• BK1986

    Vårbebisar efter IVF 2016

    En tråd för oss som blivit gravida efter IVF 2016 och har BF under våren 2017. Välkomna! :)

  • Svar på tråden Vårbebisar efter IVF 2016
  • Hejmennej

    Vad skönt att du slutat blöda BK1986!

    Jag tror inte heller vi får ett extra ultraljud pga IVF här. Men det är ju som sagt mycket som skiljer mellan landstingen.

    Igår gjorde vi ultraljud, allt såg bra ut. Den lilla var lagom stor och hjärtat slog och det man kunde se såg bra ut. Vi fick en ny tid om tre veckor vilket är skönt. Idag tog jag också blodprov till NIPT, och får förhoppningsvis svar i slutet av nästa vecka.

  • Venne

    Hej allihop :) Vad roligt att se att det går bra för alla!

    Själv är jag hemma från jobb idag. Det högg till i magen igår och hade så kraftig molvärk att jag trodde jag höll på att få missfall. Men det kom inget blod alls och när jag googlade lät det som att ligamentsmärtor kan kännas så. Har ni upplevt det?

    Iaf så bröt jag ihop och grät igår och känner mig inte alls i skick att jobba (pga oro och klena nerver typ), så jag håller mig nog hemma resten av veckan. Därefter har jag semester

  • BK1986

    Hejmennej: Vad härligt att allt såg bra ut! Så skönt. :)

    Venne: Ligamenten bråkar hela tiden med mig. Eller vad jag tror är ligamenten iallafall. Vad jobbar du med? Är det mycket fysiskt tungt?

    Det är läskigt att ha ont. För mig gjorde det mest ont på vänster sida i samband med att jag hade blödningen, men det var nog bara växtvärk. Man blir ju bara så himla rädd och orolig.

  • Venne

    Jag jobbar inom LSS, på en daglig verksamhet. Men nej, det är inte fysiskt tungt. Idag har det flyttat sig till att göra svinont i högra ljumsken, så jag antar att det är ligamenten. 

    Idag vågade jag ringa och boka ett inskrivningssamtal på MVC! Låter tramsigt ju, men det är ändå ett stort steg att våga vara så pass positivt inställd Bad om att få göra ett tidigt vul också, men gynekologen var på semester, så det får dröja ett tag. De verkade iaf ta mig på allvar och gå med på det, antagligen för att samma gynekolog har hjälpt oss med missfallsutredning och en massa annat i åratal. 

  • halfmoon

    Så bra Venne att du bokat tiden och att du får hjälp med vul! Det dyker upp bra konstiga känslor i magen när man är gravid. Vid ett par tillfällen har jag fått skitont, speciellt vid nysningar eller andra hastiga rörelser. Så att det sticker, svider och molar hör nog till. :) Men nojig blir man! Lika väl som man blir nojig om man inte känner nånting.

    Vad skönt att ultraljudet gick bra Hejmennej! :)

    Idag gick jag in i v 15. 4 veckor och 6 dagar kvar till RUL och 2 veckor sedan vi såg bebben sist. Fortfarande illamående och det känns att det händer saker i magen så inga spökveckor här ännu. :D Bara för att jag sa häromdan att jag inte hade nån mage att tala om så verkar det faktiskt ha hänt lite där med nu, ser och känner skillnad och inga byxor passar.

  • BK1986

    De ringde nyss från Kvinnokliniken och sa att de hade sett allt de behövde se på förra veckans UL och att vi inte behövde komma. Jag var nära att gråta. Som jag sett fram emot detta UL. Det känns som en milstolpe i graviditeten.

    Efter lite frågande så sa hon att vi fick komma om vi ville men att vi inte behövde. Jag sa att vi redan tagit ledigt och var inställda på det, så då fick vi ändå komma. Gravidhormon-varning på mig!

  • BK1986

    Så var resan slut för oss. Idag fanns inga hjärtslag och bebisen hade slutat växa i måndags i 8+0.

    Stort lycka till till er allihopa. Nu ska vi stänga in oss och sörja.

  • Lixom

    BK1986 > FY f*n vilken otroligt sorglig nyhet att läsa! Jag har inte varit aktiv här utan kollat in sporadiskt, då vi varit på semester. Så detta var bland det första jag läste nu.

    Jag vet att det inte finns några bra ord att säga. Ändå - är ledsen för er skull. Så otroligt orättvist det är att sånt ens händer. Ta hand om er i sorgen! :(

    Jag har ultraljud som del av KUB nästa vecka på onsdag. Oroar mig väldigt mkt då jag inte har varken symptom eller mage (förutom svullnad på kvällarna). Har ingen aning (såklart) om det lilla pyret i magen mår bra.

  • Tindra85
    BK1986 skrev 2016-08-05 10:40:24 följande:

    Så var resan slut för oss. Idag fanns inga hjärtslag och bebisen hade slutat växa i måndags i 8+0.

    Stort lycka till till er allihopa. Nu ska vi stänga in oss och sörja.


    Men nej!!!

    Usch och fy! Skickar en stor kram till er.

    Ta hand om varandra och låt det ta den tid det tar...
Svar på tråden Vårbebisar efter IVF 2016