• Anonym (Semestertider)

    Semesterbudgeten gick i kras!!

    Vi är två vuxna utan barn som räknat ut att vi skulle ha en semesterbudget på 15000 i sommar.

    Nu har vi en vecka kvar tillsammans +att jag har ytterligare en till semestervecka och pengarna är slut!

    Vi har endast varit iväg några nätter på hotell (Sverige),köpt endast några kläder på rea,en del utemat det dock blivit.Vet inte riktigt hur det har gått till,men nu blir det till att stanna hemma resten av de lediga dagarna.

    Hur ser det ut för er andra?Räcker/räckte era semesterpengar?

    Vad har ni hittat på?

    Blev det dyrare/billigare än planerat?

    (Vet att lönen kommer snart men den är öronmärkt till annat,tyvärr)

  • Svar på tråden Semesterbudgeten gick i kras!!
  • Anonym (.)

    Har ingen särskild budget utan har levt på månadens lön. Har varit på mina föräldrars sommarställe på Öland och det är gratis, bara bensin som kostar och de har bjudit på all mat (fast jag erbjudit mig att betala). Är ensamstående (med bra lön) så de veckorna jag har barnet hittar vi på lite mer, t.ex var barnet med på Öland och nästa barn-vecka blir det utflykter till lekparker i närområdet. Mitt barn är fortfarande så litet så det uppskattar sådant, det behöver inte kosta så mycket. Veckan som kommer ska jag vara i min särbos sommarstuga, också gratis. Vill förtydliga att jag har andra pengar om jag skulle få för mig att göra något spontant men de är inte öronmärkta just för semester.

    Nästa år har jag lovat barnet att vi ska flyga någonstans så då blir det lite dyrare.

  • Anonym (lotus)

    Vi har inte heller någon specifik semesterbudget, däremot resebudget, dvs om vi gör någon dyrare eller längre resa.

    Somrarna tillbringar vi antingen hemma eller i släktens sommarstuga. Då går det inte åt så mycket pengar, inte utöver de konstnader man har året runt. I början av juli var vi en vecka i Norge, men det räknas ju till resebudgeten. Över jul och nyår ska vi till USA i två veckor, men det är också en egen budget.

  • Ramborg

    Men TS, kläder räknas inte på semesterbudgete.! Kläder behöver ni ju ändå, och så mycket bättre om ni hittar på rea. Alla dom inköpen får du räkna av från semesterkassan, dom får gå på det vanliga kontot.

    Ok utemat är semesterlyx. Men om ni inte ätit ute skulle ni haft kostnader för mat hemma ändå, så du har ju sparat in på ica-kostnaden - det måste väl kunna räknas tillbaka till semesterkassan?


    42.
  • Anonym (Kryssning)

    Jag har varit på kryssning. Det är allt jag har gjort. Känns som ganska tråkig sommar. Men så blev det.

  • Anonym (annan anna)

    Beror ju på vad man gör. Vi hyr hus utomlands på somrarna och eftersom hyran betalats in tidigare på året och samma med flyget bör det bara bilhyran där samt mat o nöjen. Vi lever rätt enkelt utomlands och lagar mesta maten hemma . Eftersom matpriserna är billigare där än hemma är det ingen tung post.

    Ca 20 000 kr för flyg hus o bil. Sen mat o nöjen för oss fyra 3 veckor ca 10 -15 000 kanske. Shoppar i princip inget däremot.

    Lägger inte direkt undan uran tar löpande o fattas det kan vi nalla på krediten och lägga tillbaka månaden efter. Har jobb vi kan ta extra pass på inför sommaren o på så sätt få in 10 -15 000 på så vis. Kan göra året runt pga bristyken vi har men glr mest inför en resa om det behövs.

  • Anonym (Mi)

    Vi var iväg i början av sommaren en vecka till Grekland. Den resan betalade vi med pengar från semesterkontot men med skatteåterbäring så fylldes det kontot upp igen och blev till och med större än innan. En vecka var jag själv med barnen och då tog vi det mest lugnt hemma, men vi åt en del ute. Det betalade vi tillsammans med löpande kostnader så semesterkontot stod orörd, däremot ökade matkontot något. En vecka var vi på landet med svärföräldrarna och där hjälps vi åt med maten så inga extra kostnader där. Roade oss med bad, blåbärs- och vildhallonplock etc. Ett inträde på en park betalade vi med löpande utgifter. Och så lite loppisbesök etc men inga utlägg där. Nästa vecka får vi besök och då kanske det blir lite utflykter och några inträden, vi får se. Annars kanske lite segling med svärföräldrarnas båt, det är ju gratis.
    Vi funderar även hinna med ett besök till Norge innan ledigheten är slut. Vi får se om det betalas med pengar från semesterkontot. I höst blir det även en resa till USA i två veckor. Den kommer delvis betalas av semesterpengar.

    Vi har relativt bra löner och kan stoppa undan pengar så gott som varje månad

  • Virriga Vera

    Vi har ingen speciell semesterbudget utan reser om det finns penar på sparkontot. Vi har varit iväg en helg i Tyskland, en vecka i Polen och nu skall vi ha 3 veckor som vi tar dag för dag med hemmet som bas. Boendet i Polen tog vi halva veckan på frinätter vi fått ihop från vår förra USA resa. Jag avskyr att resa och sedan behöva vända på slantarna, då stannar jag hellre hemma.


  • Flash Gordon
    Anonym (Semestertider) skrev 2016-07-23 22:50:51 följande:
    Jo,det var iof semesterkassan ,så riktigt så illa är det väl inte.
    Fattar bara inte hur den kunde sina så snabbt.
    Hotellnätter lär ju kosta en 1000-1500 spänn per styck, antar jag.

    Sedan alla de där gångerna man drar kortet och bara köper små skitsaker, egentligen.
  • Melissenta

    är en ensamstående mamma, som spenderat igår typ tusenlapp på att ta mitt barn till Ven, och en föreställning, och that's it, kommer inte kunna ha råd med några fler resor/aktiviteter resten av hens sommarlov.

    och idag har jag tappat dessutom sommarkort, så kommer inte ens kunna resa till vänner runt Skåkne..
     

Svar på tråden Semesterbudgeten gick i kras!!