• Hejmennej

    Vårbebisar efter IVF 2016

    Hej! Grattis till alla!

    Jag hoppar också in här.

    Jag har blivit gravid för andra gången med hjälp av IVF.

    Är i v.7+3. BF 20 februari.

    Jag gjorde första IVFen hösten 2014. På tredje återförandet, första försöket (FET) blev jag gravid. Det var nervöst men fantastiskt. På RUL inträffade det otänkbara och vår fina pojke visade sig vara svårt sjuk, och graviditeten avbröts därför i v.20 förra sommaren.

    Sen gjordes ett nytt IVF-försök i höstas, vilket egentligen var för tidigt mitt i all sorg, men jag ville så gärna bli gravid igen. Det blev en ET och FET av en blastocyst men inget tog sig.

    Nu i maj gjorde jag ett nytt försök som ju lyckades. Vi fick dessutom en blastocyst till frysen.

    Jag är väldigt glad över graviditeten, men just nu överskuggas den av oron. Jag ska göra VUL idag då jag för en vecka sedan misstänkte att jag höll på och få missfall. VUL då visade en liten liten med ett hjärta som tickade, så jag hoppas innerligt att det ser bra ut idag.

    Skönt att höra halfmoon med dina varierande symtom då ju allt får en att oroa sig ("är jag inte lite mindre illamående idag?" "Känns molvärken som een ska?" Osv...)

  • Hejmennej

    Jag tog mig friheten att organisera om listan efter BF. Hoppas det är okej annars gör jag om igen. :)

    -?????

    Halfmoon: 29 år, IVF 1, BF 2/2

    Lixom: 40 år, IVF 2, BF 17/2

    Hejmennej, 28 år, IVF 3, BF 20/2

    BK1986: 29 år, IVF 3, BF 12/3

  • Hejmennej
    BK1986 skrev 2016-07-11 11:14:53 följande:

    Verkligen! Har ett digitalt kvar som jag tänker spara till nästa vecka. Hoppas på 3+ då. :)

    Oj så spännande! Är det första UL eller är det tillägg?

    Här är det lite ont i brösten och mycket hungrig. Men nu har jag ökat i vikt med ett kg sedan igår så idag åker jag in och kollar upp min svullna mage. Ser ut att vara i 6:e månaden och oroar mig lite för överstimuleringen. Ska bli skönt att få kolla upp det efter en jobbig vecka.

    Kan Lutinus göra att överstimuleringen blir värre tro?


    Jag tror inte Lutinus gör överstimuleringen värre, däremot gör ju graviditeten och graviditetshormonet det. Bra att du kollar upp det, 1kg på en dag låter mycket.
  • Hejmennej

    Jag har gått på Sahlgrenska, där får man 3 förpackningar Lutinus utskrivet men efter testdagen (15 dagar efter återförandet) ska man fortsätta 2ggr/dag tills dom tar slut. Jag tyckte också det kändes nervöst att sluta men väldigt skönt att slippa. Och hittills har det ju gått bra (är i v.8+1).

    Jag tycker den här första tiden är jobbig. Tiden går så långsamt och det är så mycket väntan. Nu väntar vi på att vi ska få tid till specialist-ul i v.10-12. Och så ska vi göra NIPT däromkring också.

  • Hejmennej

    Oj vad nervös jag är nu efter två dagar med minskat illamående. Det är så svårt att inte oroa sig. Igår fick vi tid till specialist-ul den 1 augusti, då är jag i v.10+6. Men frågan är om jag står ut att vänta så länge eller om jag ska boka ett extra privat?

    Jag har ju gjort två redan i v.6+3 och 7+3 där allt såg ut som det skulle.

  • Hejmennej

    Mit illamående har kommit tillbaka! Vilket känns skönt!

    Skönt att överstimuleringen börjar lägga sig BK1986. Och ja, väntan är ju hemsk. Hoppas du kan få något innan, annars kan du kanske boka on det privat?

  • Hejmennej
    minipeach skrev 2016-07-18 06:55:09 följande:

    Hej alla!

