• Anonym (S)

    vill så förbannat gärna ha barn nu

    Ett par på 20 och 21 år. Båda har fast jobb, den ena med högre lön än en andra, men vi har fortfarande cirka 30.000 in efter skatt varje månad. Låga omkostnader (billig stor lägenhet osv). Båda vill så gärna ha barn, känner oss sååå redo ju! Hur accepterat anser ni att det är? Är vi unga enligt er? För unga för att längta efter barn? Har ni några invändningar? ??

  • Svar på tråden vill så förbannat gärna ha barn nu
  • Anonym (S)
    Anonym (J) skrev 2016-05-29 23:53:37 följande:

    Samma här.. 23 år och redo men killen vill vänta några år.. Fast vissa stunder är han sugen men sedan ändrar han sig igen. Blir lika besviken jämt och önskar bara att han skulle få samma längtan som jag för allt annat är redan på plats så att säga..


    Har exakt samma problem, killen blir jätteexalterad när vi pratar om det, säger att vi ska göra det nu osv! Sen när vi väl ska ha sex (utan kondom) så 2 min in i sexet så säger han att det nog är bäst att vänta, och så sätter han på en. Blir så sjukt besviken varje gång alltså, får förhoppningar som faan för egentligen så är allt på plats som du säger. Men han tycker att jag borde gå i skolan innan så jag har det klart, alt hitta ett lite mer högavlönat jobb osvosv.. :(
  • Anonym (S)
    Anonym (?) skrev 2016-05-30 00:07:50 följande:

    Vad tycker du då? Vill du gå i skolan?

    Det låter ju ok med 30 000 efter skatt, men hur mycket blir det vid föräldraledighet? Har ni råd att vara lediga lika mycket bägge två? Kan du försörja honom när han är hemma med barnet? Har ni några pengar sparade?


    Jag tycker att om jag ska gå i skolan och dessutom lyckas få ett jobb först, så innebär det minst 4 års väntan. Har räknat lite och med den lönen jag får ut nu så bör jag få cirka 10.000 i månaden i föräldrapenning om jag tar ut 100%. Vill dessutom inte gå i skolan just nu, då jag absolut inte känner att jag är redo för att sätta mig i skolbänken riktigt än pga olika orsaker, och att jag inte vet riktigt vad jag vill studera till än. Har inte hittat min grej liksom. Efter alla våra utgifter just nu har vi cirka 15.000 kvar, och det inkluderar ett mindre billån från hans sida dessutom. Så dessa 14-15.000 är alltså pengar vi kan göra lite vad vi vill med. Har sparat en del och mer blir det varje månad då vi kan lägga undan mycket ändå. Men han har verkligen åsikten att det inte är stabilt nog...
    Anonym (J) skrev 2016-05-30 00:08:05 följande:

    Det är en jätte jobbig situation för man vill inte tvinga killen samtidigt som ens längtan är så stor och det gör så ont :( vet faktiskt inte hur man ska lösa "problemet" bara att vänta antar jag men hur länge är frågan


    Precis, man vill ju att det ska vara ett helt gemensamt beslut såklart, Och att båda ska vara lika taggade. Varje gång han ändrar sig så är det som en kniv i hjärtat, en enorm tyngd som än en gång lägger sig över mig efter att ha fått förhoppningarna krossade igen. Han säger att det lär hända inom/om cirka 5 år, men jag vill inte, och kan nog inte, vänta så länge och fortfarande hålla hoppet uppe.. :(
  • Anonym (S)
    jagärjagvemärdu skrev 2016-05-30 19:03:29 följande:

    Barn kostar. 7000-9000 kr som TS har är extremt lite. Hur klarar man sig på det under föräldraledighet? Alla utgifter osv, bara en hyra i en 3a ligger liksom på 6000-7000 kr.


    Vi har en 4rok på 102kvm för 4300kr i månaden :)
  • Anonym (S)
    Anonym (Vänta) skrev 2016-05-30 19:24:11 följande:

    Att vara 20- år och skaffa barn är väldigt tidigt.Vänta 8-10 år till.


    Haha 8-10 år? Vad är det som säger att man är för ung i 20-års åldern? Vad är det som säger att man som 20/21-åring inte kan vara minst lika bra föräldrar som en 28-30åring? :)
  • Anonym (S)
    jagärjagvemärdu skrev 2016-05-30 23:32:34 följande:

    Fast alla bor inte på landet.


    Vår 4rok ligger så centralt man kan komma i Norrköping :) spelar väl dock ingen roll vart vi bor tycker jag (:
  • Anonym (S)
    Anonym (Delad FL?) skrev 2016-05-31 15:44:16 följande:

    Man KAN bli lika bra förälder. Men inte om man har så låg inkomst så man inte skulle klara sig om något händer ens partner, inte heller om pappan inte vill ha barn.

    Dessutom så är din hjärna inte fullt utvecklad förrän du är 25 år. En fullt utvecklad hjärna hjälper. Sömnbehovet är väldigt stort innan 25 just pga denna utveckling.

