• giftgrodan

    Varför är kvinnor så elaka och värdelösa...

    Farfallos skrev 2016-05-19 08:41:57 följande:

    ...som chefer och ledare? Jag tänker först på Lisbeth Palme, Angeles Bermudez-Svankvist (generaldirektör på arbetsförmedlingen) och nu Anne Carlsson (Reumatikerförbundet), men känner att det har varit många fler kvinnor däremellan som fått sparken för att de har betett sig illa mot sin personal. Det händer visserligen att även gubbar får kritik (Göran Persson) men det förefaller vara mer sällan. ...och så såg jag denna gamla undersökning:
    http://chef.se/mer-mobbning-med-kvinnlig-chef/
    Så man undrar - finns det en inneboende ondska i tjejer/kvinnor? Lite på samma sätt som män tveklöst är mer våldsamma så kanske det är så att tjejer har det i generna att vara elaka mot varandra, skapa intriger och mobbas. Vad tror ni?


    Det är förstås möjligt, men jag tror inte det. Det första som slår mig är snarare det här citatet: "Personer som har en kvinnlig chef är också i högre grad missnöjda med sitt jobb." Eftersom kvinnor i betydligt högre grad är chefer inom offentlig verksamhet med lägre löner, sämre villkor, etc, tror jag att den lägre nöjdheten och mobbningen hänger samman med det. Alltså, män och kvinnor är inte chefer inom samma områden, vilket jag tror påverkar mer än könet. Men som sagt, vore intressant att se undersökningen.
Svar på tråden Varför är kvinnor så elaka och värdelösa...