• Erla

    Försöker bli gravid med första barnet, fler?

    Tiiffany skrev 2016-07-12 14:11:18 följande:

    Hoppas det går bra för er med!


     


    Jag hade jätteont i bröstvårtorna fredag + lördag men sedan gick det över. Undrar om inte det var något tecken. Brukar aldrig ha ömma bröstvårtor så jag blir fundersam. Men som sagt inget utslag på ägglossningstest 


    Tack :) 
    Det kan ju också vara så att du råkat missa peaken. Att du hade tecken på ägglossning är ju positivt :) Kör du digitalt ägglossningstest? Har aldrig testat dem, men är det dem som ger utslag genom tom cirkel, fast smiley och blinkande smiley?
  • Erla
    Tiiffany skrev 2016-07-12 14:58:57 följande:
    Jag kör dem digitala som ska ge smile. Har bara fått tom cirkel :( Såg fram emot en smilegubbe haha 
    Då får vi hoppas på att du bara missade denna cykeln :) Det är ju inte helt ovanligt.
  • Erla
    eessica skrev 2016-07-12 19:18:42 följande:

    âr det någon som äter någon sorts vitaminer eller så ? som gör prosessen snabbare??


    Jag äter rosenrot för att förkorta min cykel. Har aldrig haft äl tidigare än cd19, vilket hittills verkar vara en engångsföreteelse. Medel på äl är runt cd30. Andra cykeln jag äter rosenrot nu och upplevde att äl kom tidigare (cd24) sist. Är nu på cd14, men ingen äl än så får se hur bra det funkar denna gången. 

    Annars har jag hört gott om munkpeppar, men inget av preparaten rekommenderas om man redan har en normal cykellängd (26-35 dagar). Det är visserligen inte vitaminer, men ändå :P
  • Erla
    Isadora91 skrev 2016-07-12 22:37:26 följande:

    Erla: hej! Berätta mer om Rosenrot, vad gör den? När äter man de? Vad är det för något?


    Rosenrot äter du från cd1 till dagen innan äl. Kan va bra att ha stenkoll på äl då Rosenrot kan orsaka mf och/eller fosterskador så efter äl bör man inte äta Rosenrot. Jag tar dem fram till positivt äl-test eller temphöjning om testen råkar missa peaken. Det finns inga vetenskapliga undersökningar som pekar på att den hjälper, men många upplever att dagarna mellan mens och äl förkortas om man har långa cykler. Munkpeppar funkar likadant, men där finns det dokumenterade effekter. Den är mycket dyrare än Rosenrot, men effektivare. Hade tänkt testa det, men ville göra åt Rosenroten först :P
    andem8491 skrev 2016-07-12 21:51:59 följande:

    Hej! Jag är ny här! Jag och min sambo har bestämt oss för att skaffa vår egna lilla familj. Den 26 augusti tar jag ut spiralen.. Sen får naturen ha sin gång.. Är första gången jag försöker bli gravid så är sjukt nervös! :) Är 25 år och bor i Värmland. Någon mer i trakterna? :)


    Hej! Välkommen till gruppen! Jag är inte från Värmland, men är ifrån och bor i Dalsland :) inte alltför långt bort ju :P
  • Erla
    Isadora91 skrev 2016-07-13 14:41:19 följande:

    Tack för svar :) Är Rosenrot en tablett man äter eller vad är det pulver? Lika så munkpeppar, låter som en krydda? Någon som provat progesteronkräm? Det testade jag en månad (progesterAll) fick dock inget plus..


    Det är tabletter, men om jag inte minst fel går det även att få som olja. Jag valde tabletter mest för bekvämligheten skull :P dessutom ska oljan smaka fördjävligt. Båda räknas som naturläkemedel och är växtnaserade. Rosenrot är ju lätt att få tag på jämfört med munkpeppar. Rosenrot har jag köpt på Ica maxi. Munkpeppar går att köpa online, men har varit slut de gånger jag tittat på det.

