Inlägg från: JohannaSaGo |Visa alla inlägg
  • JohannaSaGo

    Vilken typ av smärta??

    Hej! Förlossningen närmar sig och jag är så nyfiken på hur smärtan egentligen känns, går ju inte riktigt att förbereda sig :P 


    Sen finns det självklart inget korrekt svar och alla upplever det olika. 


    Men på ett ungefär :P 


    Är det mer som en dunkande smärta, krampaktigt, som knytnävsslag, brännande, eller är det som att bli skuren med rakblad? 

  • Svar på tråden Vilken typ av smärta??
  • JohannaSaGo

    Tack för svaren :D Ser fram emot förlossningen med skräck och glädje :P 


    Har knappt någon mensvärk men när jag väl har det, är det "bara" som kramper, ingen annan huggande/skärande smärta eller så.. 


    Så blir spännande att se hur jag upplever det.. 

  • JohannaSaGo
    The one in Blue skrev 2016-08-16 11:40:23 följande:

    För mig var värkarna i öppningsskedet värst. Som någon skrev är det som mensvärk gånger 1000000 i mage och rygg. Oftast var det hanterbart men precis innan jag fick EDA fram mot slutet kände jag nästan att jag tappade kontrollen på smärtan. Kunde bara ligga och vrida mig och kvida. När jag fick EDA slutade det nästan göra ont. Jag hade inga riktiga krystvärkar så det enda som gjorde ont sen var när huvudet skulle ut då det sved/brände som faaan i underlivet.


     


    tack för en tydlig beskrivning ^^ svårt att föreställa sig hur den typ av smärta kan vara hanterbar. Känns så overkligt.. 


    Jag menar, utan EDA, vad tror du hade hänt med dig då :P låter som en konstig fråga, men du skriver att du började tappade kontrollen.. man överlever ju, men tror du den är så stark att man tappar medvetandet på något galet sett? 

  • JohannaSaGo

    Tack för alla svar! Min förlossning gick toppen. Första barnet. Från första värken tog allt bara 4 timmar. Öppnades otroligt fort och inte alls en dödlig smärta för mig. Jag hade nog en bra och snabb förlossning :)

Svar på tråden Vilken typ av smärta??