Inlägg från: Anonym (starkt jobbat) |Visa alla inlägg
  • Anonym (starkt jobbat)

    Min sociala fobi förstör mitt liv

    Anonym (Louise) skrev 2016-05-26 10:44:57 följande:
    Jag har gått i KBT för min sociala fobi, men slutade då min psykolog ansåg att jag inte behövde hjälp mer eftersom jag hade kommit så långt. Och det har jag också, men nu kommer dessa problem tillbaka. Samtidigt tar det emot att gå tillbaka dit då det känns som ett stort misslyckande, sedan känner jag att jag ändå inte fick tillräckligt med hjälp och jag har ändå "prövat" ett flertal olika psykologer, terapeuter och läkare från samma ställe. Och när man mår psykiskt dåligt så har man ju egentligen ingen energi till att jaga hjälp, samtidigt som att det typ är det man måste göra för ingen annan kommer göra det åt en..

    Det glädjer mig i alla fall att du har fått hjälp och tycker att det har fungerat!
    Jag vet hur det är när man känner sig uppgiven, men jag hoppas att du orkar söka hjälp en gång till. För jag tycker du har kommit jättelångt!! Du har fixat dina gymnasiestudier till slut, trots alla dina svårigheter - och du är bara 22 år!!! Jag tycker du ska ta och klappa dig på axeln för att du har nått så långt som du har gjort, det är väldigt bra jobbat. Att du sedan behöver mer hjälp för att lära dig att bemästra din sociala fobi, är verkligen inget misslyckande. Det är snarare starkt att inse att man behöver ta mer hjälp, istället för att bara ge upp. 

    Jag tror verkligen på dig. Du har en himla drivkraft som har kommit så här långt, trots dina svårigheter, och jag tror du kommer att ta dig ännu längre! Sedan är det så klart inte rättvist att vissa har så mycket mer att kämpa mer än andra, men tyvärr är livet inte rättvist. Det enda man kan göra är att försöka göra det bästa av de förutsättningar man har - och i det ingår att våga söka hjälp - även om man har gjort det tusen gånger förut. 

    Sedan vet jag att det inte är så lätt som det låter, jag slåss själv mot både psykisk ohälsa och fysiska sjukdomar, och jag är 20 år äldre än du... Ibland vill man bara ge upp, men då sviker man inte bara alla andra, utan mest av allt sig själv.. 

    Kramar!!!

    P
Svar på tråden Min sociala fobi förstör mitt liv