Inlägg från: nnnnnnnn |Visa alla inlägg
  • nnnnnnnn

    Matkasse

    Vi har testat Linas barnkasse och Icas familjekasse.
    För oss funkar ICAs mycket bättre.

    Linas var ofta mer spännande recept (= äckligt enligt barnen, suck), ICAs familjekasse är väldigt basic tex ungsbakad falukorv, fiskgratäng osv (= jättegott enligt barnen).

    Den är dyrare än att handla själv, men här där vi hämtar den, så är det alltid bra råvaror. Närproducerad svensk färsk kycklingfilé (med gårdsnamnet på paketet), mycket ekologiska varor, mycket lite lyxigare alternativ som man själv väljer bort då det finns billigare alternativ i affären. Så jag uppskattar att kassen väl motsvarar priset, men att jag hade valt billigare råvaror om jag handlat själv.

    Innan lagade vi efter recepten, som ligger ute på ICAs hemsida, och det funkar såklart också bra. Men smidigt att bara hämta!
    4 stoora portioner! Vi är 2 vuxna + 3 barn och det blir ofta 1-2 lunchlådor. Så vi har varannan vecka. Då kan vi laga gamla favoriter varannan vecka och få nya recept varannan, det blir bra blandning för oss.

    Har hört att Linas vegetariska kasse ska vara bra.
    Även ICAs lite mer utmanande

  • nnnnnnnn

    Blev avbruten...

    Även ICas mer utmanande kassar ska vara bra.

    Men jag vet flera som har dessa kassars recept som grund, handlar själva och läser receptet på datorn/iPaden när de lagar maten.

    Kan vara bra att göra det någon vecka för att se om det passar en själv.

Svar på tråden Matkasse