Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Lurad att bli pappa för längesen

    Tufft, jag förstår att du mår dåligt. Att lura någon att bli pappa är ett av de största svek en kvinna kan utsätta en man för, värre än otrohet. Ett barn påverkar hela livet i många år, det är inget man ska tvinga på en annan person. Att hon blir gravid av en olyckshändelse är en sak, att avsiktligt göra det och dessutom ljuga om det är så lågt det kan bli. Tror inte att det är så ovanligt tyvärr.

    Hur var er relation innan du fick veta? Kan inte varit så dålig då ni beslutat er för att skaffa fler barn. Har inget råd hur du ska göra, du får känna dig för. Gör inget förhastat. Men det vore rätt åt din sambo om du träffar en ny kvinna och lämnar henne.

  • Tecum
    viseversa skrev 2016-07-24 11:51:22 följande:
    Du hade kunnat ta ansvar för ditt eget skydd och använt kondom. Du kan mao inte endast lämna över det ansvaret på någon annan. Man är två om att knulla. Du får helt enkelt leva med att du är lika ansvarig som hon och ta livet som det är nu. Det är inte synd om dig.
    Hur kan du påstå att han är lika ansvarig som hon då hon avsiktligt ljög? Visst kan det gå fel trots skydd men det är en himmelsvid skillnad att ljuga och avsiktligt låta sig bli gravid. Det är inte ens jämförbart.
  • Tecum
    viseversa skrev 2016-07-24 12:10:15 följande:
    Enkelt. Vill du inte ha barn tar du ett eget ansvar. För även om hon inte hade ljugit så är inte p-piller 100% säkert. Så han ska såklart se till att göra det han kan om han inte ville ha barn.
    Det är inte kondom heller, enligt din logik är avhållsamhet enda sättet! Och vad är det för relation om man inte kan lita på sin partner och ska tänka i termer av lureri hela tiden?  Det är en milsvid skillnad på en olycka och en avsiktlig handling.
  • Tecum
    Ego Lovers skrev 2016-07-24 18:19:22 följande:
    Frågan är inte huruvida du blivit lurad eller inte. Du hade valet att stanna eller gå redan då och då borde konsekvensen av hur barnet blev till vara det sekundära. Vad vill du med ditt liv nu? Ska du säga till barnet att mamma lurade mig så nu är jag besviken. Vad sänder det för signaler till barnet? Och du har ändå valt att skaffa två till barn med kvinnan. Då kan hon inte vara så genomruttet hemsk för då hade du inte skaffat fler barn med henne. Hur du än agerar finns det en risk att ditt barn tar på sig skulden och att barnet ser det som om du inte vill ha henne/honom och det kommer krossa barnets självkänsla, skapa agg osv.
    Men risken att barnet tar på sig skulden finns ju vid alla separationer där barn är inblandade. Enda sättet att undvika risken är att låta bli att skilja sig...
  • Tecum
    Ego Lovers skrev 2016-07-24 21:04:20 följande:
    En vanlig skilsmässa är inte pga ett barn men denna skilsmässa skulle vara pga att ett barn sattes till världen.
    Nej, skilsmässan skulle isf vara för att TS´ sambo ljög. Barnet är oskyldigt i sammanhanget och det finns ingen anledning att skuldbelägga det, eller ens berätta sanningen. Dessutom finns det andra problem i relationen, annars skulle inte TS haft tankar på separation redan innan lögnen uppdagats.

    Jag tycker ni är orättvisa mot TS som säger att han gör sig till offer i onödan. Han har gjort precis det som en riktig man ska göra, han ställde upp för sin kvinna och tog ansvar för ett barn han egentligen inte ville ha. Han borde ha beröm istf klander.
Svar på tråden Lurad att bli pappa för längesen