Inlägg från: mammalovis |Visa alla inlägg
  • mammalovis

    Hur mkt ska man ställa upp och hjälpa exet med barnet på hans veckor/helger?

    En sak är ju om du blir glad för att du får ha sonen mer tid för att du ändå inte har något för dig. Om ni båda har planer ni vill genomföra, så är hans fest inte viktig för dig, så varför ska du ställa upp,bara för att?  Han får väl lära sig planera sitt liv precis som du gör eller fixa barnvakt på sitt håll. Har man barnen och det är en barnfri fest så får man väl annars låta bli att gå svårare är det inte.

    Ingen av oss jobbar helger så då har vi istället kunnat byta helg rakt av. 

  • mammalovis
    tuffloysan skrev 2016-08-29 17:10:08 följande:
    Självklart blir jag glad över extra tid med sonen. Men tror inte han blir jättenöjd å få mindre pappatid då han är väldigt pappig just nu..
    Jo en annan planerar ju allt utifrån mina barnveckor å barnfria men han har inte riktigt lärt sig det än. Men sen så är de ju inte så lätt för han å festa sina barnfria helger heller då han ofta jobbar sena kvällar å tidiga mornar då. Men det är ju ändå inte mitt problem kan jag tycka..
    Det är ju bra att du känner dig positivt inställd till mer tid, men om sonen samtidigt blir ledsen, känns det ju inte i min värld rätt att säga okej och låta sonen gå miste om pappatid som han inte tar igen en annan dag. Visst det är inte lätt att få nytt jobb, men där har ju pappan ändå en valmöjlighet eller att byta jobbhelg om det fungerar för dig eller att gå ner i tid. Så han är ju inte låst vid att du alltid ska ställa upp. Så tänk efter hur gärna du vill genomföra dina planer när du bestämmer vad du ska lämna för besked.
Svar på tråden Hur mkt ska man ställa upp och hjälpa exet med barnet på hans veckor/helger?