Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    kan man skylla våldskulturen på spel?

    Aniiee skrev 2016-07-08 17:13:43 följande:
    Nej, det kan man inte. All forskning (för det finns GOTT om forskning på detta, eftersom spelkulturen fått så extremt mycket skit om detta genom åren) pekar på att spel inte påverkar på det sättet, utan snarare tvärt om. 

    Sen tycker jag också att föräldrar ska sätta sig in i vad deras ungar spelar, och de ska avgöra om deras 10-åringar får spela spel med 18-årsrekommendation (för det är rekommendationer, inte gränser), för det är föräldrar generellt dåliga på. 

    'Så, nej, du kan inte lägga någon skuld på TV-spel. 
    Håller inte med, en viss skuld kan nog läggas på spel och även TV/film. Jag kan inget om spel men om man ser på TV-program och film är de betydligt våldsammare än för 20-30 år sedan. I synnerhet visas våldet på ett tydligare sätt. Våld är så accepterat idag, det ifrågasätts inte i nöjesmedia till skillnad från t ex sex där naket är big no-no. Även inom idrotten finns en liknande tendens, i hockey ska det smälla annars är det en dålig match och kampsporter av olika slag är väldigt populära. Det vore märkligt om denna tydliga våldskultur inom underhållning inte påverkar vissa svaga och lättledda individer.   
Svar på tråden kan man skylla våldskulturen på spel?