• johannajw

    Utredning på gång, stötta varandra?

    heel skrev 2016-11-28 13:02:43 följande:

    Nu är det äntligen vår tur att få igång det här med utredning!

    Pratade med kvinnokliniken idag, hon ska skicka hem hälsodeklaration och info till oss.

    Är trött på alla bakslag med negativa gravtest :(

    Så när dagens bara visade kontrollstrecket blev jag så frustrerad och ringde! Har tagit mig lång tid att våga ta tag i detta. Känns skönt :)

    Men antar att detta tar ett par månader innan vi är igång med prover och eventuella hormontillskott!

    Hur lång tid tog det för er från att ni skickade in alla papper och fick träffa läkare?


    Vi ringde i april och jag fick tid i juni för att komma och göra vul och hälsoundersökning. Sen så har de tagit sin tid. Nu väntar vi på yttligare en träff för att få se hur vi går vidare med allt.. troligtvis tabletter då jag inte släpper ägg som jag ska. Haft en egen ägglosning på 1 år..hoppas det går fort fram för er! :)
  • johannajw

    Jag äter bara folsyra och b-vitamin. Har velat handla mera, men har inte orkat typ. Haha. Latmask man är.

    Men jag har tagit tempen i 3 dagar nu, cd 18-20. 35,8... ingen äl ... än! Man ska väl inte ropa hej för tidigt? Men riktigt surt... aja. Håller väl tummar å tår. Snart så!

  • johannajw

    Hej! Alldeles för länge sen jag skrev i den här gruppen. Roligt med lite läsning såhär på morgonen med morgon kaffet. Jag har käkat klart provera, och väntar på mensen så jag kan börja äta letrozole. Längtar! Ska bli spännande. Fick panik här om dagen och tänkte "tänk om jag inte får min mens nu med tabletterna?!" , fast jag har fått mens varje gång med tabletterna. Jag är ju bara på dag 1 utan tabletter.. Måste ju väntar 4 dagar till innan jag får ha panik. Eller hur!

    Vad roligt att det är många nya som har börjat skriva här, välkommen! :) 2017 blir de vårt år ! Nu håller vi tummarna å tår för att alla nya utredningar går fort fram och alla får ett plus snart :) kram på er!

  • johannajw
    Pinglann skrev 2017-01-12 08:53:42 följande:

    Ringde precis mottagningen, kommer få letrozol nu då pergo finns inte längre. Hur många tabletter kommer det i förp ni som har tagit det? Biverkningar?


    Jag tror att jag har en förpackning på 30 stycken. Ska käka 1 tabletter varje dag i 5 dagar. Jag börjar på cd 3. Biverkningarna är dock väldigt många.. du kan läsa på FASS. :)
  • johannajw

    Idag var jag på VUL efter första omgången av letrozole. Inga tecken på att ägglossning kommer ske. Största ägget jag hade var 8 mm, och dom ska va ca 2 cm för ägglossning ska ske.. men jag hade massvis med ägg, så de var väl ändå lite skönt att höra. Läkaren tyckte att det var onödigt för mig att ta ägglossningstest, så nu ska jag ta progesteron prov cd 21-23. Och sedan en vecka efter de börja om med provera och sen ta letrozole 2 tabletter dagligen. Lite ledsen blev man, men man förstod lite att de inte skulle hända något. Håller tummarna för nästa omgång. Kram på er!

  • johannajw
    RipNikita skrev 2017-01-23 19:08:08 följande:

    Vad tråkigt och höra. Jag har precis slutat min kur. Men jag ska inte göra VUL det känns ju lite konstigt.

    Lycka till nästa gång kram


    Tack så mycket! Hmm vad lustigt, har dom sagt varför? Följ med äl test i Så fall! :) lycka till! Kram
  • johannajw
    Nykär15 skrev 2017-01-24 09:41:36 följande:

    Usch vad trist...är det som skrämmer mig nu inför vårt UL på torsdag...att inget ska ha hänt, att det inte finns några mogna ägg. 

