Inlägg från: Hormonkarusellen |Visa alla inlägg
  • Hormonkarusellen

    Utredning på gång, stötta varandra?

    Upprepade missfall skrev 2017-11-23 14:36:56 följande:

    Men att lägga skulden på dig själv för att du inte får ägglossning är ju inte logiskt. Jag väger oxå nått kg för lite och mina provsvar för brister och undernäring visar verkligen nada, allt ser perfekt ut. Har gått hos dietister för min låga vikt i många år och fått höra flera gånger att bmi inte är ett bra mått att gå på och att alla kroppar är olika, så för mig behöver inte dethär alls vara undervikt. Jag har alltid haft regelbunden mens, förutom i somras då den var några dagar längre varje månad. Har oxå alltid enligt äl-test haft äl varje månad. Om du äter normalt så lär du inte heller lida av nån undernäring, och undervikt lär inte vara orsaken till att du inte får äl. Så hur kan det vara ditt fel om det inte är något du kan påverka? Byt läkare säger jag. Låter verkligen inte som att den ni har nu tar dig seriöst!


    Usch du kanske har rätt. Hon säger att det är ivfklinikerna som hsr den här gränsen, och då spelar det ingen roll om det är ett kilo eller fem, man ska upp. Vad som känns så hemskt är ju såklart att jag skuldbelägger mig själv nu, hade jag vetat detta - jag har ändå gått fyra år med mensbekymmer och utebliven äl, då hade jag ju gett mig fan på att gå upp det där kilot DÅ - istället för att det ska ställa till det för mig nu när vi försökt över ett år och inga stimuleringar hjälpt.

    Varför krävdes en utredning för att komma fram till detta, och varför kan jag inte ställas i kö med krav på att gå upp det där kilot över julen. Det är det som gör att jag känner att det är mitt fel....
  • Hormonkarusellen
    Upprepade missfall skrev 2017-11-23 22:33:51 följande:

    Men vad var anledningen till att du inte får göra en spolning?

    Klandra inte dig själv, du visste ju inte hur viktigt det där kilot skulle bli i framtiden. Vet inte hur lätt/svårt du har för att gå upp i vikt, men ett tips för att gå upp i vikt är att köpa sån där gainer som en del som tränar dricker. Det har jag druckit tidigare när jag vägde lite väl lite, för att komma upp snabbare i vikt. Och käka massor av julmat under december ;)

    Har dom inte fler läkare på samma mottagning så du kan be att få träffa någon annan i januari, när du har haft chans att gå upp lite?


    Sambon har fixat så vi ska logga vikten och se en uppåtgående trend så rädd att få dumma känslor om vikten, om jag ska upp samtidigt som jag mår såhär dåligt - det är ju inte en superkombination - kroppskritisism (för att den inte funkar) , konstant ledsen och vikt. Usch jag får en så dålig känsla. Hade det varit fyra år sedan hade jag ju inte varit så ledsen samtidigt, då hade jag inte varit orolig.

    Sambon ska ringa och få sitt provsvar om en vecka, så tills dess ska jag gå upp, och så får han be om en ny plan, vi kan inte gå och vänta helt utan stöd utan detmåste finnas mål och milstolpar på vägen. Och så får han säga att det vi båda uppfattade på första mötet var att vi skulle gå igenom ett par steg med prover och spolning och sedan ivf, då måste hon ju förstå att hon kullkastar det enda lilla halmstrå som fanns , nu har jag inget alls att greppa efter...

    Tycker så synd om min sambo som får bära allt. Han och en vän vet, någon till vet lite grann men inte allt. Igår låg jag och skrek av gråt hela kvällen... vem är stark för honom eftersom jag inte är det? Vi tänkte att vi kanske ska berätta för hans mamma ändå.

