.) 
    Trots detta var det totalt dränerande, både fysiskt och psykiskt. Trots att mitt barn var så sjukt att han inte hade kunnat överleva utanför min mage, var det en svår tid efteråt. Jag plågades av skuldkänslor på ett sätt som jag inte tror jag hade gjort om det varit en tidig abort. Nu blev det ju så konkret. Trots att mitt barn var svårt missbildat så var han en riktig liten människa. Han föddes som en riktig liten människa också. Men han varken fick -  eller kunde - överleva. 

    - Jag tycker också du ska fundera över det du skrev, att du självklart skulle ha behållit om du varit singel. Det visar ju att du faktiskt, någonstans, ändå vill ha ditt barn.
    Frågan är ju också hur stabilt förhållandet till din sambo verkligen är, om ni båda varit otrogna för inte så länge sedan. Det säger jag absolut inte för att vara elak, jag hoppas inte du tar det så. Jag tänker bara att du ska ställa dig frågan hur det känns om du gör en abort för "din sambos skull" och sedan tar det ändå slut ganska snart. Kommer det ändå att kännas som om du fattat rätt beslut? 
  • Anonym (Tänk igenom noga)

    Lite OT, kanske, men kom att tänka på ett par bekantas bekanta. De har ett barn som numera är vuxet -  och som helt uppenbarligen mannen i äktenskapet inte är biologisk pappa till.
    Barnet kom till genom en otrohetsaffär, och det har heller inte gått att hålla hemligt då barnets pappa har en annan etnicitet än den pappa han har vuxit upp med. Det är alltså väldigt synligt att hen har en annan pappa.

    Detta hände på en ganska liten ort, och visst har väl folk skvallrat en del... Men saker är ju som de är, och mannen och kvinnan var ense om att ändå fortsätta tillsammans. Ingen vet ju heller exakt vad som har hänt, det vet ju bara de som är inblandade själva.  Och barnet verkar för övrigt må bra, har flyttat hemifrån och studerar nu på annan ort. 

    Bara ett exempel på sådant som faktiskt har hänt. Flört

Svar på tråden Hämnd som gick fel, väldigt fel...