• Madeeleenee

    Utredning på gång, stötta varandra?

    Hej igen. Var somsagt på läkarbesök igår iom vår utredning. Finns att läsa om högre upp för den som vill.. Gyn sa somsagt att hon såg att jag borde ha ägglossning snart, vad är oddsen? Haha. Trodde henne inte riktigt.. Hon såg en blåsa på nästan 14 mm om jag minns rätt.. Sambon sa att vi får väl köpa äl test och se.. Det var positivt igår när vi kom hem. Provade med både testlagrets och Apotekets egna. Har aldrig fått positivt innan i princip trots flera test om dagen. Testade igen några timmar senare runt 19.00 igår, ännu starkare! Massor med äl flytningar dessutom och känningar, inte ens känt något tidigare på dagen. igen, ironiskt, med tanke på läkarbesöket samma dag.

    Vi hade sex senare på kvällen, även haft det lördag och söndag, av ren lust. Den är det inget fel på hos någon av oss tack och lov.

    Imorse var Apotekets äl test fortfarande positivt, testlagrets var dock inte lika starkt. Nu i em är båda testen negativa, knappt något utslag alls på teststräcket. Hade känningar inatt, vaknade tom av att det molade i tjejmagen.

    Blev ju både glad och ändå besviken att jag fick utslag igår.. För i min hjärna är blåsan för liten för att kunna ha släppt iväg ett dugligt ägg inatt? Är inte jättebra på sånt här med vad jag har kunnat läsa mig till bör blåsan vara runt 20mm för att man verkligen ska ägglossa?

    Kan ägget bara förtvina med tanke på att jag får negativa stickor idag? Har det släppt ändå? Eller kan det släppa om några dagar trots positivt äl test igår? Mycket svammel men så mycket tankar.. Hoppas nån kan hjälpa mig..

  • Madeeleenee
    Mjbo skrev 2016-10-19 08:49:31 följande:
    Kul att du fick possitivt äl test. Det är ju jätte bra! 
    Nu hoppas vi på positivt grav test om 10 - 14 dagar då :) 

    Jag väntar fortfarande på min mens. BIM+5 idag ... Jätte konstigt. Men ja menar, visst borde läkaren sett om jag redan va gravid på VUL förra veckan?? Min mens är ALDRIG sen, har aldrig varit det någonsin... Jätte konstigt. Men nu bara för att man faktist vill att den ska komma så jag kan få göra spolningen någon gång, så vill den inte komma.....

    Hoppas det går bra för er allihopa.
    Ja jag har inte allt för höga förhoppningar men men man vet aldrig! Karln är då lycklig över att vi måste ligga på... ;) skämt o sido.

    Jag tycker du ska ta ett grav test och se! Ja när man går och väntar är det ju klassiskt att mensen inte kommer.. hoppas på mens eller plus för dig snart!
    Nykär15 skrev 2016-10-19 09:16:02 följande:

    En graviditet syns inte så tidigt så visst skulle de ha kunnat missa det på VUL. Först framåt v 6 kan man ju se hinnsäcken och ev nån prick. Sen beror ju allt på när ägget fäste. Men är ju så litet att det är omöjligt se så tidigt i livmodern. 


    Har du tagit nåt grav.test? 


    Nykär15 skrev 2016-10-19 09:16:02 följande:

    En graviditet syns inte så tidigt så visst skulle de ha kunnat missa det på VUL. Först framåt v 6 kan man ju se hinnsäcken och ev nån prick. Sen beror ju allt på när ägget fäste. Men är ju så litet att det är omöjligt se så tidigt i livmodern. 


    Har du tagit nåt grav.test? 


     


  • Madeeleenee
    Nykär15 skrev 2016-10-19 10:44:14 följande:
    Som jag skrev ovan kan inte en läkare se en graviditet på VUL så tidigt. Därför bör du testa. 
    Mjbo skrev 2016-10-19 10:22:45 följande:

    Verkligen sjukt! :O Hur gammal är du och sambon?
    OKej, tack för de lite mer lugnande orden, jag hoppas att spolningen går lika bra för mig då, Nu vill jag bara att den ska komma så jag kan få fortsätta utredningen. 


    Mjbo skrev 2016-10-19 10:25:17 följande:
    Haha!:D ja dom klagar väl inte :D
    Nja jag tar gärna inte tester i "onödan" men efter helgen om den inte dykt upp kanske ja måste göra det ändå. För den kan ju inte bara försvinna?? :O Jätte konstigt med tanke på att den aldrig nånsin vart sen förut i hela mitt vuxna liv :P Men somsagt. på VUL förra veckan så hade läkaren sett om jag va gravid, så jag vet ju att jag inte är det.... Tyvärr :P

    Lycka till i dagarna nudå, hoppas ni får till de många gånger så kanske du får ett plus om några veckor :) Visst hade du svårt att få ÄL förut? 


    Tycker ändå du ska testa, somsagt syns inte en graviditet för än efter dryga månaden så inget VUL hade visat iaf. TESTA! Annars åker jag hem med ett test till dig när jag luskat ut var du bor, haha! Nä skämt o sido men låter ju som du kan vara på smällen.
    Tack! Ja, jag har inte haft mens mer än ca 4 gånger senaste året, och bara fått äl känningar ett par. Så är nog äl problem hos mig. Dock normala prover och VUL. Tycker man borde få testa äl stimulerande iaf i väntan på spolning? Läkaren sa tom att hon tror tabletter kommer hjälpa mig men att det är onödigt innan spolning? Fick inget för att framkalla mens än, med min cykel kan det handla om flera månader innan nästa mens kommer.. suck. 
  • Madeeleenee
    Mjbo skrev 2016-10-19 12:30:36 följande:

    Ska köpa ett test snart och testa. Visst borde ja kunna testa mitt på dagen nu när ja är 5 dagar efter bim? 


