• Mjbo

    Utredning på gång, stötta varandra?

    Hej!

    Ok om jag hoppar in här? :)

    Jag och min sambo har idag vart på träff hos läkaren. Hon frågade massa frågor angående vår livsstil och samliv osv, och gjort gynundersökning samt ultraljud på mig. 

    Det var ungefär i Juli detta år som jag ringde dem första gången angående ofrivillig barnlöshet. Vi har försökt nu i strax två år själva.Jag har 1 barn sedan tidigare.

    Såhär har vår utredning gått till hittills iallafall för de som vill veta :)
    *Juli, Ringde dem, fick hem papper vi skulle fylla i och sedan vänta på kontakt.
    *Slutet på Augusti lämnade jag blodprover.
    * Början på September lämnade min sambo spermaprov
    * ca 2 veckor senare fick vi hem papper om att alla prover va normala, både mina blodprover samt sambons spermaprov.
    *mitten på oktober nu vart inne på samtal med läkare, som jag skrev här ovan. samt gynundersökning. Kan tillägga att även gynundersökningen va allt ok på, inga konstigheter. 


     


    Nu är planen att jag ska ringa samma dag jag får min mens (borde vara inom ett par dagar) Då, när jag ringer får jag en tid ett par dagar efter min mens är slut (alltså nästa vecka redan), ska jag in på ytterliggare en gynundersökning samt spola äggledare. 
    Är allt ok och spolningen går som det ska, alltså att passagen i äggledarna fungerar som de ska, så tyckte dom att vi kan vänta ett par år då vi är unga (25 år både jag och sambo), men det var upp till oss att välja själva som tur är :)


    Sedan ca 3 månaders vändetid till IVF.... Så ser det ut för oss! :) Hur går det för er, någon som är ungefär i samma sits som oss? Jag är helt ny på det här ämnet, kan i princip ingenting, mer än vad jag hört av läkarna dom här gångerna jag pratat med dom nu..

  • Mjbo
    johannajw skrev 2016-10-16 20:57:03 följande:

    Vad jag har läst är att om man har pcos/pco (nåt av dem) så kan man få falskt positivt med ägglossning test, det bäst är ju blodprover.

    Jag fick träffa en läkare först gången i april, blodprover och vul. äta provera i 3 månader. Sedan träffa en ny läkare i september blodprover och vul. Och nu ingenting. Dom vet inte vad som är fel på mig.. Vi måste vänta 3 månader för att få en tid för att min sambo ska få lämna spermier prov. Helt sjukt tycker jag.. men den som väntar på nåt gott. På träffen i september berättade dom att dom inte vill skicka oss vidare till IVF eftersom att jag är under 25. (23 år) men det är lite orättvist tycker jag eftersom att min sambo är 27 nu.. aja. Skönt att få skriva av sig till er! Kram på er!


    Visst är det konstigt med åldern. Som att det skall ha någon betydelse :/ Både jag och sambo är precis fyllda 25 så vi har tur att klara oss åldersmässigt, MEN läkaren påpekade flertalet gånger att vi är så unga och att de starkt rådde oss att vänta några år.


    Konstigt tycker jag, Men men.. Synd att ni inte får hjälp med IVF. Måste kännas jobbigt. Hur ska ni gå vidare nu? 


     


    Jag väntar fortfarande på att min mens ska komma, då ska jag ringa till gyn och tala om att mensen börjat, så ska jag få en tid hos dem några dagar efter min mens är slut för spolning av äggledare..Har du gjort det någon gång?


     


     

  • Mjbo
    Mila skrev 2016-10-13 13:41:43 följande:
    Hej! Tack för att du dela med dig :)

    Får jag fråga vilken län du är i.

    Är det pgr av att de inte hittar några fel som ni får ivf på en gång? De pratade inte om andra behandlingar? Skönt att allt går så snabbt isf :)

    Tack!


    Vi tillhör Dalarnas län.
    Ja det är i sådant fall på grund av att de inte hittar något fel på varken mig eller min sambo, samt att vi inte har några gemensamma barn.


