Inlägg från: Hormonkarusellen |Visa alla inlägg
  • Hormonkarusellen

    Utredning på gång, stötta varandra?

    Emmie79 skrev 2017-07-07 13:50:51 följande:

    Jag bor också i Stockholm och ska göra min spolning på St Göran Gyn Stockholm (Cevita Care).


    Går också där. Ska kontakta dem igen i höst, då ska vi göra utredning tillsammans, just nu har jag bara varit där själv - sökte för att jag inte får mens (och därmed ingen äl..) och har ätit en omgång letrozol precis. Om det finns några tider kanske jag kan ta en omgång till i sommar, men troligen får jag vänta till utredning i höst.

    Vi har inte försökt så länge men jag har gått hos en annan mottagning i två år, och inte fått hjälp, så nu bytte jag. Svårt att försöka på riktigt när man sedan länge vet att man inte har äl...

    väldigt nöjd där ändå, även om jag bara varit där två gånger. Stor skillnad tyckte jag framför allt att få en kvinnlig läkare! När jag berättade att min förra inte ens ville hjälpa mig få igång min mens säger hon "'men du vill inte ha mens, du vill absolut inte ha mens, du vill ha ägglossning och slippa mens" ja!! Så är det ju!
  • Hormonkarusellen
    Ellencassandra skrev 2017-07-20 18:05:10 följande:

    Måste bara skriva av mig lite. Börjar ju ivf i september å det har känts jättebra. Har känt mig lugn. Så kom mensen idag å jag har gråtit så mycket å allt känns hopplöst. Tänker att ivf nog inte kommer funka för oss heller å att det aldrig ska gå :( bara mörka tankar idag.. men hoppas man mår bättre imorgon. Jag hoppas det går bra för alla här.


    Ellencassandra skrev 2017-07-20 18:05:10 följande:

    Måste bara skriva av mig lite. Börjar ju ivf i september å det har känts jättebra. Har känt mig lugn. Så kom mensen idag å jag har gråtit så mycket å allt känns hopplöst. Tänker att ivf nog inte kommer funka för oss heller å att det aldrig ska gå :( bara mörka tankar idag.. men hoppas man mår bättre imorgon. Jag hoppas det går bra för alla här.


    Jag kände likadant i måndags. Mensen kom efter jag fått letrozol, ringde in för ny tid och ny omgång letrozol men fick nej, får inte ta dem. Fick en tid i aug, de ville egentligen ha en tid efter min nästa mens, men då bröt jag ihop och sa att det har jag ju ingen!

    Nu dricker jag rose och springer långs turer i skogen, försöker göra sånt som man kanske inte kan göra sen men som man mår bra av.

    Kram på dig, det är tufft men på något sätt ordnar det sig!
  • Hormonkarusellen
    Ellencassandra skrev 2017-07-21 06:26:41 följande:

    Åh va tråkigt :( varför får du inte ta dom nu igen?

    Bra där! Det har du rätt i. Man ska passa på å göra sånt där så länge man kan! Blev lite osams med min kille igår för han förstår inte riktigt varför jag bröt ihop så mycket igår då vi får hjälp i september med ivf. Men även om det är så så hoppas man ju innerst inne att det ska gå på naturlig väg.. å man tjafsar inte med mig när jag har mens haha! Då blir det ett himla liv xD men nu är det bättre!

    Kram å lycka till!


