• Wilja87

    3 IVF - Ingen befruktning!

    Hej, 


    Jag sitter i samma situation som dig.
    Jag och min sambo har gjort två IVF och har vår sista försök snart. Innan det har vi gjort x-antal inseminationer både med gonal-F, Menopur och tabletterna Provera. När vi gjort IVF så har vi fått ut 15 ägg första gången varav 10 blev befruktade och andra gången fick vi ut 10 ägg och alla blev befruktade. Dock så slutade celldelningen vid dag 3. Läkaren sa att det är oförklarligt, att våra chanser att få barn tillsammans inte verkar så stora.


    Jag kan inte tänka mig att göra ägg donation då jag vill vara genetisk mamma och min sambo känner det samma, så spermie donation är inte heller ett alternativ... Vi har sagt att vi ska göra det tredje IVF försöket trots extremt dåliga odds. Läkaren rekommonderade äggdonation, då han inte kan se att behandligen kommer ge oss annat reslutat då vi testat allt. Ägg och spermier ser bra ut.

    Hopplöst. Döläge. Stress. Ångest. Vad gör man?


    Fortsätter man som par när man vet att man antagligen kan få barn men inte tillsammans? Känns som barnfrågan kommer komma kapp en förr eller senare och då är förhållandet döds dömt. För vill man ha barn så det väldigt starkt. Vad tänker/känner ni?

Svar på tråden 3 IVF - Ingen befruktning!