     

    Jag har ju inte heller fått UL, inte alla som gör det. Men nu har jag krävt det, är tredje omgången jag tagit nu, dubbelkur. Tog sista tabletterna igår samt en spruta Gonal-F och ska på UL på torsdag, CD10. Livrädd att inget ska ha hänt.

    Har fått positivt på ÄL-test båda förra omgångarna, men tyvärr säger ju inte de nåt om att ägget faktiskt släpper...har inte heller fått ta nåt progesteronprov på dag 22 för att kontrollera om äl blev..så känt mig lite lämnad åt ödet och att jag kanske inte lossat som jag ska. Så blir intressant med uppföljning denna gången.


    Ja de sved rätt mycket när man fick höra att inget ägg var tillräckligt stor. Men man kan inte göra nåt åt saken. Man ska nog inte ha allt för höga förhoppningar tyvärr. Läste på en sida att typ 60% av dom som äter letrozol får faktiskt ägglossning, så chansen är inte 100% som man hoppas. Man får bara ta de lugnt och börja om! :) .. även fast man vill bara gräva en grop och lägga sig där typ. Haha.
  • johannajw
    Nykär15 skrev 2017-01-25 15:39:35 följande:

    Nej att det inte är 100% chans att man ägglossar är jag helt med på..jag misstänker ju att jag inte har gjort det under mina två första omgångar, just därför är jag orolig för att se hur det ser ut i morgon. Men kan ju ta en liten tid innan man svarar bra på medicinen med så kanske ser det ändå ok ut. Vi får se!Hoppas du får ge honom den finaste gåva man kan få! Har du inte tänkt att testa något innan?


    Jag håller tummarna för er att de kommer se bra ut! :) Hur många omgångar letrozole har du kört nu? Har du använt ägglossningstest något också? :)
  • johannajw
    Nykär15 skrev 2017-01-26 09:43:09 följande:

    Detta var tredje omgången dubbeldos. Och ja, har använt ÄL-tester och mensen har stämt i relation till dem, men har inte fått fullt positiva enligt mig så jag har vart lite orolig om de släpper eller ej...


    Men nu har jag iaf vart på UL (CD10 idag). Först kikade hon bara inuti och sa att slemhinnorna såg jättefina ut och bra sekret från livmodertappen. Sen gjorde hon VUL, mätte slemhinnan till 9 mm och visade att den är treskiktad (den bör vara 8-10 mm för att vara mottaglig för graviditet så det är ju jättebra och tyder på att mina östrogennivåer är i bra balans). Sen kollade hon äggen, på höger sida hade jag ett jättefint på 23 mm och på vänster ett på 20 mm. Så ikväll ska jag ta Ovitrelle. Nästa fredag ska jag börja med Lutinus igen.
     
    Om det inte tar sig denna gången så kommer jag att stimuleras enbart med sprutor nästa omgång och då kommer jag få gå på 2-3 UL för att kolla tillväxten och sen även få Ovitrelle för att lossa.
    Hon var nöjd med på hur kroppen svarade på medicinen iaf och hur allt såg ut. Och jag med, var så himla rädd att inget ägg skulle vara moget!
    Men shit vad roligt att allt såg bra ut! :D nu är det bara att ligga som kaniner! Haha! Grymt bra! Nu är det bara att hålla tummarna för er. :)
  • johannajw
    Madeeleenee skrev 2017-01-27 12:10:05 följande:

    Föresten! OM det skulle vara ett frö i magen, visst kan jag väl ta ett glas vin till middagen imorgon då? Fick ju minus på stickan igår och vill inte testa förrän söndag om inte mensen kommer... kan väl inte vara nån fara sååå tidigt om det skulle vara så? Dricker jag vatten kommer jag ge sambon falska förhoppningar...


    Absolut kan du dricka vin! Jag tror att de är upp till v12 som man kan dricka utan att göra någon större skada. :)
Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?