    Utöver det så säger all forskning att barn till föräldrar som var över 25 när barnet föddes mår bättre psykiskt och fysiskt. Barn till yngre föräldrar utsätts i mkt större grad för barnfattigdom, separationer, dåliga betyg, missbruk osv.

    Föräldrar kan visst göra ett bra jobb när dom är 20. Men det kräver god relation med bra kommunikation (vilket ni saknar ) mognad och en god ekonomi (vilket ni också saknar ). Och det mest grundläggande är ju att båda vill ha barn nu och redan där brister det för er.


    Ursäkta alltså men nu måste jag bara fråga dig vem fan som gav dig rätten att bedöma om vi är mogna i vårat förhållande, eller en god relation? Vem är du att säga att våran ekonomi inte skulle räcka? Eller är du en sån där som måste ha ALLT det nyaste och dyraste till dina barn? Jag känner folk som lyckats ENDAM ta hand om ett barn på endast studiepengar :)

    Så sluta gärna bedöma vårt förhållande som om du vore någon expert och känner oss. För det gör du inte, när vi har 15.000kr KVAR varje månad efter ALLA utgifter, hur är det alldeles för lite?

    Och båda vill ha barn nu, men sen om det funkar är en annan sak :)
  • Anonym (S)
    aldente skrev 2016-05-31 16:46:31 följande:

    Har ni något undansparat till bebisen än? 9 månader går fort om du skulle bli gravid.


    Ja det har vi, kanske inte tänkt just till en bebis utan mer ospecificerade sparade pengar :)
    Anonym (Delad FL?) skrev 2016-05-31 18:49:34 följande:

    Med tanke på att han lurar dig till sex trots att du först säger nej är en stark indikator på att ni inte har ett moget och stabilt förhållande. Att ni är så oense om vilken framtid ni vill ha (studier,jobb,levnadsstandard, när barnet ska komma) är en annan sak som vittnar om bristande kommunikation. Han vill väl visst inte ha barn nu. Tror du att en man som vill ha barn drar på sig kondom mot sin barnsugna flickväns vilja?

    Räcker er ekonomi om ni måste leva på bara din fp? Nej.

    Och nej. Jag måste inte ha det dyraste men jag vill slippa kasta in ett litet barn på dagis tidigt och jag och min make vill ha gemensam och delad fl.

    Vi ville ha en buffert om något händer och veta att vi klarar oss och barnen slipper lida om en blir allvarligt sjuk osv.

    Och ja, somliga klarar sig på enbart studiemedel om dom måste. Somliga klarar sig hemlösa på gatan också och andra klarar sig på mindre än så. Frågan är om man bara vill att barnet ska klara sig eller om man vill ge sitt barn det lilla extra i tid och trygghet...

    För dig är barnet inte värt väntan. Du kan inte offra 5 år så att ditt barn får en villig pappa, längre tid hemma och tryggare ekonomi? Det är viktigare att du får barn nu nu nu..


    Jag säger absolut inte att vi båda är REDO nu på absolut alla möjliga plan. Min poäng är att jag VILL, inte MÅSTE. Det är inte så att jag skulle lura honom att jag går på piller tex! Bara för att man väldigt gärna vill något så betyder inte det att jag skulle göra precis vad som helst för att få det trots att jag vet innerst inne att mer behövs.

    Självklart är det värt väntan. Skulle vänta 20 år om det var så att det var fullkomligt omöjligt just nu. Men det är det inte, och därför väntar jag inte längre än NÄDVÄNDIGT då jag så gärna vill ha familj med min sambo just nu. Vi ska gifta oss nästa år, vi har varit tillsammans och sambos i 3 år. Vi älskar varandra mer än världen och har inte dåligt med pengar varken i plånboken varje månad eller undansparat! Självklart väntar jag om sambon vill det, båda ska ju vara lika med på det. Men det var inte det tråden handlade om. Jag anser inte att han lurade mig egentligen när jag tänkt efter, utan att han fick "second thoughts" vilket jag kan förstå, tyckte bara att hans timing kunde varit bättre just vid det tillfället (:
  • Anonym (S)
    jjeessiicahh skrev 2016-05-31 23:59:55 följande:

    Hon skriver ju att båda är redo :) men inkomsten borde de se över om det skulle hända något dock!


    Tack! Äntligen någon som förstår vad jag menar. Menar inte att barn måste hända nu, vill inte plugga men håller på att söka bättre jobb med bättre lön just för stt det ska vara möjligt så småningom :) båda är redo men vi har lite olika uppfattningar av vad som behövs vara avklarat innan helt enkelt, olika åsikter har alla och det behöver inte betyda dålig kommunikation i förhållandet :)
  • Anonym (S)
    jagärjagvemärdu skrev 2016-06-01 13:51:38 följande:

    Nej men på de vanligaste avvikelserna. Sen tycker jag bara det är ett dumt argument att skaffa barn tidigt för att barnet har större chans för att vara friskt (barnet kan ju vara sjukt ändå), men alla gör ju som de själva vill.


    Men då kan ju alla strunta i att skaffa barn då? Eftersom risken finns att barnet föds sjukt? :)
Svar på tråden vill så förbannat gärna ha barn nu