• My102

    Utredning på gång, stötta varandra?

    Ellencassandra skrev 2017-10-18 17:36:06 följande:

    I en utredning brukar de ju kolla om man har ägglossning å så. Med blodprov vissa dagar i ens cykel. Hur äggreserven är osv. Har de inte gjort det på dig? Å så spermaprov såklart. De brukar vilja att man försökt två år innan man gör ivf. Men det beror ju på. Har man trötta spermier t ex så måste man ju ta till ivf. Vi hade inga fel men försökt i över två år så då var ivf självklart! :) lycka till.


    Jag har tagit blodprov och mannen spermaprov. Men läser ibland att man kollar tex storleken på äggblåsor och så vidare? :/
  • My102

    Kontaktade vår läkare och sa att vi vill gå vidare i utredning, spolade äggledarna i måndags. Fick ett långt mail från läkaren som beskrev gången, först virusprover, sen använder vi oss patientlagen och vi går vis IVF i Falun (bor inte i närheten av en annan IVF klinik). Men mailet var rätt luddigt, till Falun ska betala patientavgift, i själva IVF behandlingen betalar vår kommun men det hela känns rörigt..fick priser på ultraljudsundersökning (vilket vi har gjort 2 ggr redan) samt medicin. Finns det någon kunning som vet vad för ultraljud och mediciner läkaren menar? För själva IVF betalar vi inte själva :/ kan de va ägglossningsstimulering han menar och ultraljud för att kolla äggblåsor? Jag har ingen aning :/

  • My102

    Jag gjorde ju spolning den 16, läkarn sa att han inte såg då att ÄL var på g. Vilket jag anade. Jag använder mig av CB fertilitetsmonitor och fick hög den 16 okt och har fått det ända till idag, nu är stickorna slut. Jag har däremot aldrig fått max.

    Vad är det som händer?

  • My102
    Upprepade missfall skrev 2017-11-03 20:12:55 följande:

    Brukar du ha svårt att få fullt utslag på äl? Annars så brukar man ju ha nån månad per år då man inte får äl så det behöver ju inte vara något fel för att den inte kommer en månad. Har du testat nått mer sen dess och fått positivt? Annars får vi hålla tummarna att nästa månad släpper ett guldägg nu när spolning är gjord ;)


    Jag har fått positivt på digitala ägglossningstest innan det är så svårt att analysera stickor men jag tror jag har fått fullt utslag där också..svårt
  • My102
    Upprepade missfall skrev 2017-11-03 23:28:04 följande:

    Ja jag tycker oxå stickor är lite svåra. Jag blir ofta osäker på om strecket är lika starkt som kontrollinjen eller bara väldigt starkt. O när de är så starkt, ska man verkligen inte räkna det om positivt ändå då.. Den här månaden blev det så, och då dubbelkollade jag med digitalt o fick glad gubbe. Så nu känns det ännu klurigare att lista ut om det är positivt eller bara väldigt starkt. Dagen efter glada gubben fick jag dessutom fullt utslag utan tvekan på stickan, så dom verkar ju vara olika känsliga oxå. Blev så osäker på vilken som va rätt så jag vet inte hur jag ska göra kommande månader. Men ligga så ofta som möjligt kring veckan då jag vet att äl nån gång bör ske, o hoppas på de bästa antar jag :P


    Ja men precis! Vi har tänkt samma, ligga ofta kring den viktiga veckan..nackdelen för mig är att min mens är oregelbunden så när väl mensen kommer kanske vi fokuserade på fel vecka :/ lejsamt!
  • My102
    Upprepade missfall skrev 2017-11-05 09:13:30 följande:

    Jaha ja då blir det ju svårare :/ Men vad har utredningen visat kring amh och ägglossning då, ser det ut som att du har äl varje månad? Vid oregelbunden cykel borde du fått testa letrozole kan man tycka :/ Men spolningen kanske stabiliserar den lite nu, man kan alltid hoppas :)


    Alla prover är bra. Jag tycker också läkaren borde ha kollat mer om jag verkligen släpper ägg osv men läkaren går direkt på IVF och vi måste ta virusprover först innan vi ens kontrollerar ägglossning..vilket jag tycker är lite konstigt!
  • My102
    Upprepade missfall skrev 2017-11-05 22:41:39 följande:

