• johannajw

    Utredning på gång, stötta varandra?

    Hallå där tjejer! Får man också hoppa in här? Jag och min sambo har försökt i ett år i oktober, men inte lyckats. Har ju inte ens mens så det är rätt svårt. Började min utredning i april. Fick provera, tog blodprover, hormonerna såg bra ut. Gjorde ett vul, hjärtformad livmoder och massvis med äggblåsor. Fick testa provera i 3 månader under sommaren för att se om kroppen kunde kicka igång äl själv. Men icke sa nicke. Nu ska jag och min sambo få gå tillsammans den 26/9. Vilken lättnad att det har börjat, men att det ska ta sån tid :(.. hatar att min kropp inte vill funka!

  • johannajw

    Rutinerna är olika beroende på vilket län man bor i, och vad man har för "problem". Men oftast så bruka kvinnan ta blodprover för att kolla hormoner och utesluta sjukdomar, kissprover (utesluta sjukdomar) och vul. Och för männen är de väl spermier prov. Vad som mer undersöks på männen vet jag dock inte, ska ju på mitt första besök med mannen om vecka,så jag kan meddela då ; och jag tycker inte att ni ska oroa er om att bli ignorerad, det är bara att ringa och trakassera dom isåfall, haha!

  • johannajw

    Träffade min läkare idag, en ny dock. Väldigt trevlig var hon. Men jag är så förvirrad. Vi gjorde ännu ett ultraljud och allt ser jätte fint ut, livmoder, äggstockar, och äggleder. Även hormonerna var inom ramarna. Men.. ingen ägglosning. Jag blev inte direkt klokare, jag vet ju redan att jag inte har äl, men ingen vet varför.. inte ens läkaren. Gick därifrån tomhänt, ledsen och uppgiven. Sambon ska få en remiss för att lämna spermier inom 3 månader... fan att de ska ta tid. Inte en tablett fick jag heller. Va fan liksom? Känner mig som den minsta människan i världen, att jag ropar efter hjälp, men ingen hjälper liksom. Nån annan som har haft den känslan? Jag vet inte vad vi ska göra nu.. läkaren vägra ge mig tabletter för att stimulera ägglosning eftersom att dom inte vet hur sambons spermier ser ut. Wtf.

    Anina: vad är hycosy? Håller tummar och tår för att allt går bra för dig!

  • johannajw

    Hycosy gjorde jag också förra veckan på mitt besök. Allt såg bra ut.. tyckte att de gjorde rätt ont, visste inte heller att de hette så!

    Haha men va fan, ofta man inte får gå på utredning för man bryter ihop?

  • johannajw

    Vad jag har läst är att om man har pcos/pco (nåt av dem) så kan man få falskt positivt med ägglossning test, det bäst är ju blodprover.

    Jag fick träffa en läkare först gången i april, blodprover och vul. äta provera i 3 månader. Sedan träffa en ny läkare i september blodprover och vul. Och nu ingenting. Dom vet inte vad som är fel på mig.. Vi måste vänta 3 månader för att få en tid för att min sambo ska få lämna spermier prov. Helt sjukt tycker jag.. men den som väntar på nåt gott. På träffen i september berättade dom att dom inte vill skicka oss vidare till IVF eftersom att jag är under 25. (23 år) men det är lite orättvist tycker jag eftersom att min sambo är 27 nu.. aja. Skönt att få skriva av sig till er! Kram på er!

  • johannajw
    Mjbo skrev 2016-10-17 08:11:56 följande:

    Visst är det konstigt med åldern. Som att det skall ha någon betydelse :/ Både jag och sambo är precis fyllda 25 så vi har tur att klara oss åldersmässigt, MEN läkaren påpekade flertalet gånger att vi är så unga och att de starkt rådde oss att vänta några år.

    Konstigt tycker jag, Men men.. Synd att ni inte får hjälp med IVF. Måste kännas jobbigt. Hur ska ni gå vidare nu? 

     

    Jag väntar fortfarande på att min mens ska komma, då ska jag ringa till gyn och tala om att mensen börjat, så ska jag få en tid hos dem några dagar efter min mens är slut för spolning av äggledare..Har du gjort det någon gång?

