Inlägg från: MagnusTreo |Visa alla inlägg
  • MagnusTreo

    kan man skylla våldskulturen på spel?

    Nej, det kan man inte. Ser varken att spel eller musik skulle göra samhället mer våldsamt. Men det betyder inte att småungar ska få spela vilka våldsspel som helst. Det har inte att göra med att de skulle bli mer våldsbenägna utan snarare att de ska få en trygg och stabil uppväxt utan att utsättas för/kastas in i vuxenvärlden som är full av onödigt våld/sex/språk.

    Däremot tror jag starkt på att de som spelar mycket klarar sig sämre i skolan. Den som spelar större delen av sin fritid och bombarderas av så mycket intryck hela tiden och sen tvingas sitta 5 timmar i en skolbänk kommer dö av tristess och knappt kunna ta åt sig någon information alls.  

  • MagnusTreo
    Alica90 skrev 2016-08-01 06:51:45 följande:

    köpte själv GTA III (18 år) när det kom ut och jag var 10 år gammal. är väldigt tacksam att min pappa aldrig försökte stänga in mig i en bubbla som barn. Tror det bidrog positivt till min utveckling att jag såg världen som den var och inte igenom en censurerad ruta.

    tänker själv låta mina eventuella barn spela vilka spel som helst så länge de inte på allvar utövar ondska i spelvärlden. (man måste vara insatt i spelandet som förälder)


    Jag tror inte på att låta 10-åringar spela GTA, om de nu dessutom tappar all verklighetsförankring och skulle få för sig att vuxenlivet utanför skolan går till precis som i spelet känns det verkligen illavarslande.
Svar på tråden kan man skylla våldskulturen på spel?