    Men först och främst ska jag spola äggledare och se så att äggledarna fungerar som de ska :)

  • Mjbo
    Madeeleenee skrev 2016-10-17 08:26:06 följande:

    Får jag fråga vart ni går? Vi tillhör Mora och ska dit idag och träffa läkaren för första gången. Så otroligt nervös och mår illa av oro för vad de ska komma fram till.. eller ännu värre nästa, inte ha några svar på vad som är fel...


    Vi tillhör oxå Mora :)
    Förstår att de är nervöst. Är det första mötet? gjort spermaprov och blodprov osv?
  • Mjbo
    Madeeleenee skrev 2016-10-17 14:50:23 följande:
    Nu har vi varit på besök hos läkaren. Precis klara. Usch känner mig bara mer deppig nu. Alla blodprover såg bra ut. De tog dock testosteronprov för att komplettera idag. Ultraljud/gyn såg också bra ut. Så inga direkta svar :( Hon sa att det såg ut som att jag ska ha ägglossning snart, man fattar ju inte så myxket men hon pratade om 6 cm slemhinna och en stor 13 mm (?) äggblåsa på varje sida, och några mindre. Har dock inga större förhoppningar att nåt ägg ska lossna, antar att det inte finns nån garantii för det. Vet att jag ska vara 'glad' att allt såg bra ut men denna ovisshet är fruktansvärd och jag är bara ledsen nu.

    Ska få tid för äggledarspolning efter nästa mens.. Snart 60 dagar sedan förra så vet inte hur länge jag måste vänta denna gång:(
    Jobbigt att känna sig nedstämd.
    Det är ju positivt att de inte hittat något fel iallafall, så kände jag förra veckan iallafall när jag var där på vul/undersökning. Då vet man iallafall att det inte är något stort fel på en, som man nästan börjat trott innan vi tog tag i utredningen. 
    Hur länge har ni försökt?

    Nu ska vi båda vänta på äggledarspolning alltså... Hur är planen efter spolningen om allt ser bra ut även då? Har ni pratat om IVF eller några andra alternativ? 
  • Mjbo
    Madeeleenee skrev 2016-10-17 18:49:33 följande:

    Ja... Hoppas på mens/tid snart så man slipper vänta för länge på det.. Vi har försökt i ett år. Ni då? Då min mens är så oregelbunden och alltid har varit ska jag somsagt komplettera med testosteronprov som de tog idag. Plus spolning. Efter det blir det troligen äl stimulerande som första steg. Skulle ledarna vara täppta eller stimulering inte funkar är det IVF.


    Okej. Låter som det finns en plan iallafall. Så hoppet är långt ifrån borta :)

    Vi har försökt i 2 år faktiskt innan vi tagit tag i det här med utredningen i somras. Lite därför ja kände ett självklara valet när läkaren menade på att vi var så unga så vi skulle försöka några år till, nej tack var det ända jag kände. Två år är tillräckligt lång tid :(

    Min mens vill inte heller komma. Jag brukar ha varje månad så den kommer nog inom kort, ska bli spännande att göra spolningen. Vet du någon som gjort det? Om du har hört hur hög smärtan är? :p
  • Mjbo
    anina skrev 2016-10-18 09:10:31 följande:
    Jag gjorde spolningen förra måndagen. Det är nog väldigt individuellt hur ont det gör. För mig var det den värsta smärta jag har känt, jag skrek som en stucken gris. Men läkaren var väldigt förvånad att jag tyckte det gjorde så ont så det hör kanske inte till vanligheterna. Kanske beror på min endometrios?
    Haha men fy så hemskt! Usch, jag hoppas att jag inte upplever det som lika stark smärta som dig. Jobbigt :/
  • Mjbo
    Madeeleenee skrev 2016-10-18 16:51:36 följande:

    Hej igen. Var somsagt på läkarbesök igår iom vår utredning. Finns att läsa om högre upp för den som vill.. Gyn sa somsagt att hon såg att jag borde ha ägglossning snart, vad är oddsen? Haha. Trodde henne inte riktigt.. Hon såg en blåsa på nästan 14 mm om jag minns rätt.. Sambon sa att vi får väl köpa äl test och se.. Det var positivt igår när vi kom hem. Provade med både testlagrets och Apotekets egna. Har aldrig fått positivt innan i princip trots flera test om dagen. Testade igen några timmar senare runt 19.00 igår, ännu starkare! Massor med äl flytningar dessutom och känningar, inte ens känt något tidigare på dagen. igen, ironiskt, med tanke på läkarbesöket samma dag.

