• Asirna

    Utvecklingsstörd syster - HJÄLP!

    Varje gång ni räddar henne blir hon daddad med.
    Hon är ändå en vuxen människa och måste klara sig själv, dessutom kunna ta sig ur sina egna situationer.

    Men sätt något sändare i hennes mobil så ni iaf kan se vart hon är. Då behöver inte inte åka runt och leta som ni gör.

    Hennes sambo måste ju bli riktigt trött på det.

  • Asirna
    pyssel skrev 2016-07-12 10:05:30 följande:
    När man är utvecklingsstörd är man inte på en vuxen utvecklingsnivå. Det är inte att dadda att avbryta pågående konsekvenser när inget annat stöd finns. Personer med lindrig utvecklingsstörning är en svår grupp att hjälpa och (särskilt tjejer) är ofta utsatta för situationer där de både blir sexuellt och ekonomiskt utnyttjade eller värre.

    Ts, din syster skulle behöva ett kvalificerat stöd - både boendet och kontaktperson. Om ni får henne att gå med på det och lyckas få det beviljat.
    Ts skrev hon är lätt utvecklingsstöd, vi vet heller inte exakt på vilken nivå det är än att hon irrar bort sig.

    Är inte expert på detta, men det är ändå mycket annat som vi inte det.
  • Asirna
    pyssel skrev 2016-07-13 00:50:17 följande:
    Att träffa en man i Malmö och landa på en flyktingförläggning i Ystad låter tyvärr väldigt "typiskt" i mina öron. Att vara just lätt eller lindrigt utvecklingsstörd är människor som rör sig i samhället precis lika fritt som du och jag men oerhört sårbara pga av sin lägre förståelse/utvecklingsnivå - det ligger i att vara utvecklingsstörd. Människor med gravare utvecklingsstörning hamnar inte lika ofta i sådana farliga situationer. Pga deras vård/stödbehov som syns och bemöts - de råkar inte i klorna på "vanligt folk" på samma sätt, blir fyllda eller drogade, "lånar" ut pengar, spelar bort dem eller liknande, söker kärlek på mellanstadienivå samtidigt som relationen är sexuellt vuxen osv osv
    Aha okej, går alltid att lära sig nytt, men om det är så borde personen ha någon med sig, som kontakt person, dessvärre är det väldigt svårt att få tag på.
  • Asirna
    Putonasmile1 skrev 2016-07-13 02:40:52 följande:
    Hon behöver hjälp med praktiska saker samt att komma ihåg tider, som när hon ska gå till frisören eller till läkaren. Just nu bor hon ju hemma hos mina föräldrar, men min mamma brukade hjälpa henne med praktiska saker som att tvätta, se till så att de byter sänglakan, vattna blommor, osv. Mina föräldrar sköter hennes ekonomi. Hon har svårt för att både läsa och skriva. Hon kan skriva sitt namn och läsa ett ord i taget långsamt, men inte mycket mer än så. Hon kan dock ta sig till ställen helt själv, dvs. ta bussen själv. Hon pratar helt fritt, förstår vad man säger osv. Hon vet hur man ringer någon (på mobilen). 

    Ja.. jag kan skriva en hel lista på vad hon kan/inte kan. Men "Pyssel" sammanfattade det väldigt bra, som du såg!
    Har hon testat lägga in påminnelser både kvällen innan och några timmar innan igen för olika aktiviteter?

    Låter som hon behöver en kontaktperson, är trots allt rätt svårt i dagens samhälle om man har svårt för o skriva och läsa.

    Hon vill nog säkert ha ett eget ställe kan jag tänka mig, även om det är på något boende, är nog också skönt från din syster att flytta ifrån era föräldrar även de hjälper henne väldigt mycket.

    Får man fråga hur gamla era föräldrar är? Det kan ju också påverka hur snabbt hon för komma till ett boende.

    Vet några som har en handikappas dotter, som de tog hand om 24/7 och de är ca 60-70 år gamla. Det tog tyvärr tid innan de fick sin dotter till ett boende, men är idag hur bra som helst.

    Hoppas det inte tar för lång tid för er!
Svar på tråden Utvecklingsstörd syster - HJÄLP!