Inlägg från: Anonym (längtar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (längtar)

    Hur strikta är migrationsverket med försörjningskravet?

    Hejsan

    Min pojkvän sedan 2 år tillbaka ansökte den 18 juli om att få flytta till mig här i Sverige (han är från Jemen, bor i Egypten). Jag har aktivitetsersättning.. Jag bor i en 2:a och har mina barn på helger. Min lägenhet är ganska stor (65 kvm) och vardagsrummet har jag delat upp i 2 så att jag har min säng där med en gardin som avdelare. Så jag tycker ju att lägenheten har 3 rum. På migrationsverkets webbplats står det att försörjningskravet innebär att jag behöver ha en lägenhet med minst 2 sovrum och 1 vardagsrum... Kommer de neka hans ansökan pga detta, anses det för litet även fast jag har mitt "sovrum" i vardagsrummet? Det är ju många par som bor i en etta eller har bäddsoffa osv så varför är det ett problem? Jag har en betalningsanmärkning och vet att det kommer vara väldigt svårt att få en ny lägenhet. Jag är superorolig nu... Uppskattar svar från någon med erfarenhet eller rent av någon som jobbar på migrationsverket. 

  • Svar på tråden Hur strikta är migrationsverket med försörjningskravet?
  • Anonym (längtar)
    Froken Lokens skrev 2016-07-30 12:40:37 följande:

    I praktiken har du inte två rum och vardagsrum och aktivitetsersättning räcker inte till att försörja honom och dig.


    Jag behöver inte kunna försörja honom eftersom han ansökte innan lagändringen... Jag behöver bara visa att jag kan försörja mig själv. Min fråga är om bostaden...
  • Anonym (längtar)
    Froken Lokens skrev 2016-07-30 12:45:55 följande:
    Bostaden är för liten. Med ditt sätt att tänka kan du ju sätta upp gardiner och dela av rummet i fler delar, det ger dig ändå inte fler rum .
    Jobbar du på migrationsverket? Min fråga i TS är om hur strikta de är med detta kravet, inte om min bostad är för liten enligt deras standard, det vet jag redan (även om jag tycker det är sanslöst att min 2a på 65 kvm är för "liten" medan en 3a på 55 är "stor" nog) och om det ens gäller mig öht, eftersom det står olika på olika sidor. På regeringens sida står det att man är undantagen försörjningskravet och kravet på bostad om ansökan inkommit innan 20 juli. På migrationsverkets sida stod det samma sak tills nyligen då det istället står att kraven är "lägre". Jag vet inte vad som stämmer. 
  • Anonym (längtar)
    Anonym (Jemen) skrev 2016-07-30 15:28:40 följande:

    Vill inte vara dum, men har du verkligen tänkt igenom det här? Pratat med andra som tagit hit män och sett hur det ofta går när de har sitt uppehållstillstånd? Tänker att det är extra viktigt att tänka igenom detta när du har barn som alltså ska dela hem med honom när de är hos dig. 


    Är inte helt hundra på vad du syftar på men vi båda är muslimer, mina barn är muslimer och vår kultur skiljer sig inte mycket. Han kommer inte hit för att få uppehållstillstånd, han vill bo med mig för vi älskar varandra. Han föreslog i början av förhållandet att jag skulle flytta ned men efter jag berättade att jag har barn förstod han att det inte är ett alternativ så den enda lösningen är att han flyttar hit. 
  • Anonym (längtar)
    Tihi skrev 2016-07-30 15:59:51 följande:
    Han bad dig flytta till honom innan han ens visste att du hade barn? Och du tog honom på allvar?

    Du tycker att det är helt rätt att Svenska Staten ska försörja din karl som inte har gjort ett smack för Sverige så att du ska kunna ha ett "kärleksförhållande"?
    Vi diskuterade boendesituationen iom att vi bor i olika länder, vad är konstigt med det? Uppfattningen vi har är inte att man dejtar några år och sedan dumpar hela grejen om det inte funkar, vi var ute efter giftermål båda två och då vill man bo tillsammans. Kan du inte respektera att folk har olika synsätt? Vem har sagt att "Svenska Staten" (det skrivs inte med stor bokstav) ska försörja honom? Vilka förutfattade meningar du har. Han vill studera och sedan jobba. 
  • Anonym (längtar)
    Froken Lokens skrev 2016-07-30 15:51:18 följande:
    Hur träffades ni?
    Via en datingwebsite.
Svar på tråden Hur strikta är migrationsverket med försörjningskravet?