Inlägg från: Lindholmaren |Visa alla inlägg
  • Lindholmaren

    Våran son dog 5 dagar gammal pga miss från Sjukhuset. Finns det fler?

    Hej! Har inte varit med om samma sak, men miss i vården så det heter duga.
    Jag fick reda på att jag var gravid i Augusti 2015. Hade tidigt i graviditeten jobbigt, hade ont och var väldigt trött. Alla kontroller var bra, vi var t.o.m till Åbo och gjorde KUB i vecka 13. Vi var på diagnostiska ultraljudet i vecka 19 och ALLT såg bra ut. Vi skulle få en liten kille. I december ca 1 vecka före jul åkte vi in till akuten för att jag hade fruktansvärd smärta i magen, de påstod att det var ligament smärta. De kollade upp bebisens hjärtslag och kollade vikten, längden och hjärnaktiviteten. Det enda de hittade på mig var att livmodertappen var kortare än normalt. Jag skulle gå hem och försöka sova och sedan komma tillbaka följande dag. Jag gjorde det, gjorde igen VUL och UL allting såg okej ut! I detta läge var jag i vecka 22 ungefär.
    I början av Januari blev jag sjukskriven i vecka 24 för de bedömde det som så att jag hade fått foglossning och riskerade att föda för tidigt om jag fortsatte jobba.


    Kände hela tiden under graviditeten att något inte var bra, hade så ont och var orolig över att något var fel. Jag gjorde sammanlagt kanske 8 ultraljud, massor med undersökningar, de hittade INGET fel.

    Nå, dagen kom då vi skulle in till förlossningen 19 April klockan kvart i 2 gick vattnet och 20 minuter senare började värkarna.
    Det tog till dagen därpå innan de konstaterade på CTG:n att hans hjärtslag gick ner vid mina sammandragningar. Fick åka på akutkejsarsnitt, de misstänkte att navelsträngen var runt halsen på honom.
    16.58 19 April kom han, hur fin och underbar som helst och fick namnet Elliot. Det enda jag tänkte på var att NU är min oro om att det skulle vara något fel på honom över!
    På natten började han spy upp fostervatten, de påstod att det var vanligt.


    jag noterade att han var så kallsvettig, på morgonen efter så kom en barnläkare upp och tittade på honom och de lyssna på hans hjärta och det visade sig att dom hörde blåsljud och infektion. De hade missat på alla dessa 8 ultraljud att Elliot, hade ett stort hjärtfel AVSD, som dessutom är så ovanligt att här vi bor (Åland) så sker det en gång var 30onde år, 0.0004% chans att man ska födas med det på Åland.
    Läkarna pratade om operation osv, men först vid 4 månader. Han skulle bli större.
    De satte på antibiotika och vätskedrivande, hans ansvariga barnläkare åkte på barnmässa till sverige och en annan läkare tog över som tog bort vätskedrivande efter ca 4 dagar. När det var det enda han behövde! Så kom läkaren tillbaka efter yttligare 4-5 dagar och lade tillbaka honom på vätskedrivande. Elliot blev 10,5 dygn. Han dog, under sjukvårdspersonalens uppsikt, medan vi var hemma och sov just den natten då vi lämnade honom i deras händer. De sa att hela tiden under de där 10 dagarna att vi var på rätt ställe osv, men nej det var vi inte. Finland vägrade ta emot oss och läkarna vägrade skicka dit oss.

    Jag att jag inte gjorde allting annorlunda, att jag inte var mer på, att jag inte var mer tjatig på dem osv. Men spelar ingen roll att jag ångrar allt jag gjorde, han kommer inte tillbaka, och jag, och Elliots pappa får bara acceptera detta, hur svårt det än är.


    Våran ängel <3

Svar på tråden Våran son dog 5 dagar gammal pga miss från Sjukhuset. Finns det fler?