• Anonym (?)

    Tvångstankar under graviditet. Hjälp!

    Anonym (Orolig) skrev 2016-05-30 20:03:53 följande:

    Tack så mycket för era svar.

    Jag har gått i KBT länge i två omgångar och även medicinerat som sagt. Problemet är väl inte riktigt nu att jag inte klarar stå emot tvången egentligen utan att jag mår så himla dåligt om jag gör det och det är inte bra för bebisen med så mycket ångest varje dag. Så därför vågar jag inte. Har börjat gå hos psykolog på mvc också och denne håller med om detta.

    Jag ska nu ändå gå ett par gånger hos min kbt psykolog igen för att fräscha upp och kanske få lite hjälp med tänket.

    Det är väldigt många psykologer inblandade nu och det är väl inte det bästa egentligen kanske.

    Ska träffa en läkare också för att diskutera medicin eventuellt. Jag vill egentligen inte ta det när jag är gravid men börjar faktiskt bli rädd för vart detta slutar annars.

    Men vår relation har tagit så mycket skada och jag vet inte om man kan hitta tillbaka till varandra? Eller om man kan komma över och förlåta att man känner sig så sviken i bristen på stöd från sambon. Och att han som sagt slog till mig när jag har hans barn i magen? Går det ens?


    Ang att han slog dig, blev det inte som en reflex för att du slog honom? Och hade du inte slagit honom flera gånger? Lika illa att du slåss som att han gör det. Tycker inte det är något förmildrande att man är kvinna...
  • Anonym (?)
    Anonym (Orolig) skrev 2016-06-03 10:56:53 följande:

    Nä det var inte en reflex. Har som sagt aldrig hänt att han gjort det innan heller. Och det är inte lika illa, jag har en historia med dålig impulskontroll som jag dock jobbar med som jag sagt. Han har inte samma problematik och man slår INTE på någon som är gravid. Det är inte jämförbart. Säger därmed inte att det jag gjort är rätt för det.


    Även någon med bra kontroll över sig själv kan till slut nå en punkt där det kokar över. Hur många gånger har du slagit honom? Hur ofta? Hur hårt? Att gömma sig bakom graviditet för att försvara sitt handlande tycker inte jag håller. Oavsett så behöver ni ju lösa det här och kanske borde ni göra slut ifall ni ska fortsätta slå varandra...
Svar på tråden Tvångstankar under graviditet. Hjälp!