    Spännande och hoppas du plussar! Idag har jag väldigt ont i bröstvårtorna, brukar aldrig ha det annars så hoppas det innebar att jag faktiskt släppte ägg igår! Lycka till och kram från Vika:)
  • Madeeleenee

    Hej igen! Nu har det gått en vecka sedan vårt läkarbesök och nu känns det lite bättre.. OM jag hade äl förra veckan så är det ca 6-7 dagar sedan dess. Förmodar att jag hade äl under natten till tisdag förra veckan.. Loggade in och läste min journal och fick då mer info av läkarens anteckningar än vad jag fick personligen vid mötet.. hmn känns lite tråkigt men så är det ofta kan jag tänka.

    Enligt läkarens anteckningar hade jag flera så äggblåsor på varje äggstock. Dock inte i bandrad skrev hon.. största på vänster var 10 mm och på höger 16 mm.. 6mm slemhinna med treskiktat (?) utseende. Förmodad pågående ägglossning. 
    Patienten ska boka tid för HSS vid nästa menstruation. Efter HSS tas ställning om stimulering med Letrozole. Testosteron och S-HBG testat idag. Man får troligen anta att PCO-S ändå är orsaken till infertilitet.

    PCO-S var inget hon direkt sa till mig då UL såg normalt ut sa hon? 

    Förvirrande.. Har inget större hopp om att det funkat denna gång, Vill inte bli besviken igen,

  • Madeeleenee
    Mjbo skrev 2016-10-25 09:12:28 följande:
    usch de är ett elände tycker jag att man ska få läsa sånt här på internet.... De är läkarnas jobb att säga detta och sedan förklara så att man får svar på alla sina frågor som uppenbarligen uppstår i samband med att man hittar nått "konstigt" i sin journal som man inte hört förut..

    Jag fick faktist lov att gå in och kolla min oxå nu när du sa sådär :P hittade inte ens en ända anteckning angående mitt besök den dagen?? jätte konstgit. någonting lär dom väl skriva kan jag tycka...?? Stod att vi va där på möte med läkaren men inte en enda anteckning...
     
    Riktigt dåligt, tror de är skyldiga att dokumentera alla undersökningar osv? Fråga, hade du M L som läkare? Det har jag.. Hoppas din spolning går bra! Ska till lassarettet (i jobbet) på fredag så ska tänka på dig då!
  • Madeeleenee
    Marrelita85 skrev 2016-10-25 14:39:06 följande:

    Vad jag förstår kommer bara dokument upp som är "signerade" av vederbörande och inte det som "bara" är sparat. Jobbar själv i vården och är lite slarvig på att signera, sparar hellre i fall det uppkommer något mer jag vill skriva på samma anteckning. 

    Sen vet jag inte huruvida sådant som kvinnokliniken skriver kommer upp i journalen på 1177 då de brukar sätta sekretess på sina meddelanden. Jag funderar på att be om journalutskrifter sedan min förra utredning för att se vad de skrev om mig egentligen. 


    Tycker det är konstigt att de kan sätta sekretess på sådant som handlar om en själv? Tex provsvar som måste meddelas personligen fick jag veta, trots normala prover. Medan andra får dem på posten (samma prover och samma mottagning)
  • Madeeleenee
    johannajw skrev 2016-10-25 19:32:25 följande:

    Man kan alltid be om att få sin journal utskriven. :) många läkare dikterar journaler och sen är det en sekreterare som skriver in de i journalen, så det kanske är så att dom inte har hunnit?

    Ang. Provsvar så kan man alltid ringa samma dag. Jobbar på sjukhuset så jag vet att man kan få reda på svaren rätt fort. ;)


    Ja visst borde man få det? Till mig sa de när proven togs att jag får reda på det av läkaren när vi skulle träffa henne (blev nästan en månad senare) men att de skulle ha svaren samma vecka. Kan jag som patient ringa och kräva svar över telefon? Eller kan de hända nån policy att läkaren ska ge dem personyligen? Igen, andra på samma klinik ha tex fått dem per post..
  • Madeeleenee

    Tänkte meddela att jag idag mailade CVL kliniken i Uppsala för att se om vi kan få byta till dem då jag inte har något förtroende för landstingsvården här uppe i nuläget... Vi var välkomna på ett första besök om ca tre veckor svarade dem direkt efter ett par minuter. Min läkare här uppe har jag inte ens nån möjllighet att kontakta i väntan på mens.. får ingen hjälp här känner jag! 

    Gör hellre resorna ner till Uppsala för att få snabb och professionell hjälp i nuläget! 

  • Madeeleenee

    Hej igen! Nu sitter jag här med världens största mensvärk, brukar aldrig känna såhär. Mår illa, sjukt trött (kan ju iofs beror på helgens kryssning haha) ont i tjejmagen och spänner i brösten. Förväntar min mens imorgon eller inatt. Var ju somsagt på VUL via utredningen den 17 och hon tyckte det såg ut som jag skulle få äl. Testade positivt samma kväll, negativt dagen efter. Så om jag nu fick äl har jag nog inte haft det innan för jag får alurig sån här mensvärk. Känns som jag ska spy och är yr. Hoppas det går bra för er alla! Vill bara få mensen nu så jag kan boka min äggledarspolning!

Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?