Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Han hotar mig till abort! 20 år

    Din kropp ditt val. Dock låter det ju faktiskt som att ingen av er är redo att sätta ett nytt liv till världen. Det är ingen lek att bli förälder och uppfostra ett barn.

    Jag anser att man bör ha jobbat upp en ok sgi samt ha eget boende innan barn kommer in i bilden.

  • Anonym (F)
    Anonym (Olycklig flickvän) skrev 2016-08-31 09:30:27 följande:

    Så du tycker att jag ska göra abort? Har hört att aborter kan leda till hemska saker. Tänker iallafall inte det är rätt.


    Anonym (Olycklig flickvän) skrev 2016-08-31 09:30:27 följande:

    Så du tycker att jag ska göra abort? Har hört att aborter kan leda till hemska saker. Tänker iallafall inte det är rätt.


    Jag tycker ingenting. Det är helt och hållet ditt beslut. Men utifrån min erfarenhet som mamma så låter det inte som att ni är redo för det enorma ansvar det innebär att ta hand om och uppfostra ett barn.

    När det gäller aborter ska du inte oroa dig. De allra flesta aborter går väldigt smidigt och lätt. Vet inte vad du hört för hemskheter men var inte orolig för det. Jobbar med aborter och det går som sagt oftast väldigt bra.

    Tycker att du ska boka tid till kurator och verkligen prata igenom er situation. Ta med dig killen!
  • Anonym (F)
    Anonym (Elin) skrev 2016-08-31 20:31:45 följande:

    Ah, du menar så. Måste erkänna att jag inte ens visste att det var en funktionsnedsättning då jag bara hört ordet i liknande sammanhang.Det är väl precis såhär hot om abort brukar se ut - mannen drar till med känslomässig utpressning och hotar att överge kvinnan och sitt barn. Om du är man hoppas jag verkligen du inte skulle uppträda såhär grisigt om situationen uppstod.

    Tror TS blivande barn har det mycket bättre med henne än som aborterad.


    Men sluta. Hur fan kan du jämföra ett aborterat fosters "känslor" med ett barn som saknar en närvarande förälder i sitt liv? Blir bara löjligt när diskussionen går så här långt.
  • Anonym (F)
    Anonym (Malou) skrev 2016-09-01 09:04:53 följande:

    Jag förstår inte hur du kan jämföra det! Alla anser inte att de är rätt att göra abort när barnet är önskat bara för det finns omogna pappor. Barnet kan få ett bra liv utan en pappa. Är du emot att lesbiska par skaffar barn också?


    Börja med att ta ett djupt andetag. Läs sen igen vad jag skrev. Jag skrev att det är löjligt att blanda in litet litet fosters "känslor" inför att bli aborterat.

    Självklart är jag inte emot att lesbiska skaffar barn. MEN nej, jag tycker inte att det är optimalt att skaffa barn utifrån ts förutsättningar.
  • Anonym (F)

    Det finns extremt mycket psykisk ohälsa i vårt samhälle idag. Varför vill man inte göra allt för att se till att sina blivande barn ska få en så bra uppväxt som möjligt? Varför från början medvetet ta ifrån dom en förälder och en stabil ekonomi/hem?

  • Anonym (F)
    Anonym (Elin) skrev 2016-09-01 11:57:27 följande:

    Ja, verkligen. Vem har sagt något om ett fosters känslor?


    Du skrev att Ts "barn" kommer få det bättre med henne än som aborterad. Hur tänker du då? Att foster som aborteras far illa av det?
  • Anonym (F)
    Anonym (Malou) skrev 2016-09-01 12:21:59 följande:

    Nej att dö är inte att fara illa....


    Ironisk nu? Du jämför alltså att om du själv skulle dö med att ett några veckor gammalt foster aborteras? Kanon ju.
  • Anonym (F)
    Hacete skrev 2016-09-01 14:33:02 följande:

    Och du har ångrat dina barn eller?

