Inlägg från: Anonym (Väntade.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Väntade.)

    Hur länge vågar vi vänta med att skaffa barn?

    Vi väntade också och det är vi glada över. Vi var en bit över 30 när vi började försöka och vi blev gravida på första försöket. ;) Även tvåan kom till på ett oskyddat samlag.

    Vi ville vara gifta, välutbildade, två fasta jobb, stort sparande, köpt gård, bra bil osv innan.

    För oss så hade en hyreslägenhet varit stressande då vi vill kunna ha dörren öppen så ungarna kan springa ut och in och vi vill kunna ha alla våra djur nära :) Men vad som är det bästa boendet är ju olika för alla.

    Då ni snart kommer ha sparandet till nya bostad klart så kan ni ju vänta. Det blir inte lättare att spara pengar och flytta om en är gravid och eventuellt sjukskriven. Det blir inte heller lättare att få en fast tjänst som gravid/småbarns mamma.

    Jag blev sjukskriven från v.12 vid min graviditet. Jag klarade ingenting. :( Väldigt trist. Jag är glad över vårt sparande som gjorde att min man kunde ta ledigt.

    Jag skulle vänta tills ni köpt radhuset ni vill ha. Det dröjer ju inte så länge till dess.

    Det är väldigt få kvinnor som inte kan få barn i 30-35 års åldern. Har man problem i den åldern så hade man med största sannolikhet haft samma problem om man försökte när man var 25.

  • Anonym (Väntade.)
    StudentmammanÖret skrev 2016-05-21 10:26:00 följande:

    Jag ville inte vara för gammal när jag fick barn, så jag valde att skaffa barn direkt efter gymnasiet.

    Jag hade sparat pengar från sommarjobb ich deltidsjobb under tre års tid. De pengarna, ihop med FP, gav mig möjligheten att vara hemma med barnet i 3,5 år.

    När barnet var 3,5 år så började barnet på förskola - 15 h/v, och jag började studera. Utbildningen var på 5 år, första åren på distans (om man ville), så jag pluggade de 15 h mitt barn var på förskola, plus timmarna mellan klockan 19-23/24-tiden.

    Det var verkligen optimalt! Pluggande kan man styra mer själv än ett arbete.

    Med facit i hand har jag verkligen gjort rätt val, då mitt barn inte behövde förskola förrän vid 3,5 år, samt aldrig mer än 15h/v. Vi fick SÅ mycket tid tillsammans. Och idag har jag ett yrke som ger mig ledigt under alla lov. ;) Lärare för F-3. Väldigt enkelt yrke, måste jag säga. Arbetar dessutom endast 75%. Ska göra så tills mitt barn är stor nog att vara hemma själv några timmar efter skolan.


    Hur länge var pappan hemma?
  • Anonym (Väntade.)
    Anonym (Anonym) skrev 2016-05-21 01:14:30 följande:

    Tanken har såklart slagit oss att vänta tills boendet är klart. Dock känns det osäkert. Vi beräknar vara klara med insatsen vintern 2017 men sedan får vi troligen räkna med flera månader till innan vi hittar rätt boende i rätt område till rätt pris samt vinner budgivningen. Skulle vi få en bostad direkt får det nog räknas som extrem tur. 

    Vintern 2017 är jag nästan 33 år och vi har ingen aning om hur länge det kommer att ta för oss att hitta bostaden eller att bli gravida. 

    Även fast jag inte har någon fast anställning ser vår ekonomi ganska ljus ut. Vi kan spara mycket varje månad och ända leva bra. 

    Ju mer jag tänker på det desto mer känner jag att jag varken vill eller vågar vänta längre, så jag kanske besvarar min egen fråga själv


    Så länge ni har råd med eventuella sjukskrivningar, inte behöver sätta barnet på dagis innan barnet känns redo och kan dela lika på föräldraledigheten så kör på :)

    Många mammor skryter om hur länge dom varit hemma med barn. Sedan visar det sig att dom helt nekat barnet chansen att vara fl med pappan . (Eller så har pappan tagit nån fjuttig månad ) Det tycker jag är fel mot barnet, pappan och förhållandet.

    ( med första var vi var hemma båda två första halv året, sedan tog vi vars ett år. Sedan börjar vi båda jobba deltid)
Svar på tråden Hur länge vågar vi vänta med att skaffa barn?