• BK1986

    Vårbebisar efter IVF 2016

    En tråd för oss som blivit gravida efter IVF 2016 och har BF under våren 2017. Välkomna! :)

  • Svar på tråden Vårbebisar efter IVF 2016
  • Venne

    Hej igen och tack för ert varma välkomnande! Vi blev godkända för att göra ivf, men valde att först prova makeinsemination efter förra sommaren. Jag orkade dock inte med det, utan det rann ut i sanden, sköt bara upp det och hoppades på ett mirakel.

    Jag plussade tidigt, på bim-5 och fick starkt teststreck på bim-3 så jag hoppas det är ett bea tecken. Går in i vecka 5 idag, så det är ju väldigt tidigt ännu. Mina tidigare missfall har kommit ca vecka 6, men har haft spottings ett tag innan då. Är snart 33 år förresten, någon undrade! Har en stor dotter på snart 10 år, min man har inga "egna" barn.

    Nu fick jag en liten brun/orange flytning efter att ha gjort nr 2 för 3 dagar sen. Fick panik och kallsvettades men det slutade igen. Började smörja 3 gånger om dagen ist för 2 med progesterall och än så länge har det inte blött mer.

    Hoppas ni har det bra alla har svårt att svara folk vettigt från mobilen, ligger i tält och campar.

  • BK1986

    Förstår helt och hållet det ni säger om att jinxa. Men då brukar jag som sagt tänka på min vän som gjorde det officiellt typ några dagar efter att hon fått plus på stickan. Det gick ju toppenbra ändå! :)

    Har tidigare tänkt att vi ska berätta om allt ser bra ut på UL som vi har till veckan, men nu tror jag inte att det blir så ändå. Men det kommer väl alltid vara någonting man är orolig för. Det ska ju hålla på resten av livet nu är det väl tänkt? :)

    halfmoon: Hahaha! Helt riktigt. Man blir ju helt galen av att hålla på och kolla såhär.

  • Tindra85

    Jag går på semester nu men har ändå berättat för min chef för jag har mått kasst och behövt springa och kräka på jobbet flera gånger, sen nu under semestern får vi nog berätta för sem vi träffar för jag är rätt allmänpåverkan. De andra gångerna har vi berättat för våra närmsta efter vul - vilket har känts bra när det sen inte gått vägen att de förstår varför man mår dåligt osv... Men alla gör som de själva vill :)


  • Harmonica

    Jag har berättat för min närmsta familj, men de har även vetat om vår IVF så det föll sig naturligt. Kommer att berätta för övrig nära släkt och vänner efter KUB-ultraljudet om det ser bra ut, och på jobbet och övriga efter rutinultraljudet. 


    Jag har haft det jobbigast att inte säga något till mina vänner för jag tränar ganska mycket men har fått säga att jag är skadad när jag gjort behandlingar och nu när jag måste känna mig fram. Allt jag brukar göra funkar inte, så folk undrar nog om jag är lat eller less. Ska bli skönt att slippa ljuga.

  • BK1986

    God morgon gänget! Hur har ni det?

    Här har det inte varit några fler bruna flytningar sedan i lördags. Så nu går jag och längtar till UL på fredag. :)

    Vi har berättat för närmaste familjen och vännerna som vet om att vi gör IVF. I övrigt känns det nu som att vi kommer berätta tidigast i vecka 13. Min chef har vetat om allt från början eftersom jag själv är chef och det blir så tydligt när jag är frånvarande. Häromdagen då vi åkte på koll berättade jag även för hennes chef då hon är ansvarig nu under min chefs semester. Så det håller på vara ett gäng som vet om det nu. ;)

  • halfmoon

    God morgon! :)

    Så skönt att flytningarna slutat BK1986!! Inte långt till fredag nu! :)

    Här är det rätt ok. Var hos barnmorskan igår igen och fick svar på att alla prover jag lämnat var bra. Kändes skönt! :) Sen nojig som jag är frågade jag hur ofta det upptäcks allvarliga fel på RUL och hon svarade att det upptäcks nåt på typ 1/100 RUL men oftast av mindre allvarlig art, att det är så allvarligt att man måste avbryta rör sig om promille. Sen kan man ju alltid va den promillen men jag ska kämpa mot oron.

