• mammalovis

    Hur länge vågar vi vänta med att skaffa barn?

    Ha ha, det där med fast anställning hade jag också tänkt, det hade jag först när jag väntade tredje barnet strax innan 40. Tyvärr behövde jag haft en t v i ett år för att få ut de där 10 procenten.

    Ordnad ekonomi och vettig föräldrapenning är väl att föredra, men det finns ju många som fixar det ändå. En bra buffert är väl det jag känt varit viktigast, i synnerhet om man har bil. Har man hus krävs ju större buffert. Så hus anser jag definitivt inte nödvändigt, utan mer ett påhäng som man kanske inte hinner med som man vill med trädgård och så. Nu bor vi i lägenhet med tillgång till trädgård och det duger gott.

    Med tanke på hur många man läser om som får kämpa länge hade jag nog inte valt att vänta längre än nödvändigt om relationen var bra och ekonomin ändå relativt stabil trots vikariejobb. Det framgår ju inte om du går på timvik eller får kortare anställningar på några veckor/månader.

    Ett stabilt förhållande är ju mer svårt att definiera. Vi hade varit tillsammans i 7 år innan han bestämde sig för att gå när jag ville ha barn, så efter det blev det kortare tid innan barn. I sista relationen har vi 2 barn och snart 4 år ihop, så det är svårt att veta vad som är rätt.

Svar på tråden Hur länge vågar vi vänta med att skaffa barn?