• Erla

    Försöker bli gravid med första barnet, fler?

    strösocker skrev 2016-07-30 14:19:05 följande:

    Tack detsamma! Strecket va mycket svagare idag. Väldigt kort jag hade stegring då ju! Men det kanske är normalt?

    Varför tror du inte det gick denna gången för er? Håller tummarna ändå!! :)


    Åh då har nog ägget släppt ^^ det varierar från person till person och det är helt normalt att ha kort stegring :)

    Nä, jag har de klassiska symptomen på mens och tempen är påväg ner också. Har fått spottings ett par dagar innan mens sedan senaste missfallet och det har jag fått denna gången också. Känns i kroppen liksom att jag inte är gravid.
  • Erla
    strösocker skrev 2016-07-30 23:13:17 följande:

    Åh hoppas verkligen det släppt som du säger! Vad bra, då behöver jag inte oroa mig för det. Blev rädd att det skulle va dåligt med kort stegring!

    Beklagar missfallet :( Vilken vecka var du i? Så rädd att jag också ska få det någon gång. Det verkar så vanligt ju!


    Det enda som är negativt med kort stegring är att det kan vara svårt att få positivt på äl-test för att man lätt missar det. Har inte hört något annat i alla fall :)

    Tack. Det var mitt andra missfall så var beredd på vad som väntade. Otroligt tråkigt att behöva uppleva något sånt, men får försöka tänka att det inte utvecklades rätt så det skulle inte kunna blivit ett friskt barn. Jag tror jag var i v.4 eller 5 så det räknades som en kemisk graviditet, ett ägg som befruktats men av någon anledning inte fäste. Osäker på hur långt jag gått pga att mensen innan var sparsam och tempen var relativt hög hela cykeln bortsett från några dippar. Blödde så mycket mer än vad andra beskrivit vid sina kemiska graviditeter också så kan inte riktigt svara på det säkert :P

    Det är tyvärr väldigt vanligt och inte alls trevligt på något sätt, men alla behöver inte gå igenom missfall och det hjälper inte att oroa sig. Det är så svårt att glädjas över en graviditet om man oroar sig.
  • Erla
    Lillon skrev 2016-07-29 18:00:49 följande:

    Eftersom jag och min sambo har försökt mer än ett år så ringde jag idag till gynekologen för fertilitetsutredning. De har få tider nu på sommaren så fick tid för första mötet 20 sep, tycker det var rätt snabbt ändå. Hoppas såklart att det tar sig innan det men ändå skönt att ha bokat tiden :) äl i helgen (tror jag) så blir en massa mys nu ;)


    Hej! Det låter som att ni fick tid ganska snabbt ja :) lycka till med äl och utredningen om det blir en :) hoppas ju att ni är gravida tills dess, men skönt att veta att hjälpen är nära om det inte tar sig innan det.
  • Erla
    Lillon skrev 2016-07-31 09:09:46 följande:

    Tack!! :) Ska bli så skönt att få en utredning och kolla om det är något som behöver "fixas". Lite nervöst, men mest bara förväntansfull. Har så oregelbunden mens så lite svårt för oss att pricka in äl, tror jag ska börja mäta temperaturen nästa månad då/om (man vet aldrig hihi) jag får mens.


    Det kommer nog gå bra :)

    Ja, jag har också oregelbunden mens och tempmetoden har varit superbra när det gäller att se om äl skett eller inte :)
  • Erla
    Lillon skrev 2016-07-31 09:48:24 följande:

    Ja har läst mycket gott om det :) Hur länge har ni försökt om jag får fråga? :)


    Ja det är förståeligt. Det enda som är tråkigt är ju att tempmetoden inte förvarnar för att äl kommer ske. Den berättar bara att den skett. Rekommenderar appen fertilityfriend tillsammans med tempmetoden. Den gör en kurva/graf av din temp och hjälper dig att analysera den :)

    Vi har försökt i lite mer än två år.
  • Erla
    Lillon skrev 2016-07-31 16:56:13 följande:

    Jo så är det, ska absolut börja tempa nästa månad. :) Nu ligger vi varje dag i mitten av menscykeln så vi inte råkar missa äl.

    Okej, har ni gått på någon utredning?


