• Erla

    Försöker bli gravid med första barnet, fler?

    Lotten skrev 2016-08-02 20:43:03 följande:

    Ja, det är både för och nackdel med det. Man vill ju veta. Känns som man kanske kan acceptera det mer. Jag vet inte.

    Det har varit helt ok för mig, andra försöket påverkades jag mer. De ökade dosen och jag började vid det tillfället visa symptom på stress. Det är ju väldigt psykiskt och vi alla påverkas olika av det.

    För er också :)

    Jag har varit på vårdcentralen idag pga att jag har yrsel och de kopplar detta till stress. Jag bestämde mig för att kolla upp det här med akupunktur. Har läst om att det har hjälpt vissa. Jag blev då renommerad vidare till en kvinna som specialiserar sig på akupunktur för kvinnor som har svårt att bli gravid. Jag ska träffa henne på måndag :)


    Ja, jag har förstått att det kan vara påfrestande psykiskt. Jag får se vad utredningen säger och sedan komma överens med sambon om vad vi vill göra. Vi är inte främmande för adoption, men önskar ju såklart ett barn med våra gener i första hand.

    Spännande med akupunktur! Har hört positivt om det :) berätta gärna hur det går!
  • Erla
    Lotten skrev 2016-08-04 12:26:03 följande:

    Vi har också pratat om adoption men vi vill försöka ett tag till. Om vi inte lyckas med våra gratisförsök så kommer vi ta en paus från detta och köpa tre nya försök om det skulle behövas längre fram.

    Det ska jag göra. Kommer säkert skriva om det i bloggen :)


    Ja, vi kommer inte ge upp än heller och det är ju värt att se vad utredningen ger. Är det ivf-försök du menar? Hur många sådana får man gratis?
  • Erla
    Lotten skrev 2016-08-05 08:19:23 följande:

    I Göteborg betalar landstinget 3 försök. Men får du tex 10 ägg till frysen får dessa användas fritt också. Ja det är ivf jag menar :)


    Okej :) Tack!! Ska leta mig in till din blogg senare och läsa lite ^^
  • Erla
    Tra3dockan skrev 2016-08-05 15:35:50 följande:

    Ett svagt men synligt plus på bim-4 med testa tidigt. Det känns som att det ska gå vägen den här gången och inte att mensen ska komma. Vid det tidiga missfallet plussade jag inte förrän bim +1 och då lika svagt som det är nu. Känns lovande. Försiktigt hoppfull :)


    Åh hoppas!!! :D
    kvinna29årskåne skrev 2016-08-05 21:31:44 följande:

    Är inne på åttonde försöket nu. Försöker bli gravid med första barnet...


    Välkommen till gruppen :)
  • Erla
    Lillon skrev 2016-08-06 08:48:33 följande:

    Har ni förberett på något sätt att bli gravida? Jag äter bara folsyra, känns som att man inte behöver göra så mycket mer? Eller? :D


    Har man inga brister så är folsyra det enda som rekommenderas att intas innan man blir gravid :) jag tar "gravid" som innehåller lite allt möjligt. Det var vad min bm tyckte jag skulle ta :)
  • Erla
    Isadora91 skrev 2016-08-08 19:25:20 följande:
    Ja man blir ju de, och att brösten svullnar och man känner sig uppblåst är inget tecken för mig för så känna de när mensen kommer. Tydligt för mig då jag blivit gravid är illamående så jag fick lov att tänka "vart är toaletten jag kanske måste spy" tyvärr blev de MF men det är de säkraste tecknet för mig, kom dag 27-29 i min cykel. (Normalt längd 30-32 dagar) Någon annan som har ett tydligt tecken? :)
    Mitt tydligaste tecken var superömma bröst några dagar efter äl. Det var riktigt jobbigt, speciellt när man var omkring människor som måste kramas. Slutade dock också i mf (MA).
  • Erla
    mysius skrev 2016-08-08 19:54:51 följande:

    Jag hoppar in i diskussionen :) Själv har jag bim idag utan någon mens i sikte.. Har ömma bröst, humörsvängningar som heter duga, är trött och orkeslös, har varit lite illamående under veckan samt haft yrsel flera dagar i rad. Tog inget ÄL-test denna månad men vet ungefär när jag hade det, och vi sexade till det dagarna innan och efter, så det skulle inte vara helt omöjligt att vara gravid. Min mens brukar för övrigt vara väldigt regelbunden, den kommer alltid samma dag i månaden och jag brukar ha kraftig mensvärk timmarna/dagen innan.Men denna gång har jag inte känt något alls förutom igår kväll vid sex då det kändes som en ilning, likt mensvärk efteråt. Vad tror ni? Är det för tidigt att ta ett gravtest?


    Åh vad spännande!! Hur långt efter äl tror du dig vara? Det är det som avgör om det kan vara för tidigt eller inte i och med att alla inte har 14 dagars lutealfas. Jag själv har till exempel bara 12 dagar, vilket räknas som tidigt om man plussar då. De vanliga testen räknar med att man har 14 dagar mellan äl och mens och rekommenderar att vänta tills dess, men det är absolut inte omöjligt att plussa innan. Speciellt om man har symptom så testa på du! :D
  • Erla
    mysius skrev 2016-08-08 20:16:53 följande:
    Jag tror att det är 13-14 dagar sedan ÄL, vet som sagt inte helt säkert då jag inte tog något test denna månad. Tog ut min hormonspiral 7 juni och fick mens en vecka efter det, och i juli fick jag mens exakt 4 veckor efter senaste, och jag är som sagt regelbunden (även under mitt hormonspiral-användandet) så därför är det konstigt att den inte är punktlig denna månad. Eller tror ni att det kan "spöka" efter hormonspiraluttaget?
    Då skulle jag testa om jag var du :P Men visst kan hormonerna spöka efter att man tagit ut spiral. Jag hoppas dock på en roligare anledning till att mensen är sen ^^
  • Erla
    mysius skrev 2016-08-08 20:38:10 följande:
    Kanske ska våga mig på ett test då :p men jag kommer inte kunna testa mig förrän tidigast torsdag morgon då jag inte slutar jobbet förrän 19.00 och då har Apoteket stängt. Så jag kan ju ge det några dagar till. För har den inte dykt upp då så känns det mer motiverat att kolla ;)
    Ja, absolut! Har inte mensen kommit då så lär det ju vara positivt ^^ Lycka till!
  • Erla

    Då var cd10 här igen och dags att börja med äl-test igen. Hoppas på att rosenroten ska göra susen även denna cykeln och håller tummarna för att den ska verka ännu bättre denna gången. Äl innan cd20 helst!

Svar på tråden Försöker bli gravid med första barnet, fler?