    En 20-åring är i sin bästa ålder att orka även som ensam mamma. Och hon verkar ju inte vara ensam heller utan ha ett bra nätverk. Dock är det väldigt synd om pappan inte vill vara med i bilden.


    Man behöver inte ångra sina barn. Däremot kan man ångra tidpunkten då de kom till världen. Jag ångrar att jag inte väntade och ARBETADE UPP EN OK SGI före mitt första barn kom. Det ger hela familjen så mycket bättre förutsättningar och en helt annan trygghet.

    De som svarar i tråden är föräldrar själva, och flera stycken har som jag fått barn tidigt. Vi svarar utifrån livserfarenhet. Något som Ts inte har ännu och som blir än mer tydligt om man läser hennes svar. Hon kallar de goda råd hon får för kränkningar. Bara det säger tillräckligt.

    Ibland är ansvar att faktiskt välja bort. För sitt ofödda barns skull.
  • Anonym (F)

    Förtydligar och säger inte att Ts inte ska behålla om hon är väl insatt i vad ett barn verkligen innebär. Dock låter det inte alls som att hon kan ana hur hennes liv kommer förändras.

    Att avstå abort pga skräckpropaganda på nätet är ingen bra ide. Sök istället fakta och trovärdiga källor i ämnet.

  • Anonym (F)
    Anonym (Malou) skrev 2016-09-01 20:49:44 följande:

    Lider du av katastroftankar?

    Det är inte ostabilt för ett barn att bo med mamma hos mormor under ett par år. Det är lika mycket ett hem som att bo ensam med barnet i en lägenhet. Att mormor bor på samma ställe lär inte påverka barnet negativt på något sätt.

    Min mormor bodde med sina föräldrar (man och barn) i samma hus tills hennes föräldrar dog. Skulle det påverkat min mamma negativt? Även min pappas morfar bodde med dem. Vi är svenskar men i andra kulturer är det mer regel än undantag.

    Jag vet hur de är att gå på socialen jag har aldrig skrivit att de delar ut några lägenheter. Jag har varit med om mycket under mina år i livet och lärt mig att livet går framåt. Du verkar däremot mest diktera katastrofhistorier.


    Och DÄR har du skillnaden. För mig och många andra är soc inte ett alternativ. Barn sätter man till världen när man kan stå på egna ben.
  • Anonym (F)
    Anonym (Malou) skrev 2016-09-02 07:56:55 följande:

    Och många tvingas utan att ha något val av alla möjliga anledningar. Hoppa ner från dina höga hästar, en dag kanske det är du som står där och allt har rasat! Att man kan va så fruktansvärt dömande utan att veta något är bara sjukt.


    Du. Jag har en KASS ekonomi just nu. Riktigt jävla illa. Det har verkligen rasat som du kallar det. Mina barn finns redan. Men skulle jag välja att sätta nytt barn till denna situation jag är i nu? Aldrig! Det som är sjukt är att folk ser på barn som någon slit och slängpryl som ALLA minsann har rätt till att ha. Och barnet får sen betala priset.

    Läste för ett tag sedan en tråd om en 17-åring som blivit gravid och valt att behålla. Utifrån vad hon skrev kunde man verkligen se att allt skulle gå bra. Hon lyssnade på de råd hon fick och hon var otroligt "mogen" och redo trots sin situation och låga ålder. Det är skillnad i denna tråden där Ts "fnyser" åt de som kommer med råd. Råd de ger utifrån att de själva varit i situationen och inte önskar någon annan att hamna där. Ts låter inte ett dugg mogen och redo. Mer som en trotsig tre-åring.

    Självklart!!! ska Ts inte göra abort mot sin vilja. Men för guds skull, lyssna in vad folk skriver och gör någon konkret plan av det hela istället för att bete sig som en snorunge.
Svar på tråden Han hotar mig till abort! 20 år