    Jag måste ha en d bokad för vul, de vill se att man ägglossar och att det inte blir fler än ett ägg. Men personalen har ju semester, så jag kunde inte få tid och de sa uttryckligen att jag fick inte ta dem då.. verkar vara olika för alla men jag antar att det beror på hur man svarat på tabletterna innan? Var så ledsen, för eftersom jag inte får mens betyder det provera i mitten aug och letrozol i september i bästa fall. Min kille förstår inte heller - nu får du ju hjälp! Ja men jag villbäl inte kasta bort 5-6 veckor till ingenting?! Nu hoppas jag så innerligt att kroppen fattar hur man ägglossar och klarar det själv den här månaden.... hoppas hoppas!!
  • Hormonkarusellen
    Ellencassandra skrev 2017-07-21 21:51:00 följande:

    Ja just ja! Åh va jobbigt med väntan :( hoppas du får äl utan letrozol då! Håller tummarna!! Ja känns som killarna har lite svårt å förstå ibland xD var å åt middag hos ett par vänner idag å ena tjejen väntar sitt andra barn å den andra hade precis fått sitt. Tackade gudarna iallafall att ingen frågade: när ska ni skaffa barn då?? Det är den värsta frågan man kan få.. har varit väldigt bra på att ljuga men på senaste kan jag knappt dölja irritationen.. :/ vill typ bara säga för vi kan inte!! Men låter bli..


    Åh känner verkligen igen det där... har faktiskt fräst en sån kommentar en gång, men hon fattade inte piken... jag grät lite idag med, vi är på landet och jag drömde om att vara fler här
  • Hormonkarusellen
    Upprepade missfall skrev 2017-08-13 15:56:09 följande:

    Är det möjligtvis någon av er som haft letrozol som inte kommer använda alla o vill sälja dom till mig? Skulle ju antagligen kunna få de utskrivet av min läkare men har nästa äl om ca 2 veckor o skulle vilja testa redan den här månaden :/


    Men om du ska ha äl om två veckor kommer väl inte letrozol hjälpa? Får du ändå äl så tror jag kroppen skötet det bättre utan piller. Be om en tid istället för att se att äl blev av
  • Hormonkarusellen
    Upprepade missfall skrev 2017-08-13 20:30:12 följande:

    Nej fel av mig, dagen då jag behöver börja med letrozolen är om ca 2 veckor. Beräknad äl ska vara om ca 3 veckor.

    Tack för rådet men jag har gett min kropp 4 år på sig att sköta det bättre utan piller. Jag har redan fått andra mediciner som jag ska ta inför ev grav för att förhindra fler missfall, men verkar inte fått äl senaste månaderna så ville testa om det skulle hjälpa med letrozole.

    Jag är inte ny i det här, och i detta läge testar jag gladeligen alla piller i världen som kan ha en möjlighet att förbättra mina chanser. Min kropp har redan visat ganska tydligt att den inte klarar att sköta sig själv annars hade jag inte hängt i denna tråd ;) Letrozole är ju inte en medicin som är särskillt skadlig att testa heller.


    Men usch vad tråkigt att höra!! Att du inte får letrozol av läkaren då? Låter ju helt klart som du behöver!

    Jag har bara testat en gång, men det gav effekt. Hoppas drt ska funka för dig också!
  • Hormonkarusellen
    Upprepade missfall skrev 2017-08-13 21:52:38 följande:

    Skulle säkert få om jag gick dit. Även om man verkar ha egen ägglossning så kan man ju ibland få det utskrivet. Men då ska man invänta läkartider o så ska man göra undersökningar osv. Tålamodet att vänta flera veckor på tider, och sen inför nästa äl o allt sånt... Så hamnar de illa vid äl så man måste vänta ännu en månad! Jaa du förstår säkert, tålamodet finns inte riktigt där.. Vi har redan haft uppehåll i några månader nu oxå pga en annan undersökning ja väntat på tid till o nu ska göra om 2 veckor. Så efter den vill vi bara köra igång så snabbt vi kan igen, o att allt ska funka då

    Vet att de ibland säljs mediciner på familjeliv om man har kvar när man inte längre behöver dom, så jag gjorde ett försök.


    Jo tack jag vet precis.... äter just ju primolut nor för att få mens, eftersom jag inte får någon själv och aldrig kommer i fas för letrozol igen... så hela sommaren går till ingen nytta, och nu blir äl i september...... suck suck suck......

    vad gör letrozol om man har ägglossning? Trodde bara de kunde kicka igång äl, men de kanske gör mer?

