• halfmoon

    Vårbebisar efter IVF 2016

    Hej!

    Grattis till er!! :D

    Här vill jag jättegärna vara med! :)

    Vi gjorde IVF i maj och jag är nu i v 11 (10+1) med bf 2 februari.

    Vi började vår resa med donatorinseminationer sommaren -15. Fick plus på andra försöket med det visade sig va en ofostrig graviditet. Sen gjorde vi ett tredje försök under hösten men tajmade ägglossningen fel med en dag så det blev inget. Gjorde fjärde försöket i januari, fick plus men missfall i v 6.

    Sen var vi framme i kön och fick börja med IVF. Nu har vi använt sambons spermier (biopsi), så det känns extra bra om det går vägen denna gången. Försöker intala mig att de tidigare missfallen varit för att det är meningen att vi ska få ett biologiskt barn (önsketänkande).

    Vi fick ut 9 ägg varav 2 blev befruktade med icsi. På dag två var ett av de befruktade ett fint 4-celligt embryo medan det andra inte höll måttet. Inget i frysen.

    Varit nervöst under denna tiden för jag hade en liten blödning runt bim och bruna flytningar både då och sen igen i v 6/7. Därefter har det kommit vid ett tillfälle i v 10.

    Vi var senast på ultraljud på IVF-kliniken i v 9+0 och fick då se vår lilla klump med tickande hjärta. Har köpt en hemmadoppler för de allra nervösare tillfällena och vi testade den igår och på andra försöket hittade vi hjärtslagen. Nu är den undanpackad igen.

    Vill bara spola fram de närmsta veckorna så vi kommer förbi v 12.

    Eftersom jag ligger lite före er så tänker jag passa på att säga, noja inte över symtomen! De kommer och går. Jag har haft ett lätt illamående sedan v 6, ömma bröst, trötthet och molvärk. De superömma brösten försvann hyfsat tidigt och är nu bara större/lätt ömma. Illamåendet och molvärken har kommit och gått. I v 8 hade jag 4-5 dagar då jag mådde helt som vanligt, trodde det var tvärkört då. :)

  • halfmoon
    Lixom skrev 2016-07-08 07:54:24 följande:

    Grattis och välkommen Lims & halfmoon!

    Tack för orden angående symptom - jag hoppas verkligen att det inte är nån fara trots så få symptom som jag haft. Vad mysigt att ni själva kunnat hitta hjärtljuden, jag hade ingen aning om att ddt gick så här tidigt! :)

    Ser också fram emot att komma förbi v 12 o få göra tidigt ul eller kub. Längtar efter att _känna_ mig mer gravid!


    Köpte den på vinst och förlust. Första försöket hittade jag inget, sen drack jag en massa (ska höja livmodern) och testade igen och då hörde vi efter lite letande. Lyssnade bara en snabbis. Kollar man på nätet verkar vissa hitta från 8+ medan andra inte hittar nåt i 14+ och allt är ok. Beror visst lite på hur livmodern sitter. Min är framåtlutad (mycket man får veta om sig själv när man gör ivf :D).
  • halfmoon

    Tänkte att vi börjar på en BF-lista. Kopiera och lägg till er själva i listan. :)

    BK1986: 29 år, IVF 3, BF 12/3.

    Halfmoon: 29 år, IVF 1, BF 2/2

  • halfmoon
    Hejmennej skrev 2016-07-08 18:32:57 följande:

    VUL gick bra idag, hjärtat slog för fullt och storleken var som den skulle :)


    Så skönt! Det är så nervöst innan och en sådan lättnad efteråt. :)
  • halfmoon
    BK1986 skrev 2016-07-11 06:56:41 följande:

    God morgon flickor! Här är det officiell testdag (21 dagar efter ÄP) och vi går in i vecka 6. Ett starkt fint plus och Gravid 2-3 på digitalt. Känns jättebra att iallafall veta att det ökat. :) Visade min sambo som svarade: Åh! Bra gravidat älskling! ;)

    Hur mår ni andra?


    Grattis (TD är ju liksom första delmålet)! :D Nu är det på riktigt även enligt kliniken.