    Gör så :)

    Nope. Vi ska påbörja en utredning i slutet av augusti.
  • Erla
    Lillon skrev 2016-07-31 18:44:01 följande:

    Vad spännande!! Hoppas ni får bra hjälp. Tar gärna del av hur det gick då ni gått på första mötet :)


    Ja, mest nervöst :P javisst. Jag kan uppdatera efter första mötet :)
    Isadora91 skrev 2016-07-31 19:32:48 följande:

    Hej! Behöver er hjälp!! Hade ÄL i söndags (exakt en vecka sen) idag mår jag lite illa och det var lite rosa på papperet när jag torkade mig, vågar jag hoppas???


    Om det inte är något som brukar hända så skulle jag säga att det är ett riktigt gott tecken ^^ spännande! Hoppas det tagit sig :D
    Lotten skrev 2016-07-31 22:03:45 följande:

    Läste att ni skulle starta utredning. Var ska ni göra den? Jag och min man har försökt i snart 3 år. Vi går på en privat klinik i Göteborg. Jag var på hälsokosten och införskaffade massa vitaminer som hon rekommenderade. Jag berättade om vår situation. Så mitt tips är att gå dit om ni inte redan gjort det då. Man är ju villig att prova det mesta i den här situationen. Finns även saker till mannen som ska vara bra för sperman. Vi ska dit i veckan och köpa till honom :) lycka till! <3


    Vi kommer göra den på en privat klinik strax utanför orten vi bor på. En relativt liten klinik som jag var på vid mitt första mf. Vi har testat endel kosttillskott, men ingen grav sedan dess att vi började med diverse vitaminer. Har läst en hel del kring tillskott och i de flesta fall förbättrar det inget såvida man inte har brist så vi kommer vänta tills utredningen är gjord innan vi köper en massa tillskott som vi kanske inte behöver :) tackar dock innerligt för tipset! Intressant att veta lite mer om ert problem och vad de säger hos läkaren ni går hos :) vad för saker har ni fått testa för att få barn och hur gamla är ni? Ber om ursäkt om jag snokar :P men är så nervös över vad utredningen kan leda till.

    Tack och lycka till ni också :)
  • Erla
    Lotten skrev 2016-08-01 09:07:02 följande:

    Okej, förstår. Våra två misslyckade försök har tagit så hårt på mig att min kropp säger ifrån på olika sätt. Jag tappar bland annat väldigt mkt hår att jag blivit tunnhårig. Så jag tänker att har vi inte provat detta så kanske det är detta som behövs.

    Jag är 28 och min man 34. Vi startade en utredning på en liten gynnmottagningen först. Där fick vi prova pergotime, inget resultat. Sedan skickades remiss till Sahlgrenska. De hittar inga "fel" på oss utan vi verkar bara ha väldigt svårt att lyckas. Vi väntade ett tag men fick sedan hjälp via en privat klinik. Vårt första ivf försök blev plus men missfall. Andra försöket gick inte alls. Vi bestämde oss för ca två veckor sedan att gå ut med vår situation. Så jag har skrivit ett blogginlägg om detta ifall någon skulle vilja läsa där. www.charlottethoren.se

    Hur gamla är ni? :)

    Tack!


    Okej, då förstår jag. Så fruktansvärt rädd för just det, att de inte ska hitta något. Om det inte finns något så finns det ju inget att åtgärda liksom :/ vi tänkte också gå ut med det beroende på vad utredningen säger. Det är för jobbigt att hålla det för sig själv.

    Hur är det att genomgå ivf? Vi diskuterar alla alternativ som utredningen skulle kunna ge oss och jag känner mig lite sådär inför ivf. Mest pga alla hormoner som ska tas.

    Vi är 26 båda två.

    Hoppas verkligen att det blir er tur snart!
  • Erla
    Isadora91 skrev 2016-08-01 12:51:03 följande:
    Tack Erla!! Jag hoppas! Men håller mig med att testa någon dag till :)
    Väntar med spänning :D
  • Erla
    Myline skrev 2016-08-01 19:50:44 följande:

    Det blev ett plus för oss denna månad :D Andra försöket! Är så galet glad, samtidigt som jag nog inte har tagit in allt riktigt än. :)


    Åh! grattis! :D 
Svar på tråden Försöker bli gravid med första barnet, fler?