• Flugannorman

    Min sociala fobi förstör mitt liv

    Jag har social fobi, lider av ångest och depressioner, detta har pågått i ungefär 6 år som dig. Det tog lång tid innan jag verkligen erkände för mig själv att jag mådde dåligt, trots att jag innerst inne visste om det. Jag försökte dölja allt med ursäkter hit och dit, vilket ledde till ännu sämre mående.

    Jag gjorde även som dig, stannade hemma från skolan och skyllde på ont i magen(jag har magproblem, men det var inte magen som ställde till det så ofta). Alla lögner för att dölja mitt mående fick mig att må så dåligt att jag till slut tog till med ciggaretter och alkohol.

    Men förra sommaren började jag få panikattacker vid tungt supande, därför bestämde jag mig för att lugna ner alkohol-drickandet. Jag träffade även min flickvän den sommaren som bokstavligen räddade mitt liv, hon fick mig att inse hur mycket jag är värd och att jag kan leva med mina psykiska besvär på ett hälsosamt sett.

    Jag insåg att jag mådde dåligt, sökte hjälp hos en psykolog och berättade för familj, vänner och bekanta att så här ligger det till...

    Det har hjälpt mig avsevärt mycket. Så för guds skull, ge inte upp, hjälp finns och du kan styra dina tankar/ditt mående mer än vad du tror, med rätt verktyg.

    Det viktigaste är att du förstår situationen. Okej, jag kanske kommer må psykiskt dåligt hela mitt liv, men jag ska lära mig att hantera det. För det är verkligen värt det.

    Kram!

Svar på tråden Min sociala fobi förstör mitt liv