• My102

    Utredning på gång, stötta varandra?

    På tisdag ska vi påbörja utredning efter 2 år i juni, mer eller mindre. Vi betalar själv på en privat klinik för jag är för fet för landstinget så där fick vi ingen hjälp och detta tär så fruktansvärt att inte veta. Nu kanske ni tänker att jag är en 150 kilos men så är inte fallet. Drar large i tröja och medium i jeans (vet inte ens varför jag förklarar mig men det känns som ett nederlag). :(

    Nu är jag otroligt, otroligt nervös inför tisdag. Även sambon såklart. Kan någon lätta min smått panik ångest med vad som händer under första besöket?? Görs det några undersökningar eller enbart information? Lämnar man spermaprov på plats och får man besked på en gång?

    Är grymt orolig över eventuella besked!

  • My102

    Hej allesammans! Nu har jag varit på vårdcentral och lämnat blodprovet för det sedvanliga testerna under en utredning. Är redan skit nervös och jag går till en privat läkare som bara har öppet några dagar i veckan.

    Är det någon som vet när svar på proven kan komma? Kan jag ringa vårdcentralen på fredag eller skickas svaren till läkaren och jag får svar därifrån?

    Jag äter levaxin och vet att blodprovet på sköldkörteln brukar gå bra att få redan dagen efter men jag vet inte hur det är med de andra proverna. Eller om vårdcentralen ens får ge ut svar då det är en privat läkare som har ordinerat.

  • My102

    Nu är vi halvvägs i utredningen. Mina prover var normala, har hög ämnesomsättning men nu var den tydligen lite låg istället så jag ska sänka levaxin dosen.

    Mannens svar på spermaprov kom idag, 60 miljoner spralliga spermier av 80 miljoner.. och ändå behövs det bara en! Läkaren beskrev det som ett helt OK prov.

    Vi får se vad nästa steg blir, antaligen spolning av äggledare.

    Jag har varit sjukt nervös inför provresultaten men vågar inte slappna av.

    Vad mer kan man titta på som inte är som det ska? Tydligen "funkar" ju allt..

  • My102
    NZZZZ skrev 2017-05-18 12:00:41 följande:

    Äggledarspolningen som talar om det är fri passage osv. Kan ju vara där som det är stopp.


    Jag mailade läkaren och frågade men läkaren skrev stt vi ska avvakta med spolning tills efter sommaren :( känns lite surt. Det vi kan göra nu är att verkligen ligga i. Det som är frustrerande är att jag inte vet när jag har ÄL. Mensen är oregelbunden och stickorna tar ofast slut innan jag har fått ett tillräckligt starkt streck som kan indikera på att ägglosssning sker.

    Tar tacksamt emot tips på ägglossningstest som funkar bra när man inte vet när ÄL är.
  • My102
    NZZZZ skrev 2017-05-19 12:25:37 följande:

    Gör den privat om ni hat bråttom.

    Varför köper du inte fler (billiga) stickor?


    Vi går privat redan :) antagligen är vi inte prioriterade innan sommarsemestrarna då det just nu inte finns något fel på oss.

    Jag får skaffa mig ett lager helt enkelt. Men hörde av en väninnan som använder sig av clearblue avancerade ÄL test. Dyrare såklart. Funderar på att testa och kombinera med vanliga stickor. Denna månaden har jag använt graviditetskollen från dag 10 har tis-Tors denna vecka fått höjning men fortfarande inte lika starkt eller starkare än kontrolllinjen. Idag tog jag det sista och då var det markant svagare så ÄL har troligtvis varit..kanske, som sagt, oregelbunden mens. Kanske får vi en chans till :). Kanske är graviditetskollens tester inte dem bästa? Jag kan inte minnas att jag har fått ett solklart positivt ÄL test på dem nån gång.
  • My102

    Jag har en riktigt dipp. Efter provtagning hos doktor så fanns det inget fel (vi har inte spolat äggledare ännu). Men bara det beskedet fick mig verkligen att hoppas. Denna månad körde vi ÄL test, första gången sen mars 2016, juni i år har vi försökt i två år, oskyddat. Jag hwr BIM på fredag eller lördag men känner att det är mensen som är påväg, gravtest och tidiga tester visar negativt. En av mina bästa vänner blev nyligen gravid på första försöket. Jag är glad för hennes skull men själv känner jag mig totalt värdelös. Som om jag inte är värd att bli förälder eller ens en gnutta gravid. Jag har hela den här tiden tänkt positivt och inte låta det förstöra allt för mycket men nu orkar jag inte hålla det positiva skenet uppe längre..jag vet inte hur jag ska orka försöka något mer. Jag vill ge upp och strunta i alla försök. Vet inte om jag pallar fler av såna här månader. Jag vet inte hur jag ska gå vidare :/. Känner mig riktigt nere

  • My102
    Annabola skrev 2017-08-10 20:43:05 följande:

    Hej!