    Vad kul att många har plussat :)

    Jag och min man har äntligen blivit gravida efter ett ET och ett FET. Vi har BF 25/2 och jag är i vecka 8+1. Gjorde ett tidigt ul i 6+2 och såg då en liiiiiten räka med pickande hjärta. Vi ska göra KUB också och jag hoppas allt ser bra ut. Jag kräks minst 2 gånger om dagen och tycker allt är äckligt just nu, förutom nektariner och tunnbröd, haha!


    Grattis! Och vad roligt, då ligger vi nästan lika. Jag är 8+6 idag och har bf 20/2.

    Att kräkas verkar jobbigt, jag har varit förskonad från det hittills. Känns bara ibland som om jag ska kräkas.

    Vad härligt halfmoon med ultraljud på torsdag! Och roligt att höra hjärtljud! Jag gar funderat på doppler men vet inte om den skulle skapa mer oro än vad den skulle lugna?
  • Hejmennej

    Jag är otroligt trött, lagom illamående och har en del molvärk.

    Arbetar mina två sista arbetsdagar innan semestern vilket ska bli otroligt skönt.

    Annars är det mycket väntan och tiden går långsamt.

    Jag vågar inte köpa något förrän efter ultraljudet 1 augusti och efter resultatet på NIPT-testet.

    BK1986 och halfmoon lycka till på UL idag!

    Och roligt med inskrivning! Jag tycker inte heller det känns verkligt, eller kanske mer att jag inte vågar tro på det.

  • Hejmennej
    BK1986 skrev 2016-07-21 09:23:30 följande:

    God morgon! UL gick bra. En 5 mm lång klump med ett litet hjärta som blinkade. Läkaren sa 6+1 men jag tyckte att han mätte lite dåligt så jag tror att 6+3 stämmer. ;)


    Åh vad härligt! Och ja, det borde rimligtvis vara svårt att mäta tycker jag, eller finnas en del mätfel.
  • Hejmennej

    Välkommen och stort grattis Stajlish! Vad fantastiskt!

    Och vad roligt halfmoon! Vilken fin bild och så otroligt skönt att allt verkar se fint ut!

    Jag längtar och är nervös inför mitt ul om en dryg vecka.

  • Hejmennej
    stajlish skrev 2016-07-26 16:26:48 följande:

    Haha, så jäkla ironiskt. Missfall.. så jag får fint gå ur här lika fort som jag anslöt. Men vi är ändå så glada o hoppfulla att vi lyckades naturligt... :) Nästa gång får de lov o va vår tur.. o då får de fasen stanna tiden ut tack! Tacksam att det blev såhär tidigt så jag slapp all smärta som sist när det var senare. Så nu väntar samtal med läkaren på SU nästa vecka o planera IVF3 i höst. Kram på er


    Åh vad sorgligt, orättvist och ledsamt!

    Stort lycka till vid nästa försök!
  • Hejmennej

    Jag är på semester så jag har inte varit så aktiv. Roligt med fler i tråden!

    Välkommen Venne och Tindra85! Och grattis till era plus!

    Jag är i v.10+4 idag. Jag har ultraljud på måndag för att kolla att allt är som det ska, och på tisdag ska jag ta blodprov till NIPT. Det känns mycket nervöst.

    NIPT är snordyrt, vi betalar 7400 för det. Inga roliga pengar, men kändes viktigt med tanke på vår änglapojke. Vi hade fått KUB gratis men eftersom NIPT är mer pålitligt valde vi att göra det. Men jag hade aldrig gjort det annars. Det var ju vara extrem otur förra gången som gjorde att vår pojke var sjuk, men det är svårt att inte släppa att "tänk om det beror på mig och kommer hända igen".

    Jag tycker också det är svårt att släppa det här med att jinxa saker. Det känns som om jag gjort det nu genom att ha plockat fram gravidklädera från förra graviditeten för att jag är så svullen, och är känslig för att det sitter åt.

  • Hejmennej
    halfmoon skrev 2016-07-30 20:01:31 följande:

    Var också mkt i tankarna om att jinxa innan. Gör jag si blir det säkert så. Men jag har gjort på så olika vid vid de tidigare missfallen och på nåt sätt så känns det då som att det inte spelar nån roll vad man gör eller hur man förhåller sig. Det blir som det blir och det finns inget man kan göra.

