• Anonym (M)

    Anses det mer accepterar att kritisera Kristendomen än Islam?

    Generellt sätt är det väl mer accepterat att kritisera den egna gruppen än en annan grupp. Dvs det är mer accepterat att en person från ett muslimskt land kritiserar islam än att smma person kritiserar hinduismen eller kristendomen (och motsatt).

    Det är också mer accepterat att kritisera majoritetssamhället än minioritetssmhället.

    Sen är det också mer accepterat att föra fram kritik om det man har djup kunskap om. Kritik mot kritik uppkommer oftast när den är baserat på okunskap och/eller när man kan ifrågasätta syftet med kritiken. Likaså är det skillnad på att kritisera en religion och att kritisera en individ utifrån ens egna föreställningar om dennes religionsutövning.

    Religionskritik och debatt förekommer på många olika ställen, bland akademiker, personer på "religiösa positioner" osv. Inom de sammanhangen diskuteras nog de flest religioner lika flitigt.

  • Anonym (M)

    Får väl tillägga att på nätet verkar det mer accepterat att kritisera islam och muslimer än kristendom och kristna, i alla fall verkar det förekomma mer på olika forum. Misstänker att det kan vara så även i vardagliga sammanhang (hemma hos folk osv), men det vet jag förstås inte.

Svar på tråden Anses det mer accepterar att kritisera Kristendomen än Islam?