    En gammal följare av denna tråd. Blev gravid och har av naturliga skäl slutat titta in här. Ville trots det skriva till er.. forumet kan ju lätt bli ett andningshål när man är mitt uppe i allt.. man ägnar ju massor av timmar/dag att tänka på ÄL, BIM, ÄL-stickor och allt vad det är

    Jag har en son sedan innan på 3 år. Han blev tid av en slump, vi slutade med p-medel och några månader senare plussade jag utan att vi egentligen "försökt", men med syskonet gick det inte.. tog nästan ett år för oss (inte lång tid jag vet.. men det tog mentalt) och det jag vill ha sagt med vad jag tror kan ha varit "lösningen" för min del är att jag innan båda graviditeterna börjat träna/äta bättre. Har väl haft lite övervikt och gått ner kanske 10kg till mer hälsosam.. DÅ har plusset kommit båda gångerna.. går man och bär på onödig vint kanske detta kan vara lösningen för fler av oss? Säger såklart inte att det är alla lösning men kanske en sporre att ta tag i när man ändå försöker?? Det skadar ju inte..

    Lycka till alla - ni har underlättar min vardag många gånger när jag skrivit här i forumet - kämpa på!

    Anna


    Hur mycket vägde du före och efter viktnedgång? Om du vill svara :) i relation till längd också då :)
  • My102
    LadySat skrev 2017-08-11 23:07:41 följande:

    Igår fick vi ett efterlängtat men nervöst samtal från vår utredande läkare. Mannens provresultat såg jättebra ut, många och bra spermier. Även mina resultat var bra, normala hormonnivåer, en stor äggreserv och jag hade enligt blodprovet haft ägglossning. Nu väntar spolning, vilken jag är väldigt nervös inför. Inte så mycket att det ska göra ont, utan vad de kommer se. Jag har opererats tre gånger runt äggstockarna, och nu senast såg de att första operationerna (borttagning av dermoidcystor samt operation för att åtgärda sammanväxningar som följd av första operationen) medfört att min ena äggledare var helt dold pga att den vuxit samman med tarmen. Jag tror därför att min ofrivilliga barnlöshet beror på just blockering i äggledarna. Om så är fallet så är nog IVF (eller ytterligare operation) sista utvägen för oss...

    4 september ska jag göra spolningen, men jag hoppas att jag lyckas bli gravid på naturlig väg innan dess...


    Hej! Samma för oss, alla prover normala. Fick beskedet i mitten av maj. Så vi fick sommaren på oss att försöka själva men ingen graviditet. Så nu väntar jag på kallelse till spolning. Känns nervöst att det ska göra ont :/
  • My102
    sofie9191 skrev 2017-08-12 08:52:26 följande:

    Hej! Jag gjorde spolning för någon månad sen och det var inte alls så läskigt som jag troddedet skulle vara Visst kändes det, typ som kraftig mensvärk, men inte i närheten av vad jag hade förväntat mig! Det kommer gå bra! jag tyckte att det var häftigt att få se hur jag ser ut inuti, att se äggstockar och äggblåsor! Lycka till


    Har ni utredning via landsting eller privat? Vi har privat och fick precis ett mail från läkaren, får tid för spolning på tisdag! Och det kostar 2500 kr, vi har tidigare betalat 5000 kr. Men vad gör man inte.
  • My102
    sofie9191 skrev 2017-08-12 21:22:16 följande:

    Vi fick via landstinget jaha så du har gjort spolning tidigare? Ka vad gör man inte


    Nej har aldrig gjort spolning :S men jag har varit å kollat VUL på livmoder, äggstockar och sambon blivit undersökt. Sen tagit blodprov för att kolla äggreserv osv och sambons har lämnat spermier. Det kostade 5000
Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?