    Vi har ett ultraljud i eftermiddag eftersom jag hade en brun flytning förra veckan. Hoppas att allt ska vara bra men är som alltid nervös nu innan.
  • halfmoon

    Bra att du åker in och kollar BK1986! Hoppas att det lägger sig snart!

    Ultraljudet idag gick bra! :) Vi fick se vår lilla klump som nu börjar likna en bebis mer! Hen rörde på sig och vinkade med händerna. 37,5 mm lång vilket stämde bra med datumen. <3

  • halfmoon
    BK1986 skrev 2016-07-13 06:36:26 följande:

    Hej på er. Nu har jag gjort mig själv en otjänst och googlat på det här med Lutinus. Mina tabletter tog slut i måndags på testdagen så jag har slutat med dem nu. Men nu blir jag såklart orolig över att jag borde fortsatt. Det sa de dock ingenting om. Vad har ni andra fått för besked?

    Tycker det är så konstigt att alla verkar få olika besked.


    Jag slutade med crinone efter 15 dagar (började äggplocksdagen). Var själv orolig över det och frågade kliniken med de sa att kroppen ska kunna producera själv därefter och att det ända det hjälper att ta mer skulle vara enbart psykologiskt. So far so good. Tror faktiskt att de hade försett oss med mer om det behövdes. Progesteronet är ju den lilla kostnaden i IVF-processen och de vill ju bli av med oss så fort som möjligt. :)
  • halfmoon

    Åh, eller så var det dagen efter äggplock vi började också. Minns inte riktigt! :D

    Blö! Första spyan lagd imorse vid en väggren. Tyckte illamåendet lugnat sig ordentligt senaste dagarna vilket jag fick igen för idag, mått småapa hela dan. Går in i v. 12 imorgon så nu är det bara lite drygt en vecka kvar innan vi kan pusta ut lite mer. Vi ska göra ultraljud i v 13 (12+0), privat, och jag längtar så tills den dagen är förbi (om det går bra vill säga).

  • halfmoon
    Hejmennej skrev 2016-07-15 12:51:58 följande:

    Oj vad nervös jag är nu efter två dagar med minskat illamående. Det är så svårt att inte oroa sig. Igår fick vi tid till specialist-ul den 1 augusti, då är jag i v.10+6. Men frågan är om jag står ut att vänta så länge eller om jag ska boka ett extra privat?

    Jag har ju gjort två redan i v.6+3 och 7+3 där allt såg ut som det skulle.


    Förstår att du nojar! Men det behöver inte betyda nåt att illamåendet minskar/försvinner några dagar. Har haft flera sådana perioder själv när jag mått bra ett tag, sen har det kommit tillbaka. Tror som mest det varit borta runt 4-5 dagar.

    Att det sett bra ut vid två vul är ju bästa kvittot som finns! Allt är som det ska tills motsatsen är bevisad (matar in i huvudet på mig själv också). <3 Men boka ett vul om det känns lugnare. Tycker både det varit bra och dåligt med många vul (kollat 5+6, 6+5, 9+0 och 10+4), blir så sjukligt nervös inför varje och vill nästan ställa in. :D

    Hade det inte varit för de jäkla bruna flytningarna som skrämt livet ur mig ett par gånger hade vi kollat i 9+0 och 12+0.
  • halfmoon

    Jag mår rätt okej fast är trött och slö. Väldigt bubblig och gasig i magen om kvällarna vilket är lite jobbigt för då känner jag bara för att ligga i soffan eller sängen. Illamåendet kommer och går lite men det har hållt sig på obehagsnivån senaste dagarna, längtar efter att få tillbaka matlusten och skulle gärna ta lite cravings så att jag i alla fall är sugen på nåt. :)

    Vi har inskrivning på onsdag och sen ett privat ultraljud på torsdag då jag är i v 12+0. Längtar tills det är förbi och hoppas jag kan andas ut lite mer då. Hörde plutten på dopplern igår så hoppas att allt är okej. Känns som jag har väntat ett år på denna veckan!

    Lycka till med vul - bokningen BK1986, det är så segt att gå och vänta!

    Hejmennej - så "skönt" att illamåendet kom tillbaks. ;D

    Välkommen minipeach och grattis!! :D

Svar på tråden Vårbebisar efter IVF 2016