• MammAmma

    Ni som tar centralstimulerande medicin....

    Jag medicinerar min ADHD med Concerta (samt har Voxra mot depression som har uppiggande effekt och passar ofta bra för personer med ADHD). Mina främsta svårigheter har alltid varit extremt bristande koncentrationsförmåga, sömnsvårigheter och att jag totalt saknar filter för sinnesintryck.

    Mitt huvud kändes alltid hemskt 'brusigt' och överfullt, min hjärna och mina tankar låg alltid i överväxel helt enkelt, så trots att jag egentligen var utmattad var jag hyper. Sömnproblemen berodde just på det. Jag blev distraherad av alla ljud då jag registrerade typ allt (analoga klockor t ex gjorde mig galen) kände av sömmarna på kläderna (jeans var ett riktigt gissel), solljus och starka lampor var jättejobbigt så jag fick kisa jämt trots solbrillor och mitt hem var alltid dunkelt för att jag hade alla gardiner fördragna.

    För mig har metylfenidatet gjort enorm skillnad och biverkningarna har varit väldigt få och övergående. Efter att hela livet ha trott att jag inte har något läshuvud så får jag nu A:n på de flesta av mina kurser och uppsatser och tentor. Ljus är fortfarande rätt jobbigt men jag kan åtminstone ha gardinerna undandragna på mulna dagar nu, och jag tänker inte längre på att köpa plagg med så få och mjuka sömmar som möjligt.

    Ehm, ja det blev visst ett långt svar... Kort och gott; centralstimulantia har underlättat och förbättrat min vardag avsevärt.

Svar på tråden Ni som tar centralstimulerande medicin....