• Anonym (Jemen)

    Hur strikta är migrationsverket med försörjningskravet?

    Vill inte vara dum, men har du verkligen tänkt igenom det här? Pratat med andra som tagit hit män och sett hur det ofta går när de har sitt uppehållstillstånd? Tänker att det är extra viktigt att tänka igenom detta när du har barn som alltså ska dela hem med honom när de är hos dig. 

  • Anonym (Jemen)
    Tihi skrev 2016-07-30 22:35:40 följande:
    Han vill studera på Sveriges bekostnad alltså för det är ju inte så att han tänker betala studierna ur egen ficka. Sen ska han förstås ha studiebidrag och diverse andra bidrag för sina levnadskostnader i Sverige för han har ju inga pengar på banken att försörja sig själv för. Du har också bidrag tydligen och tycker inte att du ska behöva försörja honom fast du drar hit honom. Så då har vi två bidragstagare varav en inte ens borde ha rätt att ta del av vår välfärd och du ser inget fel i det? Sen att du tror att han är kär i dig och inte kommer hit enbart för uppehållstillstånd och den räkmacka Sverige erbjuder... håhåjaja... vad ska man säga...? Vakna!!!
    Tyvärr ligger det nog en del i detta. Varför inte träffa en man som bor i Sverige och redan har ett uppehållstillstånd? Framför allt tänker jag på dina barn, en nätdejt som ska flytta hit från ett högriskland i dessa frågor. Tänk efter innan du tar hit honom. Risken finns att du kommer ångra dig i efterhand annars. Tyvärr. 
  • Anonym (Jemen)
    Anonym (Y) skrev 2016-08-01 10:29:43 följande:
    De vill kanske inte ha henne?

    Det är oftast anledningen till att folk importerar män/kvinnor de knappt känner och som behöver uppehållstillstånd och bidrag/försörjning...
    Tragiskt i så fall! Men är man medveten om att det är så är det än mer fel att göra på det viset. Det är ingen mänsklig rättighet att ha eller köpa sig till en kärleks- eller sexuell relation. 

    Tror dock att många av de här kvinnorna skulle kunna träffa en man på hemmaplan, bara att det kräver mer tid och engagemang. Det känns nog som en lätt väg att ta hit någon som verkar som rena drömprinsen. Men det som verkar för bra för att vara sant är ju oftast det. 

    Tycker det är särskilt hemskt eftersom barn är inblandade, barn vars föräldrar separerat och som nu riskerar bevittna en dålig och i värsta fall hotfull relation. 
Svar på tråden Hur strikta är migrationsverket med försörjningskravet?