    Hur har ni gjort med att berätta för familj? Kanske ni har en annan relation , men jag orkar inte berätta för min familj, kan inte med att de ska fråga och tycka synd om sig själva. Det här måste få vara men sorg, jag kan inte ta ansvar för någon annans känslor kring det. Jag har nog att försöka stötta sambon - som jag är säker på mår mycket sämre än vad han säger.. vilket jäkla kaos! Oss två mellan är det superbra, men med familjen kan jag inte riktigt säga vad jag vill och tex vara säker på att det stannar där..

    mycket tankar som far i knoppen även idag..
  • Hormonkarusellen
    Upprepade missfall skrev 2017-11-24 10:08:17 följande:

    Förstår vad du menar med vikten. Jag måste också komma upp till ett korrekt bmi nu för att va säkra på att vi inte nekas nån hjälp som vi kanske kommer behöva. Men eftersom jag alltid varit i den storlek jag varit, så är jag orolig att inte känna mig hemma i min kropp några kg större. Du behöver ju dock bara gå upp 2 kg och det händer ju faktiskt inte så mkt på den låga uppgången, så försök att tänka så. Det är en liten uppoffring som ingen annan kommer märka, för att få det ni längtar efter.

    Jag är väldigt öppen av mig öht faktiskt, och har turen att bara ha folk runt om mig som inte frågar. Vi pratar om det när jag vill prata om det helt enkelt. Ingen går och spanar på min mage eller analyserar mitt beteende heller, för dom räknar nog med att jag säger något såfort vi får ett nytt +. Så jag har inte det peoblemet tack och lov. Sambon däremot har inte berättat för någon annan än sin syster att vi försöker. Men han har heller inte samma behov av att prata om det som jag har. Han är helt säker på att vi ska lyckas en dag och påverkas därför inte på samma sätt som mig.

    Via vårdcentral kan man få en kuratorkontakt om man känner att man har behov av att prata men inte vill vända sig till någon i sin närhet. Det kan ju vara ett allternatov för er båda. Mår du så pass dåligt nu så är det kanske en bra idé även av den anledningen.

    Hoppas det känns bättre snart och att dom lyssnar mer nästa vecka.


    Nej det är nog bara jag som ser. Det som skrämmer mig är om det sätter sig två kilo runt magen, för folk kring mig har tyvärr inga spärrar utan kastar ur sig korkade frågor bara man är lite kissnödig-svullen...

    om det inte går bra nästa vecka får jag nog kontakta en kurator tänkte jag, vill kunna lägga över lite på någon mer än sambon.

    Sätt fart med kilona nu, så du inte hamnar i samma sits som jag. Kram på dig!
  • Hormonkarusellen
    Upprepade missfall skrev 2017-11-24 13:52:54 följande:

    Usch låter inte alls kul med såna personer runt sig :/ Förstår inte varför folk alltid ska börja gapa gravid vid minsta lilla. Syns så tydligt på facebook när någon tjej tex ber om tips på hur man kan lindra illamående, och 10 personer direkt känner sig tvugna att kommentera och fråga "är du gravid!?!?!" Som att man inte kan va illamående utan att vara gravid, och att personen inte själv skulle skriva rakt ut att så var fallet om den ville gå ut med det.... Dom kan väl sköta sina egna liv istället.. Jag hade blivit galen om folk kom med frågor på det sättet, är så tacksam att min familj och de vänner som vet inte håller på så.


    Skönt det! Då finns lite bra stöd för dig i alla fall du får som sagt sätta fart med kilona redan nu, så du inte hamnar i min sits, den här maktlösheten och frustrationen kombinerat med att man är så himla ledsen önskar jag ingen. Det är tufft nog som det är för oss alla som kämpar för att bli fler !
  • Hormonkarusellen
    Upprepade missfall skrev 2017-11-24 22:54:08 följande:

    Nej jag vet vad du menar med maktlösheten och frustrationen. Jag har kanske ägglossning varje månad, men eftersom jag bara får missfall varje gång jag lyckas bli gravid så finns det inte så mycket att göra för oss heller. Ett + gör ju därför inte så stor skillnad för oss. Efter 4 år av kämpande och missfall efter missfall så är maktlöshet och frustration en ständig följeslagare :-/

    Kilona är det redan fart på, jag håller på för fullt ;) Men som sagt, vid upprepade missfall finns inte så mycket att göra. Så det är bara om vi tillslut inte skulle lyckas bli gravida på egen hand på 2 år som ivf kommer på tal. Så jag har 1 år och 3 månader på mig att gå upp dedär 2-3 kilona om vi skulle behöva den hjälpen.

