• Anonym (?)

    vill så förbannat gärna ha barn nu

    Vad tycker du då? Vill du gå i skolan?
    Det låter ju ok med 30 000 efter skatt, men hur mycket blir det vid föräldraledighet? Har ni råd att vara lediga lika mycket bägge två? Kan du försörja honom när han är hemma med barnet? Har ni några pengar sparade?

  • Anonym (?)
    jjeessiicahh skrev 2016-05-31 23:56:49 följande:
    Jag är 21, sambon är dock 26. Jag blev gravid efter 8 månader tillsammans vilket var planerat. Självklart var jag orolig över vad människor skulle tycka men sket i det. Ingen har sagt något speciellt heller! Är i vecka 34 snart, föder om 1,5 månad. Känner du dig redo så är det bara att köra tycker jag.
    Nja, alltså, TS problem är ju (bla) att mannen inte är redo än.
  • Anonym (?)
    jjeessiicahh skrev 2016-05-31 23:59:55 följande:
    Hon skriver ju att båda är redo :) men inkomsten borde de se över om det skulle hända något dock!
    Fast hon skriver också att mannen tycker att TS skall ha högre lön/plugga vidare först.
  • Anonym (?)
    Anonym (So) skrev 2016-06-01 09:01:39 följande:
    Varför skriver folk att det är för tidigt? Självklart är man ung och det kan väl finnas nackdelar med det. Men jag känner såå många unga som har barn och som klarar det galant. Min mamma blev farmor när hon var 44, som någon ovan skrev om, och hon älskar det. Min brors tjej var bara 18 när de fick barn. De allra viktigaste är väl egentligen att ha en inkomst, boende och ett stabilt förhållande. Ni verkar ju ha dessa saker. Jag personligen tycker det är dumt att hela tiden sträva efter att ha liite högre lön, att plugga, osv. Det finns tid för det senare i livet. Så länge ni har en stabil inkomst så kommer barnet att klara sig mycket bra. Kram!
    Jag tycker också de verkar ha det mesta av vad som behövs för att klara av ett barn, men det tycker inte TS sambo. Alltså har de inte en gemensam önskan om barn just nu, under just dessa förhållanden. Det tycker jag räcker för att säga att de skall vänta. 
  • Anonym (?)
    Anonym (Delad FL?) skrev 2016-06-01 19:30:33 följande:
    Ja otroligt nog. Det handlar om att alla som föds inom adhd-spektrat inte diagnostiseras. För att få diagnosen så krävs det att din vardag påverkas av din adhd. Adhd kan förvärras eller förbättras genom rätt insatser och rätt uppväxtmiljö. En väldigt stabil familj med mogna och vuxna föräldrar kan göra att ett barns adhd aldrig blir mer än ett personlighetsdrag dvs inte behöver diagnostiseras då det inte blommar upp.
    En ung eller lågutbildad mamma är mycket mer benägen att hamna i fattigdom, genomgå separationer, bli ensamstående, flytta ofta och ha sämre psykisk hälsa. Detta är faktorer som kan förvärra en adhd eller få adhd att blossa upp och skapa problem som gör att barnet får en diagnos.
    Det kan väl också vara så att någon med ADHD själv har större benägenhet att inte utbilda sig vidare, utan skaffar barn tidigt... och så är det till viss del ärftligt?
Svar på tråden vill så förbannat gärna ha barn nu