    För mig är det känsligt att berätta om graviditeten. Vågar inte säg nåt för det känns som jag luras, som det inte är på riktigt. Och om jag väl börjar tänka att det är på riktigt så kommer det försvinna. Ska träffa lite barndomsvänner nästa vecka, då jag är i v 15, men jag känner att det tar emot som fan att berätta trots att de vet att vi försöker och om det första missfallet. Ska även träffa lite släkt i v 15/16 men jag vill inte.

    Hade trott innan att jag skulle vilja skrika ut det när vi var i v 13 och ultraljudet gått bra. Men nej, vill inte dela med mig.


    Ja, vad är grejen med det här att det känns som om man luras?

    Och berätta när du känner dig redo. Det finns inga måsten.
  • Hejmennej

    Vad skönt att du slutat blöda BK1986!

    Jag tror inte heller vi får ett extra ultraljud pga IVF här. Men det är ju som sagt mycket som skiljer mellan landstingen.

    Igår gjorde vi ultraljud, allt såg bra ut. Den lilla var lagom stor och hjärtat slog och det man kunde se såg bra ut. Vi fick en ny tid om tre veckor vilket är skönt. Idag tog jag också blodprov till NIPT, och får förhoppningsvis svar i slutet av nästa vecka.

  • Hejmennej
    BK1986 skrev 2016-08-05 10:40:24 följande:

    Så var resan slut för oss. Idag fanns inga hjärtslag och bebisen hade slutat växa i måndags i 8+0.

    Stort lycka till till er allihopa. Nu ska vi stänga in oss och sörja.


    Nej! Fy så oerhört sorgligt och orättvist!

    Ta hand om varandra och låt sorgen få plats.
  • Hejmennej

    Jag väntar på resultat på NIPT vilket är en olidlig väntan. Jag är oerhört rädd för resultatet, är inställd på att det ska vara något fel. Jag vet inte hur jag ställa mig till om det var ytterligare ett barn med downs syndrom. Vår änglapojke hade ju andra komplikationer som hade stor betydelse för avbrytandet.

    Men annars har jag ett nytt ultraljud om två veckor då jag är i 14+1, vilket är skönt.

  • Hejmennej

    Lycka till idag Lixom!

    Och minipeach - jag förstår oron helt. Men jag tycker inte du ska planera utifrån missfall. Klart du ska åka till Grekland om du vill!

    Tindra85, vilken vecka är du i då?

    Själv fick jag svar på NIPT idag vilket visade lägsta sannolikhet för kromosomavvikelser (13, 18 och 21) och att det är en liten pojke. Oron har inte släppt helt, det hade jag inte väntat mig heller, men fantastiskt skönt!

  • Hejmennej

    Tindra85

    Jobbigt att inte illamåendet släpper. Mitt illamående har släppt ganska mycket (är i 13+6) men jag har sluppit kräkas.

    Ja, hela tiden är det mycket väntan. Speciellt för oss som gjort IVF. Förstår att du längtar till KUB.

    För mig flyter det på. Jag har UL på onsdag vilket jag både ser fram emot och är nervös inför. Magen fortsätter växa (vilket är kul!) men jag är ändå orolig att den lilla inte ska leva.

  • Hejmennej

    Välkommen masken!

    Ultraljudet igår gick bra, jag är så himla glad efter det. Allt såg ut som det skulle, han rörde på sig och var lagom stor enligt både lårben och huvudmått. Nu vågar jag nog hoppas lite mer och vara lite mer öppen med det också. Sen fick vi reda på att vi får ett till ULnågon gång mellan v.28 och 32. Vilket känns skönt! Nu blir nästa ul RUL om fyra veckor.



    Tindra - jag förstår om du blir orolig när illamåendet plötsligt försvinner. Jag har också haft så vissa dagar. Sen har det kommit tillbaka. Nu är mitt illamående mycket bättre, vilket är väldigt skönt. Jag tycker den första delen lite har varit som att gå omkring och vara bakis hela tiden, plus växtvärk, ömmande bröst och oro.

    Gällande doppler så har jag funderat på det, men risken är ju att det skapar mer oro än det lugnar om man till exempel inte lyckas få in hjärtljudet. Vi får se...

    Härligt halfmoon att känna buffar! Min moderkaka sitter i framvägg så det kommer nog att dröja.

Svar på tråden Vårbebisar efter IVF 2016