• Phalaenopsis

    Hämnd som gick fel, väldigt fel...

    Anonym (Girlfriend) skrev 2016-05-19 12:46:21 följande:

    Skönt att höra att det finns en familj som gått vidare tillsammans efter nåt sånt här. Det låter dock som att biopappan inte varit med i bilden där och det tror jag hjälper. Jag vet inte alls hur min bekanta skulle ställa sig. Han kanske skulle vilja vara närvarande pappa och få varannan vecka eller nåt, eller så vill han inte ha nåt med det att göra. Vi känner inte varann så bra. Han har inga barn sen innan i alla fall.


    Du och din sambo kan ju komma överens om att barnet är ert. Om din bekant inte vet om det kan han inte komma med invändningar. När faderskapet är ordentligt registrerat är det för sent. Att köra varannan vecka baserat på gener när man kan få ett riktigt hem är inget jag önskar vare sig barnet, dig eller din man. Men lite umgänge någon gång kan man nog bjuda på, farbror XX liksom. Barnet måste ju ändå få veta förr eller senare.
  • Phalaenopsis
    Anonym (Girlfriend) skrev 2016-05-19 18:39:00 följande:
    Jag vet ju inte hur min bekanta resonerar men om jag utgår från mig själv skulle jag tycka att det var jättehemskt ifall någon uppträdde som mamma till mitt barn och jag själv inte fick vara det. Det känns väldigt orättvist. Om han får veta att jag är gravid så lär han förmodligen vilja ha ett faderskapstest för säkerhets skull trots att vi skyddade oss. Det hade i alla fall jag velat ha, för att vara säker liksom.

    Jag tror inte att det är en bra ide eller så snällt att låtsas att barnet är min sambos, om nu inte min bekanta och min sambo båda skulle vilja det. Men det tror jag inte. Behåller jag barnet måste jag nog acceptera att alla får veta. Usch vad jobbigt att det var just vid otrohet! Hade det varit en trekant eller nåt så hade det känts mkt mindre jobbigt.
    Den är förälder som sköter nattvaken. Med kvinnor är det svårare - de får ju automatiskt djupa känslor för sina barn, senast vid förlossningen. Män ha barn utan att ens veta om det. Låt inte "rättvisa" förstöra för er. Hade saker varit rättvisa hade barnet inte ens funnits (och din bekant inte haft något barn i en annans familj ändå). Det är ju trevligt ifall din bekant går med på att du och din sambo är föräldrar, men jag hade inte tagit risken. Titta på diskussionerna i styvfamiljsforumet.
  • Phalaenopsis
    Anonym (...) skrev 2016-05-26 16:45:33 följande:
    Intressant... Vad är det för orsaker?
    Märkte inte att hon var gravid pga p-piller, t.ex. Annars stabil social situation med sambo och jobb.
Svar på tråden Hämnd som gick fel, väldigt fel...