• Johan75

    Anses det mer accepterar att kritisera Kristendomen än Islam?

    Ja, så är det nog. Varför? Kristendomen har ju i vårt samhälle (och i viss mån även globalt) en ovanifrånställning. Kristendomen är den dominerande religionen i vårt eget samhälle och i de rika delarna av världen. Exempelvis kopplar man lätt ihop kristendom med landet USA, och USA är världens mäktigaste nation. Det är alltid lättare, och på något sätt även mer lämpligt, att sparka uppåt. 


    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Anonym (Vakna!) skrev 2016-05-27 16:28:14 följande:
    Ja absolut. Minsta lilla "dåliga" åsikt om islam så blir man klassad som rasist! Islam får helt enkelt inte kritiseras längre för då får man sannerligen på skallen. Märkligt när det fortfarande är helt fritt att utrycka vilka åsikter som helst om vilken annan religion som helst, men inte islam inte. Då blir folk anmälda till höger och vänster för rena stollerierna. Ingen giltig biljett på bussen och får inte gå ombord= chauffören anmäld för rasism. Är det rätt eller ens logiskt i nån ände?!
    Märkligt ändå. Jag kritiserar islam relativt ofta, både här och ute i verkligheten. Ingen skriker rasist efter mig och ingen anmäler mina inlägg. Inte heller stöter jag på så där jätteofta att människor skriker rasist efter någon annan heller, även om det händer då och då. Grinollar som skriver sakersom "Vakna!" och gråter över att de inte får göra något längre i det här landet utan att just bli kallad rasist stöter jag däremot på hela tiden och överallt. 
    Behold, i come as a thief.
Svar på tråden Anses det mer accepterar att kritisera Kristendomen än Islam?