     

     


    Det är helt sjukt tycker jag att dom går efter åldern. Som typ att man inte är redo? Eller vadå? Vägrar vänta 2 år till. Ingen aning hur vi ska gå vidare, läkaren sa typ ingenting "vi hörs" sa hon bara. Så nästa vecka funderar jag på att ringa hon igen. Liksom det är ju inte bra att inte ha Mens. Så det vill jag ändå få hjälp med också.

    Jag gjorde en spolning vid förra besöket. Det kändes som mensvärk, om inte lite värre.. men den värken försvann efter någon timme. Och sen så fick jag lite blod flytning, men kolla bara hon i taket och tänk på någon roligt så kommer det att gå bra ;)
  • johannajw
    Mjbo skrev 2016-10-19 10:22:45 följande:

    Verkligen sjukt! :O Hur gammal är du och sambon?

    OKej, tack för de lite mer lugnande orden, jag hoppas att spolningen går lika bra för mig då, Nu vill jag bara att den ska komma så jag kan få fortsätta utredningen. 


    Jag är 23 och min sambo är 27. Så jag tycker väl ändå inte att vi är unga. Vi har liksom varit i lag i 5,5 år.

    Det kommer gå jätte bra med spolningen! Jag visste inte ens om att jag skulle göra en när jag kom dit, så tänk inte på det så mycket :)
  • johannajw
    Mjbo skrev 2016-10-21 09:40:08 följande:

    Jag hoppas det! Fick mensen idag iallafall så ska ringa gyn idag. Blir kanske nästa vecka eller veckan där på, som jag får tid för spolningen då. Så det är ju bra :) 

    Ja de är riktigt konstigt med åldern, ja förstår inte vad det skulle ha för betydelse, ja menar, man är ju vuxen och i ett stabilt förhållande (uppenbarligen om man försökt fått barn i mer än 1 år) ... Hur går ni vidare nu?


    Ja men vad roligt!! Hoppas att det går bra för dig!

    Vi väntar på en remiss för att min sambo ska få lämna spermier prov, och den remissen kan ta upp till 3 månader att få. Så jag är väldigt arg. Det tar liksom 5 minuter att kolla upp om spermier är bra eller inte, varför gjorde dom inte de på en gång då vi redan var där?! Jag tänkte ringa dom till veckan, för nu har det gått yttligare 60 dagar sedan min förra mens. Jag vet liksom ingenting i nuläget. Sjukt störande.
  • johannajw
    Norrlandskvinnan skrev 2016-10-22 16:06:29 följande:

    Jag kan inte förstå vad som tar sån tid?! Till oss sa dom också att det skulle ta lång tid innan vi skulle få komma och lämna spermaprov. Men när jag ringde LAB så fick vi en tid efter 3 veckor. Jag blev så himla glad! Vi lämnade spermaprovet förra veckan, så nu vänta vi ivrigt på provsvar! 

    Allt tar ju sån tid när man genomgår en utredning. Lämnade prover på gyn för ca 3 veckor sedan. Fick svar på dom, nu ska jag testa progesteron i nästa cykel. När svar har kommit på det så ska ja säkert vänta till cykeln efter det för att göra en spolning! Suck!! 

    Läkaren sa dessutom till oss att om spermaprovet inte är bra så måste vi ta om det efter 2-3 månader! :( Då blir det ju ytterligare fördröjning.

    Har aldrig längtat så mycket efter mensen som jag gör nu! =)


    Ja det är nästan så att man blir sugen på att bli tillsammans med en tjej! Haha. Min arbetskollega och hennes sambo, ska genomgå IVF i slutet av oktober. Deras utredning har pågått i 6 månader. Och då fick dom leta efter spermier i 2 månader. Det är fan sjukt, att för dom ska de bara ta 6 månader, men för en själv så kommer de dröja år å dagar känns de som. Haha. Kul för dom dock.

    Men gud, ni får också vänta länge ju! Håller tummarna att allt går fort för er framöver! Vart i norrland bor du då om man får fråga? :) vi kanske tillhör samma landsting, haha!
  • johannajw
    Norrlandskvinnan skrev 2016-10-23 07:09:21 följande:

    Ja, det är ju deprimerande att det ska ta sån tid! Jag tillhör Umeå. =) Du?


    Ja verkligen! Men man får väl se nåt positivt i allt.. man kanske får ett litet barn snart ;)

    Jag tillhör sundsvall! :)
Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?