    Vi hade sex senare på kvällen, även haft det lördag och söndag, av ren lust. Den är det inget fel på hos någon av oss tack och lov.

    Imorse var Apotekets äl test fortfarande positivt, testlagrets var dock inte lika starkt. Nu i em är båda testen negativa, knappt något utslag alls på teststräcket. Hade känningar inatt, vaknade tom av att det molade i tjejmagen.

    Blev ju både glad och ändå besviken att jag fick utslag igår.. För i min hjärna är blåsan för liten för att kunna ha släppt iväg ett dugligt ägg inatt? Är inte jättebra på sånt här med vad jag har kunnat läsa mig till bör blåsan vara runt 20mm för att man verkligen ska ägglossa?

    Kan ägget bara förtvina med tanke på att jag får negativa stickor idag? Har det släppt ändå? Eller kan det släppa om några dagar trots positivt äl test igår? Mycket svammel men så mycket tankar.. Hoppas nån kan hjälpa mig..


    Kul att du fick possitivt äl test. Det är ju jätte bra! 
    Nu hoppas vi på positivt grav test om 10 - 14 dagar då :) 

    Jag väntar fortfarande på min mens. BIM+5 idag ... Jätte konstigt. Men ja menar, visst borde läkaren sett om jag redan va gravid på VUL förra veckan?? Min mens är ALDRIG sen, har aldrig varit det någonsin... Jätte konstigt. Men nu bara för att man faktist vill att den ska komma så jag kan få göra spolningen någon gång, så vill den inte komma.....

    Hoppas det går bra för er allihopa.
  • Mjbo
    johannajw skrev 2016-10-19 09:21:41 följande:
    Det är helt sjukt tycker jag att dom går efter åldern. Som typ att man inte är redo? Eller vadå? Vägrar vänta 2 år till. Ingen aning hur vi ska gå vidare, läkaren sa typ ingenting "vi hörs" sa hon bara. Så nästa vecka funderar jag på att ringa hon igen. Liksom det är ju inte bra att inte ha Mens. Så det vill jag ändå få hjälp med också.

    Jag gjorde en spolning vid förra besöket. Det kändes som mensvärk, om inte lite värre.. men den värken försvann efter någon timme. Och sen så fick jag lite blod flytning, men kolla bara hon i taket och tänk på någon roligt så kommer det att gå bra ;)

    Verkligen sjukt! :O Hur gammal är du och sambon?
    OKej, tack för de lite mer lugnande orden, jag hoppas att spolningen går lika bra för mig då, Nu vill jag bara att den ska komma så jag kan få fortsätta utredningen. 

  • Mjbo
    Madeeleenee skrev 2016-10-19 09:35:14 följande:
    Ja jag har inte allt för höga förhoppningar men men man vet aldrig! Karln är då lycklig över att vi måste ligga på... ;) skämt o sido.

    Jag tycker du ska ta ett grav test och se! Ja när man går och väntar är det ju klassiskt att mensen inte kommer.. hoppas på mens eller plus för dig snart!
    Nykär15 skrev 2016-10-19 09:16:02 följande:

    En graviditet syns inte så tidigt så visst skulle de ha kunnat missa det på VUL. Först framåt v 6 kan man ju se hinnsäcken och ev nån prick. Sen beror ju allt på när ägget fäste. Men är ju så litet att det är omöjligt se så tidigt i livmodern. 


    Har du tagit nåt grav.test? 


     


    Haha!:D ja dom klagar väl inte :D
    Nja jag tar gärna inte tester i "onödan" men efter helgen om den inte dykt upp kanske ja måste göra det ändå. För den kan ju inte bara försvinna?? :O Jätte konstigt med tanke på att den aldrig nånsin vart sen förut i hela mitt vuxna liv :P Men somsagt. på VUL förra veckan så hade läkaren sett om jag va gravid, så jag vet ju att jag inte är det.... Tyvärr :P

    Lycka till i dagarna nudå, hoppas ni får till de många gånger så kanske du får ett plus om några veckor :) Visst hade du svårt att få ÄL förut? 
Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?