    Det låter ju jättemärkligt att dom helt hoppar över det och inte försöker något annat innan. Kan man få det att fungera på annat sätt än ivf så gör man ju det. Ivf är ju inte direkt en dans på rosor som flyter på utan problem för alla. Jättedåligt att dom inte låter dig försöka andra alternativ innan man tar det steget :/ Kan du inte prata med läkaren om att du tex gärna vill testa letrozole eller liknande och se om det kan hjälpa dig innan ivf drar igång? För ni har väl lite väntetid till dess ändå?


    Vi har ingen väntetid till IVF faktiskt, eftersom vår kommun betalar IVF så räknas vi som privata, vi går inte genom landstinget. Det är de jag blir fundersam på, om kostnaderna vi har fått för medicin och ultraljud via vår privata läkare kan vara just att för att kolla hur det är med äggen osv, i så fall blir det innan IVF men lite väl att ta till med virusproverna redan nu, innan vi kollar äggen. Tycker virusproverna är lite läskigt
  • My102
    Upprepade missfall skrev 2017-11-06 16:38:25 följande:

    Jaha, vad skönt att slippa vänta :P Men det låter helvirrigt med all info osv ni har fått. Man tar ju inte medicin för att kolla äggen heller, så det vet jag inte vad läkaren kan syfta på. Är det inte medicinerna för ivf då? För dom betalar man ju själv. Men har ni gjort utredningen privat oxå, för då kanske det är deras pris för ultraljud dom menar? I vilket fall bör ni kanske ringa läkaren o be om lite tydligare info :P

    Vet inte vad det är för virusprover, hur tar man dom och vad kollar man då?


    Jag måste nog ringa till läkaren och höra! ???? har faktiskt hört att läkaren är lite snurrig av andra. Man ska då hålla koll allt själv för att det ska bli bäst :/. Virusprover är HIV, röda hund, å en massa andra könsjukdomar..kommer inte på allehop ???? men röda hund tex, det har ju de flrsta vaccination mot så den förstår jag inte. Det är rätt tunga sjukdomar dom kollar och bara de är läskigt..skulle mäkta förvånad om jag har nån av dem men jag så generellt med sjukdomar.
  • My102
    eelinh skrev 2017-11-06 22:22:08 följande:

    Vi tog blodprovet dom kräver innan man får starta ivf, alltså ?virusprovet?. Det är bara ett helt vanligt blodprov som jag inte ens fick tillbaka något svar på då det är ivfkliniken som bara vill se att allt är ok. Det tar man väl vid en tidig graviditet också? Fast hos mvc? Så det känns som det minsta att oroa sig för när man ska genomgå en ivf behandling :)


    Hehe jag vet :D det är oundvikligt men det är bara så jag är antaligen, det bor en liten hypokondriker i mig :p
  • My102

    Idag kom mensen :( på dag 35 (oregelbunden mens) Ingen lycka efter spolningen, den här gången kändes värst..jag trodde verkligen att spolningen skulle göra under.

    Jag mailade i alla fall min läkare och meddelade att jag har fått mens och använt CB advanced fertilitetsmonitor och inte fått utslag på LH på 2 cyklar. Bara hög som mäter östrogen. Och jag frågade om vi kunde kolla upp om jag verkligen släpper ägg då jag själv tvivlar på det, jag släpper isåfall väldigt sällan. Har fått ?positivt? ÄL test allt från 15 till 11 dagar innan mens och den tiden är väl ändå samma?

    I villet fall så fick jag svar att vi ska ta prov på progesteron efter förmodad ägglossning samt att han kunde skriva ut letrozol till mig. Jag skrev att det lät bra och väntar nu på recept.

    Men! Ni som är kunniga :) Kan jag ta letrozol utan noggrann undersökning om ägglossning uteblir? Vad händer om jag faktiskt ägglossar och tar letrozol samtidigt? :/ en del av mig litar fullt på läkaren, att han vet vad han gör men en annan del vette sjutton :/

Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?