    Hoppas det inte dröjer till september för er innan ni får den hjälp ni behöver iaf.

    Kram


    Usch vad hemskt. Då vet du verkligen känslan av hopp och förtvivlan.. hoppas du ska kunna bli gravid och få behålla det, har ni fått något svar på vad som kan vara orsaken? Jag har ju tunn slemhinna tex, tänker om sånt kan påverka?
  • Hormonkarusellen
    My102 skrev 2017-11-25 00:19:58 följande:

    Jag är yngst av mina syskon där alla har barn, och dem är systrar. Det var naturligt att berätta och för min mamma och pappa. Det kom inte som en chock, jag är 30 nu, var 27 när vi började och när det inte tog sig på 6 mån så började jag smått berätta. I övrigt enstaka kompis, i somras berättade jag det öppet på en fest för mina närmsta vänner och bekanta. Det lättade en del då flera hade börjat tjatat å fråga när det var dags. Nu vet dem läget. Och i den här åldern är det som sagt ingen nyhet längre. Det är vanligt förekommande, att försöka bilda familj om man vill ha barn. Sambon har berättat för kompisar, en kill och en tjej kompis, båda bor långt bort vilket jag tror han tycker är skönt, träffas sällan och finns ingen risk direkt att det ska komma på tal. Känns dumt ibland att min familj vet allt å hans inte men det är också hans val.


    Vad skönt att de vet! Vi hsr bestämt att vi ska berätta för sambons föräldrar. Jag är inte redo att berätta för mina. Senast jag berättade något som jag uttryckligen sa att de inte fick berätta vidare så ringde mormor dagen efter och frågade om detta, och brorsan dagen därpå. Så bra gick det med det. Och när jag råkade ut för en otroligt personlig sak tyckte mamma det var så jobbigt att hon berättade om det för folk. För eget syfte liksom. Jag vill inte att hennes vänner ska höra om mina bekymmer för att mamma tycker det är jobbigt, då får hon veta när det förhoppningsvis löser sig en dag... konsekvensen ..

    Idag blev jag så ledsen igen. Insåg att oavsett vad som händer så kommer jag inte få barn före 30... jag som skulle vara klar före 30... fan livet blev inte som man tänkt sig.. det var inte såhär det skulle bli! Jag är inte samma person som innan allt detta började..
  • Hormonkarusellen
    My102 skrev 2017-11-26 00:07:27 följande:

    Jag förstår va du känner, känner också så. Det skulle inte vara såhär svårt. Evigt kämpande. Nu förtiden är jag mest förbannad än ledsen som tidigare, varför ska det vara så jäkla svårt när det för vissa går efter en gång.. fattar lixom inte.


    Precis, det där går lite i perioder. Jag var arg förut också, sedan blev jag mer avmätt från allt. Nu är jag ledsen igen. Jag vill inte vara missunnsam,men man blir så ledsen när andra kommer med stora magar eller berättar på jobbet.

    Hur ska vi hitta gnistan att orka utan att tappa oss själva på vägen? Jag sa till mim sambo när jag var som mest öledsen i torsdags att jag brukar ju försöka hitta något positivt i allt men nu går det ju inte, det finns absolut inget bra med alla försök, all sorg, alla piller, all besvikelse, allt självförakt. Inget bra. Men så kom jag på det igår. Vi har en ännu närmare relation idag än tidigare, och det är nog för att det varit så tufft. dagen positiva i allt elände
  • Hormonkarusellen
    Upprepade missfall skrev 2017-11-27 13:19:58 följande:

    Tunn slemhinna kan påverka, då finns inte tillräckligt för ägget att fästa i. I mitt fall så har utredningen inte visat något avvikande så vi vet inte vad missfallen beror på. Det enda vi vet är att det slutar utvecklas ganska snart efter att ägget fäst, och runt v 5-6 så kommer blödningen.


