Inlägg från: Nordan85 |Visa alla inlägg
  • Nordan85

    Våran son dog 5 dagar gammal pga miss från Sjukhuset. Finns det fler?

    Hej,
    Jag har letat runt på nätet att tag men inte riktigt prickat in något som verkar gå ihop med våran situtation. Så jag tänkte skriva av mig lite här och samtidigt fråga om det finns någon annan som gått igenom en liknande situation.

    Det var en helt vanlig graviditet utan komplikationer, min fru och jag följde programmet hela vägen ut. Vid sista besöket innan den förväntade förlossningsveckan så blir vi informerade att huvudet inte är fixerat och ligger högt upp i bäckenet, vilket jag blev tillsagd om att tydligt informera när vi ringer inn till förlossningen.

    När det väl var dags så ringde jag in direkt och informerade personalen som tog emot samtalet att läget var kritiskt och att huvudet inte var fixerat och låg högt upp. Vilket på jag får till svar att dom inte har platts för oss då det är fullt och ber oss att avvakta då det absolut inte är någon fara och att förlossningen inte kommer att börja på många timmar ännu.

    Vi avvaktar då 30 minuter och sedan ringer jag ingen, vilket jag då blir ombedd att ta mig till ett sjukhus som ligger 15 mil bort, för egen maskin och att det inte är någon fara, men att vi ska komma in för en kontroll av vattenavgång.

    Vi åker direkt, när vi har kommit halvvägs så går vattnet för min fru, hon får genast extremt ont och jag märker att något är fel, jag ringer in igen och informerar om vad som hänt och att huvudet inte är fixerat. Jag får samma svar, det är bara att komma in, ingen fara!.

    Väl framme möts vi inte upp av någon personal, det finns inga rullstolar och jag får bära min fru till hissen, ta henne 2 våningar upp och själv ringa på dörren för att personal ska möta upp oss. Det blir snabbt beslutat kejsarsnitt och våran son föds medvetslös, dom lyckas få igång hjärtat men andningen står still och han får hjälp med andningen.

    Jag blir informerad om att han haft en 40 minuter lång syrebrist, men att dom kommer flyga honom med helikopter till Uppsala för en kylbehandling där man ska sänka hans kropptempretatur till 33 grader för att försöka rädda hjärnan.

    Det visar sig efter vi vakat över våran son i dygn att det inte går att rädda honom och han somnar in. Och i allt detta så kan jag inte förstå att personalen inte insett faran i situationen, att det finns en risk att navelsträngen skulle komma först när huvudet inte är fixerat och bett oss stanna hemma för att skicka ambulans?

    Jag klandrar mig själv varje dag för att jag inte bad personalen dra åt helvete och kört in till närmaste förlossning i alla fall. Han någon haft en liknande situation med sjukvården? Och hur tog ni er igenom det?

Svar på tråden Våran son dog 5 dagar gammal pga miss från Sjukhuset. Finns det fler?