    Jag använder protesterall också då tag tidigare haft väldigt kort lutealfas. Har inte fått plus sedan jag börjat använda det, men lutealfasen har rättat till sig ordentligt så jag är nöjd :)
  • Erla
    Isadora91 skrev 2016-07-13 21:37:03 följande:
    Okej tack, nu förstår jag vad det är för något :) Det var lite svårt att veta hur mycket av krämen man skulle använda. Hur stora klickar och var på kroppen eftersom man skulle ta olika ställen. När har du nästa ägglossning? :)

    Ja, det är inte det lättaste att portionera ut krämen i lika doser. Jag brukar mäta upp en klick på pekfingernageln morgon och kväll. då vet jag att doserna blir ungefär lika stora :)

    Ja, det är viktigt att cirkulera ställena du smörjer. Jag börjar med fotsulorna första dagen, knävecken andra dagen, insida lår tredje dagen, magen och bröstet fjärde dagen, armvecken femte dagen, insida överarmar sjätte dagen, hals och ansikte sjunde dagen. Sedan börjar jag om igen :) Man behöver kanske inte variera ställena så ofta som jag gör, men det känns bäst så på något vis :P

    Har ingen aning om när min äl kommer vara. Har oregelbunden cykel så den kan komma när som helst, nästa vecka eller om flera veckor. Hoppas dock att jag inte behöver vänta veckor. Det blir så segt och jobbigt då. 

    Har du regelbunden äl? och när ska du ha den i så fall?

  • Erla
    Isadora91 skrev 2016-07-14 08:34:20 följande:

    De va smart att använda nageln! :)

    Men nu får jag tabletter så de känns säkrare. Okej va jobbigt att ha oregelbunden, det måste gå många ÄL test för dig? Min är ganska regelbunden, skiljer nån dag på min cykel men om 8-10 dagar tror jag de är ÄL så då kör vi igen :) Hade så konstig mens nu, mensvärk två dagar men endast riklig mens en dag och sen väldigt sparsam? Tror inte jag hade ÄL sist, kan dr bli så då?


    Haha tack :)

    Jaha finns det tabletter? Hade ingen aning. Eller menar du vagiatorer?

    Jo det är rätt jobbigt och försöker begränsa äl-testen till max 14 per cykel. Tar oftast inte varje dag heller, utan varannan för att spara på dem om det skulle bli en lång cykel. Skönt för dig att du vet och att den kommer regelbundet :)

    Vet faktiskt inte hur mensen blir om man inte har äl. Känns som det borde påverka, men om det blir mer eller mindre vet jag inte.
  • Erla
    lottaliten skrev 2016-07-14 08:10:28 följande:

    En mycket bra plan! :) Dock är jag lite nojig över alkohol.. Nu menar jag inte att man måste dricka, men det är sommar och jag går på semester.. Kan man ta ett glas vin en fredagskväll..? Så mycket frågor hela tiden! Förresten visade ÄL testet positivt igår kväll.. Så here we go!

    Ja, jag har samma. Har inte vågat (velat) skriva något på bloggen. Men längtar så tills jag kan göra om det till en bebisblogg! <3


    Absolut helt okej med ett glas vin då och då :) man måste ju leva lite bland alla kommandoligg och vitaminer ;)
  • Erla
    Isadora91 skrev 2016-07-14 10:44:53 följande:

    Ja precis jag menar vagiatorer. Var köper du tester? Jag köper ganska billigt på "graviditetskollen". De har ibland erbjudanden på grav.test och ÄL-test som jag för upp som reklam på facebook. Men de blir nögra hundra lagda på den hemsidan... Aja det är de värt när vi väl får till det :) brukar du få svaaagt andra streck några dagar sen två lika starka eller får du bara ett streck och sen pang på två superstarka?


    Ja, men då känner jag till dem. De ska ju verka lite bättre än kräm då de är mer koncentrerade :) stämmer det att man får brutalt mycket symptom med vaggisar?

    Jag köper på testlagret eller via apotea :) testar jag varannan dag hela tiden kommer det pang på. Lyckas jag ta mitt i en stegring så kan jag ju testa varje dag för att få med hela stegringen :) hur är det för dig? Är gravuditetskollens tester bra?
  • Erla
    lila9 skrev 2016-07-14 11:31:50 följande:
    Kan säga att nötter ökar också sexlusten både för män och kvinnor. Och hos män produceras det mer spermier.
    Plus att mörk choklad och vissa nötter även höjer östrogennivåerna i kvinnokroppen, vilket är bra under follikelfasen. Östrogenet hjälper till att bygga upp en fin slemhinna inför ett befruktat ägg :)
Svar på tråden Försöker bli gravid med första barnet, fler?