    Jag testar efamol ett tag nu, och ser om det kan funka. Åt det för ett par år sedan, och fick lite mer mens då, men tappade hår så jag slutade igen. Tänkte att det är värt med lite extra fetter för kroppen, det lär ju inte göra något värre än det redan är. Blir jag gravid vill jag ju att det ska fästa också, nu har jag så tunn hinna så de vara suckar åt den.

    Fy vad hemskt för dig, vilken kämpe du är! Du ska se att vi står här en dag och tänker tillbaka på det här som en skitjobbig tid, men som vi lärt oss massor av!
  • Hormonkarusellen
    Upprepade missfall skrev 2017-11-27 16:23:39 följande:

    Hmm min första tanke är hur såg din östrogennivå ut? Lågt östrogen kan ju ge tunn slemhinna, och östrogentillskott kan hjälpa att tjocka på hinnan. Men fytoöstrogen ska man väl va lite försiktig med då de ger ökad risk för cancer så man ska inte ta det för mkt.

    Min andra tanke är, varför har inte puregonsprutor kommit på tal om letrozole inte funkade? Får du ingenting öht som hjälp för ägglossning nu?


    Östrogen var lite lågt. Så nu får jag inte stimulera med letrozol eftersom det sänker östrogenet (tillfälligt) så det är säkert förklaringen med slemhinnan, men varför är östrogenet lågt? Det vet jag inte... mer än att det lagras i fett, så jag ska tjocka på mig lite. Inget tillskott av östrogen, och ingen stimulering alls. Jag är ensam och utlämnad till att gå upp något kilo till i vår. Så känns det. Har såklart gubben, men vad hjälper han i det här, han står ju maktlös och försöker peppa och orka - men hur ska han orka?

    Jag har vägt mer än idag, men hade samma problem med mens då, liten blödning (tunn hinna) och ingen blödning utan provera/primolut, så det känns lönlöst... men jag hoppas gyn har rätt och två kilo gör magi såklart.
  • Hormonkarusellen
    Upprepade missfall skrev 2017-11-27 22:32:11 följande:

    Puregon ska inte försvaga slemhinnan och som jag förstått det är det starkare än letrozole. Så jag förstår inte riktigt varför det inte ens kommit upp i diskussion. Jag tycker verkligen att du ska be att få byta läkare och prata med någon annan istället. Och då själv föreslå puregon. Eller om du verkligen inte har ork till att byta läkare så iaf ringa den ni har och fråga varför det inte skulle vara ett allternativ för er. Du vet ju egentligen redan att din vikt inte har med saken att göra då du haft samma problem även med högre vikt. Då ska du ju inte bara acceptera vad läkarna säger.

    De enda som hjälper mig när ja har mina svackor är att söka reda på mina allternativ. Vad har jag inte prövat än, vad har funkat för andra, hur ska jag gå vidare nu. Jag kan inte bara lyssna på läkarnas "det är bara fortsätta försöka", det känns ju totalt meningslöst att göra samma sak om igen o förvänta sig ett nytt resultat. Kämpa och stå på dig, man är starkare än man tror.


    Tack för pepp, jag ska läsa på om detta!

    Jag har så svårt att acceptera detta med vikten. För om den är så viktig borde någon sagt något tidigare - jag har ändå träffat 6 olika läkare under den här tiden.... så varför har ingen tidigare sagt något? Och nästa blir ju då, om det verkligen är vikten - då är det ju mitt fel! Då har jag ätit för lite! Då är det mitt fel att jg gått med de här problemen så länge och att vi inte får barn.. och är det inte mitt fel - då är inte vikten heller viktig. Snacka om snurrigt, men såhär går jag och grubblar

    Kämpa på är skit, inget är ju ändrat från innan letrozol, jag är bara lite mindre positiv än jag var då. Kämpa på igen ger mig inget nytt hopp.

    Nu ska här googlas på puregon!
Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?