    Hoppas det ska gå vägen för dig snart! Behöver tyvärr mina tabletter själv , men hoppas du får tag i det om du önskar
  • Hormonkarusellen
    Emmie79 skrev 2017-08-23 07:08:01 följande:

    Jag och min sambo genomgår just nu utredning på Cevita Care på St:Göran i Stockholm.

    Vår läkare Katarina är jättebra och vi fick båda stort förtroende för henne. Jag har två mf i bagaget och fyller snart 38 så tiden rinner iväg.

    Under sommaren var vår läkare på semester men jag ville gärna göra spolningen av livmoder/äggledare ändå så då fick jag tid hos en annan läkare. Hon kunde inte se några ägg i mina äggstockar trots att jag snart skulle ha ägglossning (inom 3-5 dagar) så jag tänkte att det kanske inte blir någon äl denna månad.

    Men när min mens sen inte kom så tog jag ett test - och det var positivt! Så spolningen gjorde visst susen och ägglossningen måste ha kommit trots att den inte syntes på vul.

    I morgon ska vi träffa Katarina sista gången och få alla provsvar och även göra vul och se om det finns något som lever där inne. Håller tummarna!

    Så jag har hittills enbart haft positiva erfarenheter av Cevita Care!

    Lycka till!


    Vad glad jag blir att läsa detta! Har precis börjat gå där och även jag träffat Katarina, och även reza , de hsr varit väldigt bra båda! Jag går på letrozol nu, men de har rekommenderad utredning i höst för att se så inget är galet även med mannens. Skulle du vilja berätta mer hur utredningen gått till, väldigt nyfiken på vad som väntar
  • Hormonkarusellen
    Emmie79 skrev 2017-08-24 13:41:23 följande:

    Utredningen började med ett samtal med oss båda där vi fick fylla i varsin hälsodeklaration och gå igenom sjukdomshistoria och lämna blodprov samt göra ett ultraljud och kolla AMH-värde (äggreserv).

    Vid nästa besök fick min kille lämna spermaprov (på en annan klinik) och jag fick göra en spolning/kontraströntgen av livmoder och äggledare för att se att det var fri passage och att inget sitter i vägen.

    Vid sista besöket går man igenom alla provsvar och pratar om hur man går vidare.

    Nu blev ju jag gravid direkt efter spolningen så den verkade ha gjort susen, och vårt sista samtal som var idag handlade mest om att kolla att allt var ok med fostret. Vi fick se ett litet pickande hjärta på skärmen och allt såg bra ut!

    Lycka till och hoppas att spolningen gör susen även för dig! :)


    Det låter ju inte som att man behöver vara allt för nervös ska dit nästa vecka och se om letrozolen gett effekt, tänkte fråga om utredning då ifall det inte hjälper . Vore ju hemskt surt om letrozolen funkar, och så visar det sig långt senare att mannen inte har fart på simmarna tex...

    Hoppas såklart slippa, men känns skönt att vara där och veta att hjälp finns nära
  • Hormonkarusellen
    Ellencassandra skrev 2017-08-27 11:07:20 följande:

    Jo precis :( men känns lite bättre nu iallafall.

    Nej på tisdag!!! Fick precis ett påminnelse sms av kliniken att vi är välkomna tisdag den 29e augusti :D så är väldigt spänd!


    Två facebookvänner fick barn igår...

    Jag har just tagit sista letrozol, läkartid på torsdag. Ska höra då när vi kan få göra utredning - de sa själva att vi borde göra det så inte jag går i behandling och så visar det sig i efterhand att det är något med mannen också. Hoppas det kan bli aktuellt i höst, så man blir så ledsen av att vänta. Varje månad är en stor sorg

    Men nu väntar hösten och nya friska tag, det är vår höst tjejer!
Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?