• Anonym (Gravid)

    Jag är en man och jag är gravid!

    Jag och min fru är gravida och väntar att barnet ska komma i oktober. När jag pratar om detta säger jag öppet framför folk "jag och min fru är gravida"..."vi är gravida". Jag tycker det är helt rätt att säga så då det är mitt barn också.... Även om jag är man.

    Ja, jag är en man och jag kan stolt säga att jag är gravid! Även om det är min fru som fysiskt bär barnet. Men JAG är också gravid!

    När jag på jobbet eller i sociala sammanhang säger att jag är gravid så höjer folk på ögonbrynen. Vissa tycker dock att det är mysigt att jag säger så och de instämmer att jag är gravid.

    Vad har bi för erfarenheter? Anser ni att er manliga partner också är gravid om/när du är gravid?

  • Svar på tråden Jag är en man och jag är gravid!
  • Oscarsmamma84

    Hade det varit min sambon som sagt att han var gravid hade jag nitat honom helt ärligt. E gravid o ska ha om ca 2 v o denna graviditeten har varit en mardröm o han har kunnat leva på som vanligt fastän vi väntar barn. Inte han som kräkts o knappt kan gå. Så nej TS du e inte gravid låter bara sjukt att du säger så. Du har inte en aning om hur det e att faktiskt vara gravid

  • Anonym (Löjligt.  .)

    Ledsen att säga det, men det låter bara löjligt. Varför inte omformulera till "vi väntar barn". Samma sak, men låter bättre!

  • Anonym (Löjligt.  .)

    Ledsen att säga det, men det låter bara löjligt. Varför inte omformulera till "vi väntar barn". Samma sak, men låter bättre!

  • Anonym (lätt?)

    Det är ganska lätt att vara gravid för dig va? Tycker att det är ganska dumt att säga det för det förringar allt som gravida går igenom och tramsar bort för de män (trans) som faktiskt är gravida, alltså bär ett barn i livmodern.

  • albedo

    Vi säger att jag är gravid, vi väntar barn och talar om graviditeten som vår graviditet. =)

  • Anonym (definition)

    Ur NE:
    "graviditet (latin gravi?ditas ?havandeskap?, av gra?vis ?tung?),dräktighetgestatioden process hos däggdjurshonor inklusive människan som börjar med befruktning och som avslutas med födelsen"

  • Månbjörnen

    Jag skulle nog anta att du var transman om du sa "Jag är gravid" till mig (och jag inte kände dig sedan tidigare). Till och med om du sa "Jag och min fru är gravida" skulle jag nog först tro att du är transman och att både du och din fru är gravida, med varsitt foster.

    Så nej, tanken att en man utan livmoder skulle kunna vara gravid finns inte hos mig.

    När min sambo pratar om graviditeten säger han "Månbjörnen är gravid", "Vi ska ha barn" eller liknande. Han är lika mycket blivande förälder ändå, trots att han inte är gravid.

  • Anonym (Nitat)

    Ni väntar barn, ni är inte gravida båda två det är hon :) Såg ett program där mannen benämnde allt på det sättet "Vi är gravida" när de var påväg till förlossningen hette det "Vi ska föda" väl där fortsatte det "Vi har bestämt att Vi inte ska ha smärtlindring" ... hade sambon påstått att VI inte skulle ha smärtlindring hade jag nitat honom :P Låt din fru föda med allt vad det innebär medans du stöttar när NI får barn.

Svar på tråden Jag är en man och jag är gravid!