Inlägg från: jagärjagvemärdu |Visa alla inlägg
  • jagärjagvemärdu

    Han hotar mig till abort! 20 år

    En persons ovilja till barn går alltid före en persons vilja anser jag. Ni verkar inte redo för barn.

  • jagärjagvemärdu
    Fjäril kär skrev 2016-09-01 07:18:40 följande:

    Ts, det enda jag råder dig till oavsett beslut är att tänka noga efter.

    Gör ingenting av ren trots och tjurighet. Det förlorar du bara själv på och du kommer må väldigt dåligt.

    Försök inte bevisa något. Du gör dig själv bara illa.

    Sätt dig med block och penna och försök vara rationell. Skriv upp vad du behöver göra och måste göra inför ett barns födelse. (bostad, arbete, prylar osv)

    Skriv också upp vad du måste läsa på om och vilka saker du känner dig okunnig om( föräldraledighet, vad som menas med ensam/gemensamt vårdnad, hur underhåll funkar osv)

    Försök även göra en budget, vad kostar ditt liv nu, vad kostar ett barn och kommer dina pengar att räcka?

    På en annan sida skriver du om abort och hur ditt liv påverkas av det rent konkret av både för och nackdelar. Läs på lite om abortmetoder .

    På en tredje sida skriver du om framtiden och vad du vill ha för slags liv. Vad vill du jobba med? Vart vill du bo? Hur vill du leva? Vad måste du göra för att nå dina mål? Hur påverkas framtiden av en abort? Hur påverkas dina drömmar och mål av ett barn? Vad kommer du ha svårt för att nå och kanske inte kan med ett barn? Vilka nya möjligheter öppnas av att få barn/göra abort? Osv

    Sen tittar du igenom allt du skrivit och jämför. Vilket beslut känns rätt och mest genomtänkt om du jämför med framtidsplaner och hur du vill nå dom?

    Lycka till!


    Vilket otroligt bra tips!
  • jagärjagvemärdu
    Anonym (Malou) skrev 2016-09-01 09:12:56 följande:
    Och lesbiska par väljer också aktivt bort en pappa som i så fall också kommer saknas av barnet så var är skillnaden i barnets känslor?
    Men alltså, det är knappast hans kön som är grejen
  • jagärjagvemärdu
    Anonym (Malou) skrev 2016-09-01 09:21:22 följande:
    För dig eller barnet? Du tror inte barnet har liknande känslor? Barnet lär förr eller senare få reda på att 2 kvinnor inte kan få barn och att den biologiska pappan saknas, vad blir då skillnaden?
    Att de har två föräldrar som älskar denne ock båda helhjärtat velat ha barnet.
  • jagärjagvemärdu

    Hur har du en stabil ekonomi om du inte har något jobb? Får inte riktigt det att gå ihop. Vet inte var du bor men i flera städer får man stå i bostadskö i några år, annars är det lönlöst tyvärr. Sen jobb i form av timanställning kan du absolut få, kanske till och med en provanställning. Tyvärr vet du ju inte hur du kommer må under graviditeten och om du kommer kunna jobba (tex min syster var sjukskriven från vecka 14 och graviditeten ut) och arbetsgivarens syn på graviditet. Du får nog vandra ner till soc imorgon eller på måndag för att få hjälp. Lycka till och hoppas verkligen att situationen löser sig för dig.

Svar på tråden Han hotar mig till abort! 20 år