Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Hur länge vågar vi vänta med att skaffa barn?

    Hur viktigt är det att saker är "ordnat" innan man skaffar barn? Min sambo och jag har alltid haft den tanken, att livet bör vara ganska ordnat innan man skaffar barn. Med "ordnat" menar vi att man har ett bra boende, praktisk bil, stabilt förhållande, ett sparande och två fasta anställningar. 

    Vi har kommit en bit på vägen. Vi känner oss trygga och lyckliga i vår relation, har hunnit utbilda oss och sambon är fast anställd med ganska bra lön men där tar det stopp. Jag har fastnat i vikarieträsket och får inte min eftertraktade tillsvidaretjänst trots att jag har kämpat i över två år nu. Har dock jobbat ihop till en hyfsad föräldrapenning. 

    Boendet är vi inte klara med heller. Vi bor i en liten hyrestvåa just nu och tror att vi kan ha kontaktinsatsen till ett radhus klar vintern 2017. 

    Vi funderar dock ändå på att börja försöka skaffa barn nu till sommaren, på grund av åldern. Jag är 31 nu och blir 32 år våren 2017. Vågar vi vänta så mycket länge? Hur skulle ni ha gjort om ni var i vår sits? 

  • Svar på tråden Hur länge vågar vi vänta med att skaffa barn?
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Väntade.) skrev 2016-05-20 18:19:42 följande:

    För oss så hade en hyreslägenhet varit stressande då vi vill kunna ha dörren öppen så ungarna kan springa ut och in och vi vill kunna ha alla våra djur nära :) Men vad som är det bästa boendet är ju olika för alla.

    Då ni snart kommer ha sparandet till nya bostad klart så kan ni ju vänta. Det blir inte lättare att spara pengar och flytta om en är gravid och eventuellt sjukskriven. Det blir inte heller lättare att få en fast tjänst som gravid/småbarns mamma.

    Jag blev sjukskriven från v.12 vid min graviditet. Jag klarade ingenting. :( Väldigt trist. Jag är glad över vårt sparande som gjorde att min man kunde ta ledigt.

    Jag skulle vänta tills ni köpt radhuset ni vill ha. Det dröjer ju inte så länge till dess.

    Det är väldigt få kvinnor som inte kan få barn i 30-35 års åldern. Har man problem i den åldern så hade man med största sannolikhet haft samma problem om man försökte när man var 25.


    Tanken har såklart slagit oss att vänta tills boendet är klart. Dock känns det osäkert. Vi beräknar vara klara med insatsen vintern 2017 men sedan får vi troligen räkna med flera månader till innan vi hittar rätt boende i rätt område till rätt pris samt vinner budgivningen. Skulle vi få en bostad direkt får det nog räknas som extrem tur. 

    Vintern 2017 är jag nästan 33 år och vi har ingen aning om hur länge det kommer att ta för oss att hitta bostaden eller att bli gravida. 

    Även fast jag inte har någon fast anställning ser vår ekonomi ganska ljus ut. Vi kan spara mycket varje månad och ända leva bra. 

    Ju mer jag tänker på det desto mer känner jag att jag varken vill eller vågar vänta längre, så jag kanske besvarar min egen fråga själv
  • Anonym (Anonym)
    mammalovis skrev 2016-05-20 17:36:17 följande:

    Med tanke på hur många man läser om som får kämpa länge hade jag nog inte valt att vänta längre än nödvändigt om relationen var bra och ekonomin ändå relativt stabil trots vikariejobb. Det framgår ju inte om du går på timvik eller får kortare anställningar på några veckor/månader.


    Det är en heltidstjänst som har blivit förlängd några gånger med flera månader i taget. Söker samtidigt aktivt efter en tillsvidareanställning men har inte hittat/fått någon hittills. 
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Gift er!) skrev 2016-05-25 12:51:38 följande:

    Gift er! Sedan är ni redo. Jag tycker att ni till och med har riktigt bra förutsättningar att skaffa barn, och ni är i precis rätt ålder - varken för unga eller för gamla. Ska ALLT vara tip-top först så blir man kanske så gammal att det inte blir några barn alls, och så sitter man där ensamma i sin stora villa, med perfekt inredd barnkammare med skära tapeter och designermöbler...


    Vi gifter oss till hösten :) Det är planerat sedan en tid tillbaka. 
    LFF skrev 2016-05-25 12:10:26 följande:
    Jag skulle med andra ord börja försöka redan nu.
    Ja, vi har bestämt oss för att börja försöka till sommaren :) Vi har räknat på det och vet att vi klarar ett barn med vår ekonomi, även när vi helt tar bort min inkomst och bara räknar med mannens.Då har vi också räknat med ett litet sparande varje månad vilket känns viktigt för oss. 

    I allra bästa fall har jag kanske en 4-5 år kvar där många brukar kunna bli gravida men vi har ju faktiskt ingen aning. Jag kanske redan nu kommer att ha problem med att bli gravid. Sedan vill vi ju så gärna få ge vårt första barn ett syskon också så vi känner starkt att det är dags att börja nu. 
Svar på tråden Hur länge vågar vi vänta med att skaffa barn?