    Lyssnade med dopplern igår och då slog hjärtat på fint. Vi hittade det på några sekunder och lyssnade inte mer än att vi bekräftat att vi hörde det för att störa så lite som möjligt.

    Velar massor kring när vi ska börja vara öppna om graviditeten. Närmsta familjen vet ju och min bästa vän (samt sambons vänner) plus några på jobbet som behövt veta om IVF:n. Har ingen mage att tala om så lär kunna dölja det ett bra tag till, ser mest ut som jag ätit för mycket glass i sommar! :)

    Ser många andra som går ut på instagram och på facebook så fort v 12 är förbi och det har typ hänt en gång att jag sett någon skriva att det inte gått bra sen (förtidigt född). Både vill och inte vill dela med mig av de söta små bilderna vi har. :) Inte på facebook, känns för stort, men möjligtvis på instagram där jag har färre och närmre följare. Velig som jag är lär det dröja. :D

  • BK1986

    halfmoon: Vad skönt att alla prover såg bra ut! Alltid kul med glada nyheter. :)

    Äsch. Vänta tills du känner att du vill berätta. Det kommer väl en tid annars när folk börjar fråga. ;) Många av mina vänner som blivit gravida på naturlig väg har ändå inte berättat förrän v 15 eller efter RUL. Tror det är helt naturligt att känna sig orolig.

    Var på fika hos en kompis igår och där var det flera som sneglade mot min mage. Inte för att den är stor men jag har ju gått upp några kilo. Glassmage här också. ;)

  • Tindra85

    Hej tjejer!

    Vad skönt att flytningarna avtagit bk1986 och vad spännande med ul på fredag :) är det vul eller ul?

    Jag har mest 'problem' med mjölkiga flytningar nu som gör att det blir jobbigt att springa i bikini utan trosskydd men bara jag och min man i stugan i vart fall och vid det här laget (och efter en mindre lyckad Egypten-resa) så pratar vi om allt haha! Sen illamåendet kommer och går hela tiden mer eller mindre.

    Vi var på hälsosamtal igår (har aldrig vågat mig på det innan) men har en fantastisk bm som jag haft kontakt med senaste åren som följt oss så det känns jättebra. Väldigt sympatisk och förstående.

    Vi gick genom planerna framåt och hon ska försöka skicka remiss för kub mm. Sen får man tydligen ett extra ul om man gör ivf typ i v 32 eller hur det va och lite sånt så känns spännande. Mer verkligt på något sätt efter att ha vågat träffa henne :) så nu ska vi njuta av semester i två veckor tills vi har vul på ivf-kliniken.

    Halfmoon- vilken vecka är du i nu?


  • BK1986

    Tindra85: Men visst! :) Tror de gör VUL eftersom jag kommer vara i 8+5. Kanske tidigt för vanligt UL tänker jag.

    Skönt med en sån bra barnmorska! Vi bor på en jätteliten ort men har en BM här. Har aldrig varit till henne så det ska bli intressant. :)

    Mjölkiga flytningar har jag läst är jättevanligt så det är nog bara att vänja sig. Jag kör trosskydd sedan de färgade flytningarna. Känns mindre obehagligt.

  • halfmoon

    Tindra85 - Låter som en bra BM. Åh, så skönt att få ett extra ul i slutet och se så allt är bra. Det sa inte vår BM nåt om så gissar på att vi inte har det i vårt landsting. KUB fick vi inte heller, var bara om man var över 32 eller 35 år. Skiljer mkt mellan landstingen. :)

    Jag är i v 14 (13+5).

Svar på tråden Vårbebisar efter IVF 2016