• Tihi

    Hur strikta är migrationsverket med försörjningskravet?

    Anonym (längtar) skrev 2016-07-30 15:46:48 följande:
    Är inte helt hundra på vad du syftar på men vi båda är muslimer, mina barn är muslimer och vår kultur skiljer sig inte mycket. Han kommer inte hit för att få uppehållstillstånd, han vill bo med mig för vi älskar varandra. Han föreslog i början av förhållandet att jag skulle flytta ned men efter jag berättade att jag har barn förstod han att det inte är ett alternativ så den enda lösningen är att han flyttar hit. 
    Han bad dig flytta till honom innan han ens visste att du hade barn? Och du tog honom på allvar?

    Du tycker att det är helt rätt att Svenska Staten ska försörja din karl som inte har gjort ett smack för Sverige så att du ska kunna ha ett "kärleksförhållande"?


  • Tihi
    Anonym (längtar) skrev 2016-07-30 17:11:28 följande:
    Vi diskuterade boendesituationen iom att vi bor i olika länder, vad är konstigt med det? Uppfattningen vi har är inte att man dejtar några år och sedan dumpar hela grejen om det inte funkar, vi var ute efter giftermål båda två och då vill man bo tillsammans. Kan du inte respektera att folk har olika synsätt? Vem har sagt att "Svenska Staten" (det skrivs inte med stor bokstav) ska försörja honom? Vilka förutfattade meningar du har. Han vill studera och sedan jobba. 
    Han vill studera på Sveriges bekostnad alltså för det är ju inte så att han tänker betala studierna ur egen ficka. Sen ska han förstås ha studiebidrag och diverse andra bidrag för sina levnadskostnader i Sverige för han har ju inga pengar på banken att försörja sig själv för. Du har också bidrag tydligen och tycker inte att du ska behöva försörja honom fast du drar hit honom. Så då har vi två bidragstagare varav en inte ens borde ha rätt att ta del av vår välfärd och du ser inget fel i det? Sen att du tror att han är kär i dig och inte kommer hit enbart för uppehållstillstånd och den räkmacka Sverige erbjuder... håhåjaja... vad ska man säga...? Vakna!!!
Svar på tråden Hur strikta är migrationsverket med försörjningskravet?