Inlägg från: Anonym (Beenthere) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Beenthere)

    Män i förhållande med dålig sexlust?

    Jag var en sådan man för många år sedan. Hamnade i en svacka med min sambo, som berodde på för mycket jobb, stress, familjebildning, få ihop vardagspusslet - och vips så hade vi knappt sex överhuvudtaget under en längre period.

    Min sambo konfronterade mig, och det gjorde inte saken bättre initialt. Vart lite knäckt och undrade vad det var för fel på mig. Men så tog vi tag i saken och började prioritera sex mer. Då vart det bättre.

    Själv så tror jag ofta att det är yttre faktorer (jobb, stress, vardagspussel) som kan ställa till det i början, sedan kan dessa saker leda till att relationen blir ansträngd och då blir det som "grädde på moset" som kanske skapar extra irritation och frustration i relationen och då blir det en nedåtgående spiral som kan gå ganska fort.

    Idag så rollerna lite omvända i min relation, jag har större lust än min sambo (upplever jag det som!).

    Många skriver ju ibland att lusten beror på hur relationen ser ut i övrigt. Kvinnor som tappar lusten för att deras män inte tar ansvar för hushållet, barnen, aktiviteter, bara ser till sitt etc. Så kan det givetvis vara.

    För mig som man så kan det ibland handla om att "vardagsproblem" ibland blir för "stora", det blir för mycket "tjat" om "oviktiga" saker, missförstånd som skapar onödiga tjafs - då tappar jag (ofta) lusten till att ha sex ett par timmar senare...

  • Anonym (Beenthere)
    Anonym (Me) skrev 2018-02-07 09:45:04 följande:

    Märker på min man att det är otroligt känsligt när jag tar upp detta. För många av oss kvinnor är det självklart att gå till gyn/läkare om vi har problem men med män är det helt annorlunda. Det ska tassat på tå.


    För många män så är det nog känsligt, som du säger. Kvinnor har oftast ett bättre "socialt nätverk" att kunna prata om den här typen av frågeställningar. Det är kanske även mer "socialt" accepterat att kvinnans lust kan komma och gå, i perioder.

    För män så är det snarare tvärtom. Det är inget man pratar om. Bilden som istället förmedlas om oss män är - vi förväntas alltid (!) vara redo för sex. "Män tänker alltid på sex!", män kan tänkas sätta på vad som helst som går runt i "ett par klackar och kjol" etc bla bla.

    Men, gud förbjude, om mannen tappar sugen, en kort period, en längre period. Då är det ett annat ljud i skällan...

    Jag säger inte att det är orättvist. Bara att det är lite annorlunda.
Svar på tråden Män i förhållande med dålig sexlust?